Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebujeme novou postel a nemůžu se rozhodout, jestli dřevěnou, nebo železnou. Více by se mi líbila ta železná, ale která je kvalitnější
určitě chci takovou, abych mohla případně vyměnit matrace.
Muzes mit zeleznou i drevevenou za 3000 nebo 30 000. To prece nejde rict, ktery matetial je kvalitnejsi.
@perfect day já to myslela tak, jestli mi prostě někdo nenapíše železnou nekupovat, vrže i když na ní nikdo neleží
jinak tu za 3000 bych nekoupila žádnou, dám za ní klidně i těch 30000 ale aby nám chvílim vydržela
Všichni majitelé železných postelí (i kvalitních) co znám, si po čase stěžovali, že se rozkejvala a vrzala. Sami jsme proto šli do dřevěné- levná z Ikey a po osmi letech furt jako nová a nikde se nic nepovolilo. Matrace jsme koupili kvalitní.
Ja mam taky levnejsi model - MALM z IKEA, nepamatuji si cenu, ale do 5000 bez matrace, a je skvela. Koc mi pripada do loznice studeny.
Máme kovovou z IKEA už přes 10 let, jednou stěhovaná (rozebraná). K ní matrace s vnitřním roštem (těžké jako kráva, převlékání prostěradla je práce pro chlapa), nevrže, neskřípe, funguje. Matrace pořád super, vyměnili jsme jen podložku (i když píšou, že je prací, při rozměru 180×200 to prostě nejde). A znám lidi, kterým se ta samá po pár měsících vyviklala a rozpadla (pán je intelektuál a měli jiné matrace, skutečnou příčinu rozdílu neznáme). Máme ji rádi, je dost vysoká (ledaco se pod ní vejde a dobře se z ní vstává), má dvě čela na odkládání rozšpiněného oblečení a je hezká.