Brigáda více jak 300h ročně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Proste pak budes pracovat na DPC a odvadet sociální a zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak obchází se to různě - nejčastěji vyšší hodinovou sazbou (reálně např. 150,–Kč/h a papírově 300,–Kč/h) - tím se vykáže měsíčně jen polovina hodin a hodiny se šetří. Pak se to obchází tím, že ti dají např. 30h proplacených, a k tomu bonus za mimořádně odvedenou práci (který odpovídá třeba dalším 15h).
Další šancí je už na začátku uzavřít DPP i DPČ (na jiné činnosti) a vykazovat na DPČ do 3tis., aby se neodvádělo pojistné ani z DPP ani z DPČ -tím se prodlouží to období bez odvodů.
Všechny tyto možnost mají samozřejmě své limity a záleží na spoustě věcí, jestli je to ještě na hraně, nebo už za hranou zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ve firmě se to dělá tak, že na pásky se napíše menší počet hodin, než brigádník skutečně má a „přebytek“ peněz se napíše do odměn.
Je otázkou, jestli je tohle tvůj zaměstnavatel ochoten udělat
Věřím, že tohle dělá spousta zaměstnavatelů, jen se o tom prostě nesmí mluvit.
- Citovat
- Upravit
Já to třeba měla tak že jsem měla DPP do konce roku a od Nového roku jsem měla novou DPP, takhle se to dělá normálně, že DPP je většinou do konce roku, nebo pokud se dřív vyčerpají hodiny, tak se přechází na DPČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to dpč je ale docela na nic… to odvádění apod ale pokud mas do 2999 tak nedanis nic je fajn podepsat si obě smlouvy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, od září pracuju brigádně v jedné firmě(kde jsem pracovala před mateřskou). A dokonce roku budu mít přes 200h. Takže v příštím roce bych měla někde v červnu už těch 300h hotovo. Jde to nějak obejít? Protože bez brigády bejt nemůžu a jinou nechci(tady mám super peníze a praci umím)