Jakou práci vybrat?

Maru7
3.11.20 06:03

Jakou práci vybrat?

Ahoj, studuji SŠ cestovní ruch a po škole bych chtěla jít hned od práce. Moc mě baví zeměpis, umím všechny vlajky světa a vím kde se nachází každý stát na světě atd. Kde bych to mohla využít? Jakou práci bych mohla dělat? + miluji španělštinu a moc mě baví. Dá se to popřípadě nějak skloubit. Budu ráda za Vaše nápady. Popřípadě i za nabídky práce z domova.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
714
3.11.20 06:41

Napadá mě práce v cestovní kanceláři, na. letišti, v nějaké zahraniční autobusové dopravě, tlumočnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12569
3.11.20 07:02
@Maru7 píše:
Ahoj, studuji SŠ cestovní ruch a po škole bych chtěla jít hned od práce. Moc mě baví zeměpis, umím všechny vlajky světa a vím kde se nachází každý stát na světě atd. Kde bych to mohla využít? Jakou práci bych mohla dělat? + miluji španělštinu a moc mě baví. Dá se to popřípadě nějak skloubit. Budu ráda za Vaše nápady. Popřípadě i za nabídky práce z domova.
Děkuji

Cestovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
3.11.20 07:10

Z domova můžeš dělat pro cestovku product managerku. Předtím to chce alespoň 5 let praxe na nižší pozici.
Znalost vlajek nikde neupotřebuješ. Spíš vypiluj Španelstinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.11.20 07:13

Jojo, cestovky teď nabírají ve velkém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42314
3.11.20 07:17
@Karleon píše:

Přesně, a nikdo neví, co bude dál. Ale rozhodně bych se s vervou vrhla na tu španělštinu. Dobrou znalostí cizího jazyka člověk nic nepokazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
3.11.20 07:26

Cestovní kancelář/ tlumočit (jestli máš španělštinu na dobré úrovni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.20 08:07
@Karleon píše:

Je teprv na střední, ne? Nehledá praci teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.11.20 08:09

Studovala bych jazyk. To se neztratí nikdy. Cestovky asi teď nenabírají. A vlajky se učí náš pětileťák, tím nikoho neohromíš. Všeobecný zeměpisný přehled je jednoznačně plus, ale beru to jako běžnou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
3.11.20 08:15

@Maru7 nechci ti brát iluze, ale já jsem taky studovala cestovní ruch, ale na VŠ. Mám státnici z němčiny a žádná cestovka mě nevzala. Měla jsem jen praxi z VŠ a všude jen ohrnovali nos. To bylo cca před 10. lety. Bez praxe jsem měla smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.11.20 08:19
@Katy11.8 píše:
@Maru7 nechci ti brát iluze, ale já jsem taky studovala cestovní ruch, ale na VŠ. Mám státnici z němčiny a žádná cestovka mě nevzala. Měla jsem jen praxi z VŠ a všude jen ohrnovali nos. To bylo cca před 10. lety. Bez praxe jsem měla smůlu.

Nebyla jsi pro cestovku „převzdělaná“? Praxe je holt praxe, ale kde ji má člověk vzít, když ho po škole nikde neberou.

Zkusila bych práci i v hotelu. Teda snad se to, než dostuduješ, s tím virem nějak vyvrbí a lidi budou cestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3529
3.11.20 08:26

Také mám vystudovaný turismus a nechci tě strašit, ale uplatnění je mizerné. Z celé třídy dělá v oboru cca 3 lidé ze 30! V kterém jsi ročníku? Možná máš ještě čas zabrat a popřemýšlet o nějaké vysoké škole. Jestli ti jde jazyk tak skvělé! Přidej k němu minimálně ještě jeden. Pokud příští rok končíš a zjišťuješ si možnosti, tak po skončení školy vycestuj pryč. Přes léto shánějí animátory do hotelů, možná se ti to tam zalíbí a zůstaneš i přes rok na jiné pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
3.11.20 08:34

Tak vlajky zná i můj 8 letý syn, a kde co leží vím i já, mám gympl a zeměpis mě bavil. Takže s tím bych moc díru do světa nedělala.
Ale ten jazyk je super. Opri se do něj, udělej si zkoušky, vem si ještě jeden, to se bude hodit. Kamarádka se španělštinou vystudovala na VŠ PR a dělá pro zahraniční firmu a super. Na cestovky bych se teď neupinala. Vycestovat až to bude možné, po SŠ je super nápad. Využila bych toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
3.11.20 08:47

Hele, ted stale nabira Menzies, na letisti, odbavovala bys cestujici. Vlajky nikoho netankuji:). Ale momentalne I letusky pracuji v Rohliku ci Amazonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.20 08:59
@Katy11.8 píše:
@Maru7 nechci ti brát iluze, ale já jsem taky studovala cestovní ruch, ale na VŠ. Mám státnici z němčiny a žádná cestovka mě nevzala. Měla jsem jen praxi z VŠ a všude jen ohrnovali nos. To bylo cca před 10. lety. Bez praxe jsem měla smůlu.

A cos chtěla dělat? Od neteře kamarádky šly dělat delegátky do ciziny a snažily se natáhnout i ji. :lol: Ale znamenalo to být cca devět měsíců nekde v cizině, není to pravé pro toho, kdo má v ČR vztah atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat