Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Oživuji diskusi, jestli se ještě někdo nepřidá (a kdyby se tu třeba našla nějaká pančelka z prvního stupně…
).
Užuž jsem měla vybraný Topgal, dokud jsem neviděla fotku plného batohu na dítěti, a to mi spadla brada. Syn slavnostně překročil 19kg a nevím nevím, jestli to je to, co bych si pro něj představovala
. (Proč jsem si myslela, že koupě první tašky do školy bude brnkačka
?)
Taky mame prvnacku, ale vazi 25kg a to je stihla! nejlepsi je, jit s nim do obchodu a nechat si poradit a rict kolik vazi. ono kazda aktovka nepasuje kazdemu diteti-kvuli tvaru zad atd. my jsme ji teda v obchodu vyzkouseli, ale ja ji pak objednala na internetu, protoze tam byla daleko levnejsi.
Topgal mi taky přijde pro prvňáka nepřiměřeně velký, a to mám doma kus chlapa 138cm a 27kg.
Já jsem se sice na koupi aktovky připravovala, procházela net a chtěla jich pár zkusit než koupíme tu pravou. Ale dopadlo to tak, že jsme koupili hned první aktovku, kterou syn vyzkoušel. U nás v obuvi rušili prodej aktovek a měli už pouze jedinou tmavozelenou Bagmaster. Syn se rozhodl okamžitě a naprosto odmítl cokoliv jiného
Aktovka je kvalitní, dobře tvarovaná, ale váží cca 1,3kg. U nás to tolik nevadí, syn je velký a navíc ho budu vozit autem, ale u dcery si dám větší pozor.
Mně osobně se moc líbí EMIPO: http://www.skolni-aktovky-batohy.cz/…lni-aktovky/
My právě jsme naživo narazili zatím jen na Topgal. Představovala bych si ale něco do kila hmotnosti a ta spona mi asi fakt přijde lepší než zipy. Speciálně pro kluky - aspoň ti moji jsou na hledání věcí úplně marní.
@Len-til-kah píše:
My právě jsme naživo narazili zatím jen na Topgal. Představovala bych si ale něco do kila hmotnosti a ta spona mi asi fakt přijde lepší než zipy. Speciálně pro kluky - aspoň ti moji jsou na hledání věcí úplně marní.
Já jsem měla stejnou představu, co nejlehčí a na sponu. Přijde mi to pro ty prvňáčky praktičtější.
Nakonec máme tuto, jen jednobarevnou: http://www.e-prvnacek.cz/detail.php?… Je těžší, na zip, ale syn je spokojený, tak už to neřeším.
Nějaké zkušenosti najdeš na BC diskuzi
@Len-til-kah taky máme Topgal. Ono v první třídě pro malou stejně budu chodit a další rok už bude zas statnější. a NÁM SE LÍBÍ. Hezky pasuje a nepřijde mi těžká.
@Petra2829 Můj syn bude za rok statnější max. v tom, že to dotáhne na bájnou dvacítku. Ono nejde jenom o samotnou hmotnost, ale taky o těžiště, a to mi připadá dost vzadu. Možná je to pro někoho fajn řešení, ale začínám mít pocit, že ne pro nás.
@Petta díky, všechno to studuju.
@Len-til-kah jestli je drobný, chtělo by to nějakou spešl prodejnu, kde si to fakt vyzkouší. Jinak asi neporadím. Já mám dceru statnou. No.. ![]()
Ahoj,ja mam osmacku a skorodruhacku,nicmene za sebe TOPGAL NE!
Koupila jsem a presne,jak pise Lentilka ma vice kapes,je pri vetsi zatezi ten batoh hrozne jakoby siroky,pri pohlidu na dite zboku mate dojem/co dojem-.on to je FAKT/,ze nahore je batoh sirsi nez dole! Proto pak je rozlozeni zateze nesoumerne a zada se namahaji vice nez by museli.
Za mne cokoliv,ale Topgal nebrat.
A propos,dceri jsme ted v 1.tride dali tuto a spokojenost/akorat bacha maminky mensich deti,ta vyztusena opora dole muze drit do zad:
Tenhle brnensky vyrobce to vyrabi,zde prehled motivu http://www.kartonpp.cz/index.php?…
A zde primo dcerina aktovka:
http://www.usarinky.cz/detail.php?…
Příspěvek upraven 07.07.12 v 13:24
@Kačenkaaaa píše:…Taak pozenes pro Bleska
Holky…tohle budu řešit za pár let..ale zajmá mě jestli v tomhle věku si řeknou jakou aktovku chcou..a vy máte s výběrem smulu nebo jakJá bych mu chtěla koupit potom nákou nike nebo něco takového..ale jestli si třeba řekně že chce třeba s bleskem
Tak my měly tobgal, pak bagmaster a pak ještě jednou bagmaster- během dvou let. Vybrala bych co nejlehčí
Děti si řeknou přesně co chcou i když se jich nikdo neptá
. A dokážou být hodně neúnavné.
Mmch. prvňák měl Topgal bez problémů. Asi jsme tady jedni z mála…
Tak u nás ne. Syn nevyžaduje žádný extra design a i by měl smůlu - zvolím konkrétní typ podle fčních vlastností, a pak si bude moct vybrat z toho, co je, a pokud možno něco spíš neutrálního, než postavičky z animovaného filmu, co budou už příští rok out. Zatím žádné přání nevyslovil, jenom se ptal snad na Gormity, jestli by něco nebylo, ale ne, že to být musí.
V marketu jsem dnes vyhmátla jen nějaké aktovky Bagmaster a konkrétně z této jsem byla úplně paf - měl to někam až k uším, to by šlo možná ještě trochu poštelovat, i když moc bych to neviděla, ale hlavně to bylo tak obří, že by se do toho snad sám celý naskládal. Takže toto né
.
Ještě se musím zaměřit na životnost těch tašek, o Topgalech všude čtu, že jsou odolné, ale o ostatních už toho moc nevím.
Ahoj, přidávám se do diskuze. My jsme koupili batoh Topgal, dceři se zdá být akorák, uvidíme v září. Neřekla bych, že je na Topgalu něco až tak moc špatnýho, my ho kupovali na doporučení od mnoha lidí. Já jsem z něj a z jeho zad nadšená.
Máme holčičí, fialový s koníčkem, konkrétní pohádkovou postavu ani dcera nechtěla a z růžový na fialovou se mi jí podařilo přemluvit celkem snadno. Koupili jsme i stejný penál.
Ahoj,
tak také řeším stejný problém. Do školy jdou moje dvojčata, takže potřebuji něco pro dceru a něco pro syna.
Dnes mi kamarádka ukázala batoh Topgal, moc se mi nelíbil vojenský design a mám pocit, že by děti měly mít v první třídě aktovky, ale mám obavu, aby třeba nebyli jediní s aktovkami. Kontak na ostatní rodiče nemám, takže nevím, s čím přijdou ostatní děti.
Dají se ty aktovky a batohy Topgal někde vyzkoušet? V nějakém kamenném obchodě?
Prostě nevím, co mám koupit, prvňáky mám poprvé (a naposled
).