Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já milovala chou chou byla to nejooblíbenější panenka
a má hodně vaariant, může být nemocná a tak, za mě nejlepšší
Jako miminko? Kupovala jsem Nines (totálně bez funkcí), taky se mi moc líbily Llorens.
Z „velkých“ panenek je u nás totální favoritka Gotz, jako jo, sice panna za dva litry, ale fakt kvalita, dlouhé česací vlasy, které i víc jak po roce „péče“ furt vypadají skvěle a necuchají se. Pořizovala jsem na zemepanenek.cz, můžu maximálně doporučit.
Co Baby Born starší sestřička? Mě teda na miminko přijde už docela velká, ale každé dítě je jiné. Tahle panenka má lahvičku, ale má i vlásky, co se dají krásně česat, což by mohla tak velká holčička taky ocenit. Dělat účesy a tak. A oblečky se dají dokupovat. Má teda funkci, že roni slzy, ale když do ní nenalijes vodu, tak z ní nic nepotece. Tak jsme to udělali my
. Bohužel u nás panenky tohoto typu úspěch nemají (miminko apod.), tak jsem poslala dál, ale jiná holčička je z ní nadšená ![]()
@Fazulina píše:
Co Baby Born starší sestřička? Mě teda na miminko přijde už docela velká, ale každé dítě je jiné. Tahle panenka má lahvičku, ale má i vlásky, co se dají krásně česat, což by mohla tak velká holčička taky ocenit. Dělat účesy a tak. A oblečky se dají dokupovat. Má teda funkci, že roni slzy, ale když do ní nenalijes vodu, tak z ní nic nepotece. Tak jsme to udělali my. Bohužel u nás panenky tohoto typu úspěch nemají (miminko apod.), tak jsem poslala dál, ale jiná holčička je z ní nadšená
Tak ta vypadá dobře!;) Děkuji
Já vybírala hrozně pečlivě první panenku - miminko k druhým narozeninám, nakonec vyhrála nějaká malá varianta baby born, docela drahá… a moc nezaujala. Loni (to bylo dceři už necelých 7) jsem úplně náhodně po Vánocích ve výprodeji v Albertu neodolala miminku v župánku, za stovku, je docela mrňavý a ve finále se ukázalo, že nemá ani ohábací ruce (což je opravdu „super“ na oblíkání
) - a holka se do něj úplně zbláznila a „Emičku“ nedala snad až do konce prázdnin z ruky
Čímž chci říct - nechala bych vybrat dceru (nebo aspoň nějak nenápadně sledovat v obchodě, co by se jí líbilo, jestli chceš překvapení)
Mně se docela líbily miminka v Tesku, jejich značka, ale nevim, jestli nebyly zrovna čůrací. Jo, a u nás by už neobstála panenka s hadrovým tělem - jednou ze zásadních věcí pro dcerku je, aby se dala koupat. A taky by bylo fajn, kdyby mrkala (což teda naše Emička nemrká - jediný mínus
)
Jinak vlasatý panenky máme dvě značky Paola Reina (ty menší, Amigas) - a za nás spokojenost, zvlášť s vláskama, který vypadaj stále docela slušně a ne po pár česáních jako zplstnatělej chemlon.
Ahojte holky, rada bych si nechala poradit, jakou chodící panenku pro 4 letou?
Já taky vybírám panenku, sice tedy ne chodící, ale mrkni na zemepanenek.cz ![]()
Tam najdeš neobvyklé a krásné panenky.
Jinak mě se moc líbí španělské panenky Berbesa
@Káťa19 Na ně jsem se taky dívala. Vypadají krásně. Dcerka právě chtěla chodící, ale jak se na všechny ty chodící dívám, tak chodí strašně trhaně a nebo co jsem četla, tak u toho zpívají a jak skončí, tak panenka spadne. Tak jsem se teď dívala, na panenku adélku, jestli by se jí nelíbila. https://panenky-barbie.heureka.cz/…6cm/recenze/#… Akorát když koupím starší, tak bude jí chtít i nejspíš mladší 2 letá a na ní mi přijde velká.
@Verunka17 heled a není lepší nechodící - přece jen to rozvíjí lepší fantazii a hraní.
Vidím to třeba u vláčků, děti si raději hrají s nejezdícíma a jezdí si samy ![]()
@Káťa19 Právě jsem se kvůli tomu dívala na tu Adélku, ta je nechodící, že by jí to nemuselo vadit. Právě u nás vláčky co jsou na baterky nejezdily, vždy je vypnula a jezdila jak ona chtěla. Akorát se teď u té Adélky bojím, protože jsem četla v recenzích, že hodně šišlá. Tak jsem se dívala ještě na https://panenky-barbie.heureka.cz/…50-vet-38cm/#… u té nikdo nepsal, že by šišlala. Jsou asi v 5ti provedeních, tak uvažuji, že bych každé holce koupila jinou. Nebo neřešit šišlání a vzít jí tu větší a potom mladší koupit tuto https://panenky-barbie.heureka.cz/…specifikace/#… To je hrozné vybírat panenky.
Já dcerkám uháčkovala a jsou spokojené,hrají si sní každý den a to mě moc těší
Jinak nevím ,kterou poradit.A nemůže si vybrat sama?