Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky a těhulky:-) Mám dotaz za svou kamarádku..Rozhodli se s přítelem,že si pořídí miminko-vy:,–(ila prášky a začali se snažit jenže ejhle-u svého přítele zjistila nevěru a vztah ukončila…no a teď jde o to,jestli může být těhotná…prášky vy:,–(ila zhruba před 14 dny a neví,jestli se už mohly správně ,,nastartovat´´ vaječníky a mohla mít už ovulaci-pocit,že ji má měla…Jak jste to měly Vy???? Za jak dlouho po vysazení hormonální antikoncepce jste otěhotněly??? Děkujeme za odpovědi…
Ahojky, zatím těhotná nejsem, ale plánujeme takže jsem začala poctivě měřit bazální teplotu, podle ní vím, že první měsíc po vysazení HA u mě ovulace zřejmě vůbec neproběhla. Antikoncepci jsem brala 7 let.
držím palce ať vše dobře dopadne ![]()
Těhotná být klidně může já otěhotněla ve druhém cyklu po vysazení, ale bez snažení, takže kdybychom chtěli zřejmě by to šlo hned????
no, může být klidně těhu. já otěhotněla hned první cyklus po vysazení (a pak se bála, aby to nebyla dvojčata…)
Taky jsem otěhotněla hned první cyklus po vysazení HA. Brala jsem ji 5 let.
a to jsou i případy otěhotnění i při pravidelným užívání HA … takže teoreticky těhotná být klidně může. Jasnou odpověď dostane až když si udělá těhotenský test, ale teď je myslím na ještě moc brzo
Nu tady asi většinou platí Murphyho zákony, když to nechce, tak to nastane a kdyby chtěla tak klidně čeká rok nebo i dýl.
Samozřejmě těhotná být může, stějně s tím teď nic nenadělá, takže počkat a pak si udělat test.
já otěhotněla hned po vysazení HA…brala jsem ji 4 roky…ale nepoznala jsem to,protoze jsem dostala menstruaci a zjistilo se to až pak…