Jakou chemii do venkovního bazénu?

3987
28.4.11 13:15

jakou chemii do venkovniho bazenu?

ahojda,budeme mit na zahradce bazen-prumer asi 3m,vyska tak 1m,piskovou filtraci,ale netusime,jakou pouzivat chemii-jsme zacatecnici..budu moc vdecna za jakoukoli radu.diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3987
28.4.11 13:17

dodam jen,ze se tam s nami rodici bude koupat i nase 1,5let holcicka.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.4.11 13:30

Dáváme chlor, vločkovač. Pak na upravu PH, je li třeba.

• Citovat
  • Upravit
9904
28.4.11 14:43

určitě nekupovat chemii od mountfieldu, malá účinnost a vysoká cena. Ideální je pokud máte možnost sjet si někam pro chemii od Inchemy. Mají celouu bazénovou řadu a je levná a super účinná. Máme bazén 8×4 a super. A mám dva prcky a starší se tam koupe normálně, něco vypije, takže pohoda.
V Inchemě vám poradí co a jak používat.
na netu si najdi inchema, bazénová chemie - sice to nemá líbivé obaly ale je to super, hlavně na řasy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.4.11 15:00

tam kde budete kupovat bazén,tam by vám měli poradit co do něj,my jsme nejdřív kupovali chlorové tablety,měřili ph,na řasy…je to zbytečný,stačí koupit tablety 3v1 a v tom je všechno…pak něco na zazimování a pak něco na odzimování,když ho dáváte do pro provozu..Jinak nic víc není potřeba,je to jen lákačka na prachy :wink: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
28.4.11 15:51

máte pískovou filtraci?tak to už nic brutálního asi netřeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
28.4.11 22:59

ahoj,určitě testovací sadu na PH a chlor (tu máme asi za 500 z Mountfielda a je super, vydrží určitě 2 sezony),PH plus nebo PH minus,to zjistíš až změříš, a kombinované tablety, ty velké (kyblík asi 5 kg kolem 900 kč z Bauhausu) ty vydží taky určitě 2 sezony.bazén máme už 7.sezonu a super, malej plave od 1/2 roku.a určitě nešetřit na proudu a dostatečně dlouho pouštět denně filtraci (my asi v koupací sezoně 4-5 hodin,když je voda hodně teplá i víc, rychleji se kazí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1985
18.5.11 07:02

Ahoj, řešila jsem úplně stejný problém - pořizujeme bazén podobných rozměrů s pískovou filtrací a v létě bude naší holčičce rok. Na internetu jsem hledala a hledala a nakonec jsem zvolila bezchlorovou chemii, právě kvůli miminku. Je to sice dražší, někdo na to nadává, že to není tak účinné, někdo to chválí, takže pak si vyber … ale aspoň ten první rok bych ji v tom chloru moc namáčet nechtěla. Bazén i chemii jsem kupovala u fi Marimex, koupili jsme k tomu i takové zastřešení, takový jakoby stan, protože máme na zahradě dost stromů, tak abysme pořád nemuseli vytahovat svinčík a údajně kvůli menšímu vypařování se sníží i náklady na chemii. V tý chemii jsem hooodně tápala, vůbec jsem nevěděla, co pořídit, nakonec jsem vzala testovací sadu na Ph a O2, šok na prvotní úpravu vody, přípravek na průběžné ošetřování vody a vločkovač. Chybí mi ještě něco na úpravu Ph, ale to kdyžtak dokoupíme dodatečně. Včera to všechno dovezli a jsem na to moooc zvědavá … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.6.14 14:29

Prosím o radu ohledně venkovního bazénu. Vloni jsem machrovala, že tam max. hodím tabletu chloru a třikrát za týden zapnu kartušovou filtraci, nikdo mi nevěřil a voda byla luxusní. Letos teda ale tak úspěšná nejsem, dokonce jsem začala testovat těmi proužky, a pořád mi to ukazuje vysokou hodnotu volného chloru a vysokou alkalitu.. poradíte někdo co s tím? Na dně je nějaký bordel, ale netuším jestli se tam začíná dělat nějaká řasa, jsou to takové hnědavé fleky :think:
Edit - a voda je taková právě lehounce matná nebo jak to napsat, neřekla bych vyloženě zakalená, ale ke „křišťálově“ čisté vodě, kterou jsme měli loni, to má hodně daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.6.14 14:44

No za 4 roky co máme bazén máme druhym rokem klid a křišťálovou vodu - na začátku sezony srovnám PH. vžycky bylo vysoké tak tam dáme celou flašku asi 1kg. To správné PH by mělo být základ a pak už tam valime celou sezonu jen bazénové Savo a když jsou horka tak raděj ještě tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 14:58

@marmelada78

ty fleky na dně jsou od toho, že pokud tam dáváš chemii, tak ta zabije řasy a bakterie a pak to „lehne“ na dno. Musíš mít každopádně vpořádku PH, jinak ta voda nebude OK, já dávám tablety do skimru a když je vyšší PH, tak mám vodu taky takovou mé úplně průhlednou a barevně taky nic moc. Jinak bys měla mít tablety, co mají v sobě i vločkovač a projasňovač. Ideální 5+1 od Mountfieldu - s ětma mám zkušenost dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.14 19:55

No my taky bojovali s vodou ve venkovním bazénu, doteď jsme používali savo, sodu a vločkovač, spousta práce a voda stejně byla tak hnusná, že jsem se v ní ani nemohla koupat. Stačila chvilka ve vodě a kůži jsem měla jak mumie. Krásný bazén na zahradě, ale k čemu, když si v něm nemůžu zaplavat :( Teď jsme v létě vyzkoušeli něco jiného, koupili jsme si taky 5v1 tablety a bylo to o dost lepší. Voda byla krásně čistá a už mi nedělala ani tak zle. Koupili jsme si rovnou 5 kg od bazenové chmie v praze a balení jsme stihli jenom načnout, tak budeme mít na příští léto ze začátku vystaráno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
6.7.18 00:26

@Kristýna05
Savo je obchodni značka firmy unilever a vyrabi to bochemie, jinak jde o 4,7% roztok

chlornanu solného, ktery sam o sobe koncentrovany stoji jako savo (takze nekolikanasobne levnejsi)

Pokud ten dokonale nezabrani rasam v rustu nezlikviduje řasy, lze doplnit modrou skalici

Hlavně hlídat pH, na snížení ph stačí kyselina sírová nebo kyselina solná (=chlorovodikova)

Takze chemie muze stat treba 200,– za sezonu nebo i mene, dle velikosti bazenu…

digitalni meric pH stoji do 100,– na eBay
Chemicky tester mědi (kvuli skalici) stoji pod 300 v akci u mountfieldu, anebo tam muzete koupit ty jejich azuro chemie ktere vyjdou minimalne 10× draz, radi vam je prodaji

Ps: ten chlornan sodny koupite u kazdeho skutecneho bazenare, otazka je za kolik, nejlevneji jsem to videl za 990 - 50 litrovy sud v Běchovicích takze 20/litr s DPH,

Pps: davkovani je trochu orisek, najdete ho treba na webu INCHEMA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.8.18 18:22

Dobrý den,prosim o radu. Jak dlouho po podání PH mínus se může jít koupat do bazénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.8.18 01:53

@Kajda27 hned po rozmichani a overeni si, ze je pH = cca 7, nac bys chtel jeste cekat?

Ph- je technicky kyselina, treba kyselina sirova (litr od 20 Kc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí