Těsto na vánoční cukroví v domácí pekárně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
200
12.11.07 09:14

vánoční cukroví

Holky zkoušela jste už některá dělat těsto na vánoční cukroví v pekárně? Ráda bych to zkusila ale nevím jestli to těsto není moc husté a jestli to dva háky vůbec utáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
12.11.07 10:26

Zkoušela jsem - a výsledek? V pekárně dělám těsto na Metelčiny perníčky (jsou naprosto skvělé, dám na ně zase odkaz do aktualit), které je tuhé a těžko se dělá, to pekárna utáhne dobře.

Třeba máslové pečivo nebo linecké, prostě to, kde je hodně tuku, do pekárny nedávám - ona se trochu zahřívá a jak dlouho hněte, tak to bylo mazlavé… Ale jsem zvědavá, zda má někdo jinou zkušenost…

Teď mě napadá. že na program marmeláda bych tam mohla zkusit udělat marokánky :?:

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.11.07 10:31

ahoj,

tak já v pekárně zadělávám naprosto všechna těsta včetně i lineckého. Je pravda, jak psala Lesina, že je to řidší, ale já si těsta zadělávám vždy den dopředu, dám do lednice a druhý den peču.

V tý lednici to normálně ztuhne a je to OK.

Pečení zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.07 10:33

Ha, tak to vyzkouším znovu… Jsem se nechala napoprvé odradit.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
12.11.07 10:45

Moje pekárna s jednou metličkou těsto neutáhne. I když má na to program. I s chlebovým musím na začátku pomoct. Ale Metelčiny perníčky tam taky zadělávám.

Ale jinak mi těsta přijdou rychlejší dělat ručně. No nedělám jich moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.07 10:50

mám dvouhákovou.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
12.11.07 11:12

Holky,

a jaky davate program? Ja mam Moulinex a nemam tam jen nejake zadelavani, max. pouze kynute testo. Tak to? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.07 11:50

No kynutý těsto - jen to nenechám kynout a po dohnětení vypínám

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
6.12.07 13:53

Ahoj pekařky!
Tak letos za mě dělá těsta na cukroví moje pekárna. Díky za tip, to by mě nenapadlo,ale je to super. Mám taky dvouhákovku a krásně se to promíchá. A když zapomenu vyndat před"kynutím", v lednici se to upraví samo.
Vánocům zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
1.12.10 08:21

Holky, které děláte těsta v pekárně, dáváte tuk jen povolený nebo rozhřátý? Mám v úmyslu tam dělat i linecké a rohlíčky… jen s tím tukem si nejsem jista. Vloni jsem pracně všechny patlala ručeně, tak proč si neulehčit práci ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
7.12.12 12:46

Taky přemýšlím, že bych si zadělala pár těst v pekárně ale mám jen s jedním hákem tak nevím nevím…(linecké, na banánky atd..)a hlavně nevím, na jaký program?? Máte zkuenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.12.12 12:55

@Prdolinka86 Já taky zadělávám v pekárně s jedním hákem, mám program na těsto na nudle, trvá to 14 minut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
7.12.12 13:00

@Irinka0210 na nudle… ty brdo to ja tam nemam :-DDD a ty těsta jsou hodně tuhé né??? A Žádný problém si s tím neměla??? Jaké těsta zaděláváš???(vánoční):-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.12.12 13:28

@Prdolinka86 Tak to nevím, jaký program použít, když nemáš těsto na nudle. Já zatím dělal několik várek perníčků a vždycky v pohodě, krásně se to promíchalo, takže budu dělat všechna těsta v pekárně, neměla jsem s tím žádný problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
7.12.12 13:56

@Irinka0210 Já právě vůbec nevím jaký použít…možná na rychlé pečení, nebo na dort? :-D to se nezahřeje hned, rovnou míchá a pak třeba po 10 minutách vypnout a vyndat..
Uvidíme :-)))
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí