Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahojky,
zdravím všechny majitelky dom. pekáren. Začali jsme s manželem uvažovat o její koupi.
Pročetla jsem starší příspěvky, a chtěla jsem se zeptat, zda je u pekárny Eta Harmony pořád problém s odlupováním teflonu, nebo zda máte zkušenosti s jinou značkou , která má pečící nádobu z odolnějšího materiálu.
A nebo zda mi můžete třeba doporučit nějakou jinou.
Předem díky za příspěvky a vaše rady ![]()
Ahoj Vavryska
Hele, co jsem našla ![]()
http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
… a je tam i hodnocení ![]()
můžu se zeptat, at to v tom nemusím hleda, které pekárny mají zásobník na semínka, aby se nemusely dosypávat dodatečně?
Třeba u Ety harmony se musí nějaké ingredience dávat až během, že?
Tak prosím nevíte u kerých se nemusí?
Vím, že třeba tahle - http://www.1eshop.cz/…oddeleni.htm , ale patří k těm dražším. Chtěla bych péct s odloženým startem, aby bylo ráno hotovo, takže i to pípání u těch bez zásobníku není úplně žádoucí…
Díkes
Máme Etu Harmony a spokojenost. Myslím, že semínka můžeš klidně nasypat hned, zas takové riziko rozdrcení není, metly pracují něžné
Teflon se neodlupuje, navíc bych řekla, že to je snad ještě něco odolnějšího než teflon na pánvi, není to litina?
NiKi
niki a jak hlasitě pípá, vzbudí mě to po ránu? Nebo spíš mé dítě
![]()
nó, vcelku pronikavě, není to moc příjemný a asi to nejde vypnout,že?
No ale zas jen jednou v polovině hnětení, pak až po upečení chleba…
NiKi
Ahoj Niky, a můžu se zeptat jak dlouho jí máš?
Koukala jsem na odkaz co psala Novire, a tam si skoro všichni stěžují na ten loupající teflon
a na volné háky.
Nechtěla bych jí hned třeba po měsíci reklamovat. Tak pořád vybírám, která by byla dobrá.
Máte někdo zkušenosti i s jinou značkou?
Vavryska
Ahojky,
tak já jsem také hrooozně dlouho vybírala pekárnu…asi rok. Měla jsem vybranou nějakou dražší a vždycky mi nakonec bylo líto těch peněz nebo jsme prostě potřebovali něco jiného. Když už jsem měla vybráno jednu od Domo - Bielmeier - asi za 3 tis. (hodně se chválí), tak jsem náhodou narazila na diskuzi, kde holky chválily pekárnu Tesco za 999,– Kč. Tak jsem se náhle rozhodla a šla do toho, protože přece jen těchto peněz by mi až tolik líto nebylo, pokud bych zjistila, že pekárna není to pravé ořechové.
A musim říct, že jsem nadšená. Mám jí asi čtyři měsíce a jede skoro každý den. Manžel miluje chlebík
Navíc je výborná na kynuté těsto - tj. dělám teď domácí knedlíky o sto šest
Už se těšim, že si letos konečně nevykloubím ruce u vánoček ![]()
Musim říct, že jsem fakt spokojená - má 13 programů a použila jsem v podstatě 3. Nikdy mi žádný nechyběl. Nemá ale ten zásobník na semínka, který preferuješ.. Já také často peči na odložený start a v těchto případech dávám semínka rovnou na začátku mezi ostatní ingredience a žádný problém.. Jediný problém může být s tím pípáním - jednou uprostřed programu a pak na konci.. Nám to neva, protože máme pekárnu v jiné místnosti než spíme.
Vím, že ten zásobník má snad Panasonic - ale stojí asi 4 tis..
Tak ať dobře vybereš!
Má i odložený start - 13 h. Programů má tedy 12 (to jsem se o jeden sekla). Možnost nastavit dvě velikosti chleba 750 a 900 g. Tři stupně propečení kůrky. Je to vlastně pekárna Vega - vyrábí také ETA pod jiným jménem pro supermarkety apod.. V Tescu je to prostě pekárna v Tesco krabici..možná má nějaké číselné označení. Tady je odkaz na tu „Vegu“ a jsou tam i zkušenosti uživatelů ..vesměs spokojenost. http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?…
Tak to jste me opravdu dostali s tou pekarnou Tesco.. Taky jsme uvazovali o koupi pekarny.. ale zdalo se nam, ze tolik penez dat za vec kterou ani nevime jestli vyuzijem, zbytecne..
V Tescu je to prijatelna cena, a tak jdem do toho.
Dekuji
Já mám ETU VEGA už rok a půl. Peču takřka denně a jede bez závad. Teflon se neolupuje. Myslím, je je to docela dobrá pekárna za tu cenu. Dívala jsem se, že se v akci pohybuje okolo 1000 Kč. My jsme za ni dali 1300 Kč. Velikostně nám zatím stačí, stejně peču jen 500 g chleby. Raději peču častěji a mám ho vždy čerstvý. Jinak v ní dělám i těsto na buchty i těsto na knedlíky. Své zkušenosti jsem popisovala zde :
http://www.mimiangel.cz/…tala_pekarka
No, tak to jsem ráda, že má někdo stejné zkušenosti. Ta Tesco je ta ETA VEGA..jen dělaná pro Tesco pod jiným názvem.
Tak přeji, ať jsou spokojené i ostatní!
Zdravím!
Tak já se nakonec rozhodla koupit pekárnu Bifinett v Lidlu.Má 2 hnětací háky,12 programů,je na max. 1250 g chléb a stála 1111,–.Akce trvá do 19.3. ![]()
Ahoj,
a už jsi ji zkoušela? Taky jsem nad ní přemýšlela, jen jsem myslela, že má jen jeden hák.
Díky,
Halka