Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojda,budeme mit na zahradce bazen-prumer asi 3m,vyska tak 1m,piskovou filtraci,ale netusime,jakou pouzivat chemii-jsme zacatecnici..budu moc vdecna za jakoukoli radu.diky moc
dodam jen,ze se tam s nami rodici bude koupat i nase 1,5let holcicka.diky
určitě nekupovat chemii od mountfieldu, malá účinnost a vysoká cena. Ideální je pokud máte možnost sjet si někam pro chemii od Inchemy. Mají celouu bazénovou řadu a je levná a super účinná. Máme bazén 8×4 a super. A mám dva prcky a starší se tam koupe normálně, něco vypije, takže pohoda.
V Inchemě vám poradí co a jak používat.
na netu si najdi inchema, bazénová chemie - sice to nemá líbivé obaly ale je to super, hlavně na řasy!!!
tam kde budete kupovat bazén,tam by vám měli poradit co do něj,my jsme nejdřív kupovali chlorové tablety,měřili ph,na řasy…je to zbytečný,stačí koupit tablety 3v1 a v tom je všechno…pak něco na zazimování a pak něco na odzimování,když ho dáváte do pro provozu..Jinak nic víc není potřeba,je to jen lákačka na prachy
![]()
ahoj,určitě testovací sadu na PH a chlor (tu máme asi za 500 z Mountfielda a je super, vydrží určitě 2 sezony),PH plus nebo PH minus,to zjistíš až změříš, a kombinované tablety, ty velké (kyblík asi 5 kg kolem 900 kč z Bauhausu) ty vydží taky určitě 2 sezony.bazén máme už 7.sezonu a super, malej plave od 1/2 roku.a určitě nešetřit na proudu a dostatečně dlouho pouštět denně filtraci (my asi v koupací sezoně 4-5 hodin,když je voda hodně teplá i víc, rychleji se kazí).
Ahoj, řešila jsem úplně stejný problém - pořizujeme bazén podobných rozměrů s pískovou filtrací a v létě bude naší holčičce rok. Na internetu jsem hledala a hledala a nakonec jsem zvolila bezchlorovou chemii, právě kvůli miminku. Je to sice dražší, někdo na to nadává, že to není tak účinné, někdo to chválí, takže pak si vyber … ale aspoň ten první rok bych ji v tom chloru moc namáčet nechtěla. Bazén i chemii jsem kupovala u fi Marimex, koupili jsme k tomu i takové zastřešení, takový jakoby stan, protože máme na zahradě dost stromů, tak abysme pořád nemuseli vytahovat svinčík a údajně kvůli menšímu vypařování se sníží i náklady na chemii. V tý chemii jsem hooodně tápala, vůbec jsem nevěděla, co pořídit, nakonec jsem vzala testovací sadu na Ph a O2, šok na prvotní úpravu vody, přípravek na průběžné ošetřování vody a vločkovač. Chybí mi ještě něco na úpravu Ph, ale to kdyžtak dokoupíme dodatečně. Včera to všechno dovezli a jsem na to moooc zvědavá … ![]()
Prosím o radu ohledně venkovního bazénu. Vloni jsem machrovala, že tam max. hodím tabletu chloru a třikrát za týden zapnu kartušovou filtraci, nikdo mi nevěřil a voda byla luxusní. Letos teda ale tak úspěšná nejsem, dokonce jsem začala testovat těmi proužky, a pořád mi to ukazuje vysokou hodnotu volného chloru a vysokou alkalitu.. poradíte někdo co s tím? Na dně je nějaký bordel, ale netuším jestli se tam začíná dělat nějaká řasa, jsou to takové hnědavé fleky ![]()
Edit - a voda je taková právě lehounce matná nebo jak to napsat, neřekla bych vyloženě zakalená, ale ke „křišťálově“ čisté vodě, kterou jsme měli loni, to má hodně daleko
No za 4 roky co máme bazén máme druhym rokem klid a křišťálovou vodu - na začátku sezony srovnám PH. vžycky bylo vysoké tak tam dáme celou flašku asi 1kg. To správné PH by mělo být základ a pak už tam valime celou sezonu jen bazénové Savo a když jsou horka tak raděj ještě tabletu.
ty fleky na dně jsou od toho, že pokud tam dáváš chemii, tak ta zabije řasy a bakterie a pak to „lehne“ na dno. Musíš mít každopádně vpořádku PH, jinak ta voda nebude OK, já dávám tablety do skimru a když je vyšší PH, tak mám vodu taky takovou mé úplně průhlednou a barevně taky nic moc. Jinak bys měla mít tablety, co mají v sobě i vločkovač a projasňovač. Ideální 5+1 od Mountfieldu - s ětma mám zkušenost dobrou.
No my taky bojovali s vodou ve venkovním bazénu, doteď jsme používali savo, sodu a vločkovač, spousta práce a voda stejně byla tak hnusná, že jsem se v ní ani nemohla koupat. Stačila chvilka ve vodě a kůži jsem měla jak mumie. Krásný bazén na zahradě, ale k čemu, když si v něm nemůžu zaplavat
Teď jsme v létě vyzkoušeli něco jiného, koupili jsme si taky 5v1 tablety a bylo to o dost lepší. Voda byla krásně čistá a už mi nedělala ani tak zle. Koupili jsme si rovnou 5 kg od bazenové chmie v praze a balení jsme stihli jenom načnout, tak budeme mít na příští léto ze začátku vystaráno ![]()
@Kristýna05
Savo je obchodni značka firmy unilever a vyrabi to bochemie, jinak jde o 4,7% roztok
chlornanu solného, ktery sam o sobe koncentrovany stoji jako savo (takze nekolikanasobne levnejsi)
Pokud ten dokonale nezabrani rasam v rustu nezlikviduje řasy, lze doplnit modrou skalici
Hlavně hlídat pH, na snížení ph stačí kyselina sírová nebo kyselina solná (=chlorovodikova)
Takze chemie muze stat treba 200,– za sezonu nebo i mene, dle velikosti bazenu…
digitalni meric pH stoji do 100,– na eBay
Chemicky tester mědi (kvuli skalici) stoji pod 300 v akci u mountfieldu, anebo tam muzete koupit ty jejich azuro chemie ktere vyjdou minimalne 10× draz, radi vam je prodaji
Ps: ten chlornan sodny koupite u kazdeho skutecneho bazenare, otazka je za kolik, nejlevneji jsem to videl za 990 - 50 litrovy sud v Běchovicích takze 20/litr s DPH,
Pps: davkovani je trochu orisek, najdete ho treba na webu INCHEMA
Dobrý den,prosim o radu. Jak dlouho po podání PH mínus se může jít koupat do bazénu?
@Kajda27 hned po rozmichani a overeni si, ze je pH = cca 7, nac bys chtel jeste cekat?
Ph- je technicky kyselina, treba kyselina sirova (litr od 20 Kc).