Jakou práci byste si vybrali?

Anonymní
20.8.15 19:27

Jakou práci byste si vybrali?

Mám dvě možnosti práce, prosím, pro co byste se rozhodli vy:

Firma A

Mzda 20 000 Kč (v čistém 15 850 Kč), po zkušebce dojde k úpravě mzdy /zda směrem nahoru či dolů se uvidí/
Smlouva na dobu určitou, s možností prodloužení na dobu neurčitou (zda to tak bude těžko říct)
Pracovní doba- 8,5 hod ( povinnost být v práci 8-15, zbytek můžu chodit jak chci (nejdříve to jde na 6:30)
Pracovní náplň- program SAP, takže spíše kontrola, zda je to správně zaúčtované, žádné náročné účtování. Pokud to vedení schválí, tak od 1.1.2016 přejdou zpátky na účetní program co měli dříve (RIS2000) - neumím s ním, je to akciovka, takže audit Šéfka - buzeruje všechny, předpokládaný odchod do důchodu nejdříve r. 2017
doprava - MHD (240 Kč)
Open office

Firma B

Mzda nástup 30 000 Kč, po zkušebce 32000 Kč (v čistém z 32000 Kč je to 24 115 Kč)
Smlouva na dobu neurčitou ihned se zkušebkou 3 měsíce
Pracovní doba 8,5 h (7-15:30)
Pracovní náplň- kompletní účtování (včetně zahraničí, DPH, DPPO, výkazy), je to auditovaná společnost bez vydaných faktur a mezd, pode mnou 2 pracovnice /mzdovka, fakturantka/, nade mnou ekonomka. Program se teprve bude vybírat (nyní jsou totiž dvě společnosti, každá má svůj program, od nového roku společnosti sfúzují a bude jen jedna) Šéfka (ekonomka) - vypadá v pohodě
doprava - autem (4000 měsíčně by to stálo), v zimě v případě sněhu určitě lepší doprava autobusem (bývá tam jeden úsek neprůjezdný když napadne sníh)
Normální kancelář

Mám dvě děti - 2 roky a 4,5 roku, ve firmě A pracuji měsíc. Vím, že si to musím rozhodnout sama, ale víc názorů mi určitě pomůže to rozhodnout…Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2674
20.8.15 19:31

Za mě - firma B - výrazně vyšší plat. Ihned smlouva na dobu neurčitou (sice se zkušebkou, ale ve firmě A ti nabízí smlouvu na dobu určitou). Pracovní doba - je to skoro stejné, ve firmě A musíš být stejně do 15 hodin, ve firmě B o půl hodiny dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
20.8.15 19:33

Za mě B ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
20.8.15 19:33

Proč vlastně vůbec uvažuješ o firmě A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
20.8.15 19:35

No jde hlavně o pracovní dobu, kamarádka má taky tu, co je ve firmě A a je to pro ní super a to děti ani nemá, s něma to je teprve luxus. Takže podle toho jak ti jde skloubit firma B s rodinou, tak podle toho bych se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
20.8.15 19:35
@Anonymní píše:
Mám dvě možnosti práce, prosím, pro co byste se rozhodli vy:

Firma A

Mzda 20 000 Kč (v čistém 15 850 Kč), po zkušebce dojde k úpravě mzdy /zda směrem nahoru či dolů se uvidí/
Smlouva na dobu určitou, s možností prodloužení na dobu neurčitou (zda to tak bude těžko říct)
Pracovní doba- 8,5 hod ( povinnost být v práci 8-15, zbytek můžu chodit jak chci (nejdříve to jde na 6:30)
Pracovní náplň- program SAP, takže spíše kontrola, zda je to správně zaúčtované, žádné náročné účtování. Pokud to vedení schválí, tak od 1.1.2016 přejdou zpátky na účetní program co měli dříve (RIS2000) - neumím s ním, je to akciovka, takže audit Šéfka - buzeruje všechny, předpokládaný odchod do důchodu nejdříve r. 2017
doprava - MHD (240 Kč)
Open office

Firma B

Mzda nástup 30 000 Kč, po zkušebce 32000 Kč (v čistém z 32000 Kč je to 24 115 Kč)
Smlouva na dobu neurčitou ihned se zkušebkou 3 měsíce
Pracovní doba 8,5 h (7-15:30)
Pracovní náplň- kompletní účtování (včetně zahraničí, DPH, DPPO, výkazy), je to auditovaná společnost bez vydaných faktur a mezd, pode mnou 2 pracovnice /mzdovka, fakturantka/, nade mnou ekonomka. Program se teprve bude vybírat (nyní jsou totiž dvě společnosti, každá má svůj program, od nového roku společnosti sfúzují a bude jen jedna) Šéfka (ekonomka) - vypadá v pohodě
doprava - autem (4000 měsíčně by to stálo), v zimě v případě sněhu určitě lepší doprava autobusem (bývá tam jeden úsek neprůjezdný když napadne sníh)
Normální kancelář

Mám dvě děti - 2 roky a 4,5 roku, ve firmě A pracuji měsíc. Vím, že si to musím rozhodnout sama, ale víc názorů mi určitě pomůže to rozhodnout…Díky

záleží, jaká jsi povaha, jaký sneseš nápor, zápřah, zda vyhledáváš dynamickou práci a trochu vzrůšo..já osobně bych volila možnost B (a ne kvůli vyššímu platu) ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.15 19:36

@j.a.n.i1 protože tam teď měsíc pracuji :) V té době nic jiného nebylo

• Citovat
  • Upravit
2916
20.8.15 19:36

B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 19:37

@Moncinas děti odváží do školek manžel, časově bych byla doma tak jak když zůstanu v práci A

• Citovat
  • Upravit
27634
20.8.15 19:39

B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
20.8.15 19:39

B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
20.8.15 19:40

Vybrala bych B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
20.8.15 19:41

Takze pokud to shrnu, ted sedis v openspace s prisernou sefkou a nejistotou, zda te tam vubec budou chtit a zda ti nesahnou na penize, a mas sanci jit do prijemnejsiho prostredi, k prijemnejsi sefce, s podobnou pracovni dobou a za o dost vetsi penize? A mas odpracovany teprve mesic zkusebky? Ja bych mela jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
20.8.15 19:41

Za mě B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.15 19:44

B - i po odečtení nákladů.. tam je fajná ta neurčitá smlouva :mrgreen: