Jakou postel a matraci pro 2leté?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
836
9.1.11 13:43

Jakou postel a matraci pro 2leté?

Maminky jakou máte postel po postýlce a jakou matraci?Chci malému pořídit k druhým narozeninám nebo i trochu později postel.
Líbí se mi zvýšená s úložným prostorem,ale prý to není bezpečné a malý je i divoch,takže spíš klasiku.
Ráda bych aby měla šuplík na peřiny a aby byla správně odvětraná matrace. :-)
Dále nevím jakou matraci.Zatím leží na kokosovce.Jenže bych chtěla,aby ji měl pár let..takže aby byla dělaná na přírůstek váhy a taky aby byla protialergická.
Poraďte s čím máte dobré zkušenosti,na co si dát pozor a co je nutné,aby postel měla pro zdravý spánek. :-)
Moc děkuji!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.1.11 14:05

Ahoj, taky to teď řešíme…
dle mého je kombinace úložný prostor/dokonalé větrání nemožná.
Nakonec asi koupíme takovou lehce vyšší (jsou pod ní šuplíky) z Globusu, občas ji mívají v letáku, navíc má okolo tří stran takovou zvýšenou bočnici, ta se mi líbí.

Matraci asi tu obyčejnou molitanovou a až bude na sto péro vychytané noční odplínkování, tak potom koupíme „lepší“, můj odhad je okolo nástupu do první třídy.
Majda má 11kg, silně pochybuju o jakémkoli efektu nějaké „zdravotní“ nebo „ortopedické“ matrace, protialergická pro mě není až tak důležitá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
9.1.11 14:33

My to teď taky zrovna řešíme… Já zase přemýšlím, že koupíme asi velikou postel 140cm. Malá strašně cestuje, kvůli tomu už v malé postýlce spí jenom po obědě a jinak spí právě na 140 matraci. Pořád se budila a od té doby co má prostor - spí celou noc. Postel nechám asi udělat na zakázku, aby měla kolem zábrany… Nevím, u nás je to teď hodně aktuální téma, tak si taky ráda přečtu nějaké rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
9.1.11 14:50

Taky jsme to teď řešili. Postel jsme nakonec vybrali tuto http://www.hpnabytek.cz/popup.php?…. Dá se pod ní dokoupit i úložný prostor. A matrace nám byla doporučena tato http://www.tropico-plus.com/…na-trio.html.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.1.11 14:56

Já plánuji rovnou velkou postel, s odnímatelnou zábranou. Asi na začátek taky obyč matraci. Sice máme těžší váhovou kategorii, ale také pro tak malé děti na nějaké ortopedické matrace se zonami nevěřím. Největší protialegický efekt má podle mě větrání a výměna matrace prolezlé roztoči (mají se měnit co 4-5let max.) Úložné prostory taky nevím jak řešit vzhledem k té prodyšnosti. Zvýšenou postel nechci, budu ráda, že dítě z postele a na postel vyleze co nejdříve. Možná nechám pod postelí volný prostor, na boku nějakou prodyšnou dřevěnou mřížku a pod pstel se bude ukládat harampádí, které často nepotřebuji.
Mám výhodu, že postel bude vyrávět na míru dědeček truhlář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
9.1.11 15:12

My jsme koupili tuto:
http://www.ikea.com/…ts/S39836495
Je s roštem, matrací mají v Ikea na výběr několik. Šuplík na peřiny jsem nechtěla, připadá mi, že pak nejsou dostatečně vyvětrané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aklama
9.1.11 19:15

Ahoj, my jsme pro malou (2r2m) koupili postel s domeckem. Velkou vyhodou jsou 2 vyskove nastaveni - klasicka postel + nastavce s domeckem. Ma zabranu ze tri stran - hoodne vysokou - a diru na vylezeni z postele. Spat jsme ji ucili na nizke posteli - ihned bez problemu. Na dovolene jsme meli na palandy, tam jsme cvicili lezeni po zebriku a k Vanocum, jsme ji darovali „velkou postel s domeckem.“ Vyska je akorat - pri svych 160cm mam zabranu na urovni rukou, nemusim se sklanet ani natahovat. Ihned nam spala a hlavne lezla bez problemu. Naucili jsme ji rozsvecet svetylko u postylky, aby na cestu videla.

Zpocatku jsme byli od okoli naockovani, ze je moc mala-spadne, bude se bat… Ale vse je OK. (Ale nemame ditko z divokych vajec)

A k te matraci. V Ikee prodavaji pogumovana natahovaci prosteradla - vrchni strana frote. Takze nic neprotece :)

Matraci mame z Ikei.

• Citovat
  • Upravit
81479
9.1.11 20:23
Aklama píše:
A k te matraci. V Ikee prodavaji pogumovana natahovaci prosteradla - vrchni strana frote. Takze nic neprotece :)

Když už chránič, tak jedině s PUl zátěrem, aby bal prodyšný, ne pogumovaný.
Ale i PUl snižuje propustnost, takže můžeš mít sebelepší matraci, ale nebude dýchat. Já plánuji chránič opravdu jen na nejkritičtější období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.1.11 21:13

Koupili jsme už velkou postel Gazel a matraci z jejich nabídky asi 2. nejobyčejnější. Jak píše Rhiannon, u této váhy nejde o to, aby byla ortopedická. Jestli je hypoalergenní, nevím, ale v každém obchodě ti asi na tvoje požadavky matraci nabídnou. Rošt máme dřevěný a úložný prostor kvůli větrání nemáme. Jo a postel má zábrany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.1.11 21:19

Je to tato postel http://www.gazel.cz/index.asp?… a z přední strany má ještě zábranu do 2/3 postele. Půjde na ni přidělat stejná postel a takový mezičlánek, takže pak z toho bude dvoupatrová postel. http://www.gazel.cz/index.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí