Mouka na chleba

9868
2.11.07 01:13

Mouka na chleba

Ahoj,

holky, kde nakupujete mouky? U nás je spotřeba mouky tak vysoká, že by se nám snad vyplatilo nakupovat ve velkém - a pochopitelně levněji :)

Jedná se mi o hladkou mouku pšeničnou (nemusí být dvounulka, stačí tmavá nebo polotmavá), žitnou chlebovou mouku, celozrnnou pšeničnou i žitnou. A ještě snad polohrubou, ale její spotřeba je u nás minimální.

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

980
2.11.07 08:06

mouka

Lesino, občas jsou akce :-) Přiznám se, že nehlídám zda je to 00 nebo ne, koukám po ceně a po výrobci.
Protože mouka od některého výrobce mi nevyhovuje - to těsto není takový jak jsem zvyklá.
V akci koupím mouku max. za 6,9.- občas i levněji. Ale to je spíš náhoda. A teď před vánoci je problém sehnat i tu za 6,9.-

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.11.07 09:16

Já právě teď kupoval balík za 109 - tedy 10,90 kilo… A přijde mi to hodně.

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
2.11.07 10:20

Fakt si počíhej na ty slevy, oplatí se to, já jsem koupila 15 kg když byla ve Sparu za 4,90,–. Jinak jezdím na směs na chleba do mlýna, je to směs 4 druhů mouky. V létě kdy jsme byli naposledy byla cena 10 Kč za kilo, což mi přišlo dost dobré. Hotové směsi v obchodech jsou za cenu 25 Kč a více.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
2.11.07 10:24

Tak jsem zjistila to složení : pšeničná mouka, žitná mouka, otruby a vrťanka ( hrubá celozrná mouka). Chleba fakt nemá chybu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.11.07 10:26

A kam do mlýna jezdíš?

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
2.11.07 10:35
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
236
2.11.07 14:21

Ahojky, že do toho vstupuju, to je super ty adresy, to mě teda nikdy nenapadlo kupovat v mlýně a Sati ten chleba z té směsi pečeš v dom. pekárně? Jestli ano, můžu poprosit o recept? Díky moc Majka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
2.11.07 14:41

Bayerův chleba na Sati způsob
400 ml vody
2-3 lžíce oleje ( dávám od oka)
1 lžíce sušeného mléka ( nemusí být )
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu ( dávám drcený )
500 g Bayerovy směsi na chleba
1 lžička droždí
Program základní.

Podle chuti možno přidat různá semínka. Každý kdo ho u nás jedl chválí. Tak vyzkoušejte. S

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
236
2.11.07 20:06

Vyzkouším, určitě. Díky Majka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.12.07 14:52

Ahoj holky, pekárnu jsem si přála k vánocům a taky jsem ji dostala. :)

Chtěla bych si péct chleba podle osvědčených receptů, a tak se ptám.Mouka, která se na to používá, je ta obyč. z obchodu-jako hladká polohrubá…(kterou zkrátka používám na buchty, cukroví..)?Nebo musím někdě shánět nějakou speciální na chleba do pekáren?

Asi můj dotaz zní stupidně,ale opravdu s pečením teprve začínám a jsem na to teda pořádně natřepaná, tak bych nerada, aby mě hned odradil nějaký neuspěch. :(

Díky Ilča

  • Nahlásit
  • Citovat
11525
26.12.07 19:31

Ilčo normálně hladkou mouku z obchodu. Většinou sleduji, kde je ve slevě a beru hned 10 kilo. Jinak CHlebovou mouku žitnou koupíš v Tescu, stojí okolo 15 korun. Grahamovou, špaldovou, pohankovou a jiné speciální kupuji ve zdravé výživě. Dají se koupit buď normální ( kilo většinou do 20 Kč ) nebo v BIO kvalitě ( ale ty stojí kolem 50,– Kč). Peču z těch normálních. Droždí používám to s modrým ptákem, vyšlo mi jako nejlepší. Nejlevněji jsem ho koupila v Hypernově za 4,80 Kč.
POkud budeš chtít ještě něco vědět klidně piš.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4874
29.12.07 12:02

Ahojky,

taky mi jezisek prinesl pekarnu a ja jsem moc rada.

Vyzkousela jsem hned podmaslovy chleba podle receptu z knizky navodu, ktera u toho byla. Nejdriv nas zarazila cisla oznacujici druh mouky - c. 1050 jsem vyresila tak, ze jsem dala pul napul hladkou mouku obycejnou bilou a celozrnnou psenicnou ze zdrave vyzivy. Chleba se povedl, jen se po nem zaprasilo. ted pecu s ovesnymi vlockami, tak uvidime…

A muj dotaz:
V tech receptech jsou psane susene kvasnice - jak se prepocitava mnozstvi, kdyz budu chtit davat to s modrym ptakem? Treaba na 0,5 kg mouky…Taky nekde pisou susene kvasnice i susene drozdi v jednom receptu - je v tom rozdil?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11103
31.12.07 14:07

Uprimne receno, ja zkusila suseny kvasek asi 2× a pokazde bez uspechu, takze uz neexperimentuju a pecu jen s drozdim. Kdyz pecu z 0,5 kg mouky, tak mam „modreho ptaka“ na 3-4 krat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11525
31.12.07 14:19

Obecně platí, že se dává jedna kávová lžička na půl kila mouky. A funguje to.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama