Jakou tašku pro prvňáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
7.7.12 10:04

Oživuji diskusi, jestli se ještě někdo nepřidá (a kdyby se tu třeba našla nějaká pančelka z prvního stupně… :kytka: ).

Užuž jsem měla vybraný Topgal, dokud jsem neviděla fotku plného batohu na dítěti, a to mi spadla brada. Syn slavnostně překročil 19kg a nevím nevím, jestli to je to, co bych si pro něj představovala :think:. (Proč jsem si myslela, že koupě první tašky do školy bude brnkačka :zed:?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
7.7.12 10:17

Taky mame prvnacku, ale vazi 25kg a to je stihla! nejlepsi je, jit s nim do obchodu a nechat si poradit a rict kolik vazi. ono kazda aktovka nepasuje kazdemu diteti-kvuli tvaru zad atd. my jsme ji teda v obchodu vyzkouseli, ale ja ji pak objednala na internetu, protoze tam byla daleko levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.7.12 10:33

Topgal mi taky přijde pro prvňáka nepřiměřeně velký, a to mám doma kus chlapa 138cm a 27kg.

Já jsem se sice na koupi aktovky připravovala, procházela net a chtěla jich pár zkusit než koupíme tu pravou. Ale dopadlo to tak, že jsme koupili hned první aktovku, kterou syn vyzkoušel. U nás v obuvi rušili prodej aktovek a měli už pouze jedinou tmavozelenou Bagmaster. Syn se rozhodl okamžitě a naprosto odmítl cokoliv jiného :nevim: Aktovka je kvalitní, dobře tvarovaná, ale váží cca 1,3kg. U nás to tolik nevadí, syn je velký a navíc ho budu vozit autem, ale u dcery si dám větší pozor.

Mně osobně se moc líbí EMIPO: http://www.skolni-aktovky-batohy.cz/…lni-aktovky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.7.12 10:37

My právě jsme naživo narazili zatím jen na Topgal. Představovala bych si ale něco do kila hmotnosti a ta spona mi asi fakt přijde lepší než zipy. Speciálně pro kluky - aspoň ti moji jsou na hledání věcí úplně marní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.7.12 10:55
@Len-til-kah píše:
My právě jsme naživo narazili zatím jen na Topgal. Představovala bych si ale něco do kila hmotnosti a ta spona mi asi fakt přijde lepší než zipy. Speciálně pro kluky - aspoň ti moji jsou na hledání věcí úplně marní.

Já jsem měla stejnou představu, co nejlehčí a na sponu. Přijde mi to pro ty prvňáčky praktičtější.

Nakonec máme tuto, jen jednobarevnou: http://www.e-prvnacek.cz/detail.php?… Je těžší, na zip, ale syn je spokojený, tak už to neřeším.

Nějaké zkušenosti najdeš na BC diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
7.7.12 12:32

@Len-til-kah taky máme Topgal. Ono v první třídě pro malou stejně budu chodit a další rok už bude zas statnější. a NÁM SE LÍBÍ. Hezky pasuje a nepřijde mi těžká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.7.12 12:52

@Petra2829 Můj syn bude za rok statnější max. v tom, že to dotáhne na bájnou dvacítku. Ono nejde jenom o samotnou hmotnost, ale taky o těžiště, a to mi připadá dost vzadu. Možná je to pro někoho fajn řešení, ale začínám mít pocit, že ne pro nás.

@Petta díky, všechno to studuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
7.7.12 13:10

@Len-til-kah jestli je drobný, chtělo by to nějakou spešl prodejnu, kde si to fakt vyzkouší. Jinak asi neporadím. Já mám dceru statnou. No.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.7.12 13:24

Ahoj,ja mam osmacku a skorodruhacku,nicmene za sebe TOPGAL NE!
Koupila jsem a presne,jak pise Lentilka ma vice kapes,je pri vetsi zatezi ten batoh hrozne jakoby siroky,pri pohlidu na dite zboku mate dojem/co dojem-.on to je FAKT/,ze nahore je batoh sirsi nez dole! Proto pak je rozlozeni zateze nesoumerne a zada se namahaji vice nez by museli.
Za mne cokoliv,ale Topgal nebrat.
A propos,dceri jsme ted v 1.tride dali tuto a spokojenost/akorat bacha maminky mensich deti,ta vyztusena opora dole muze drit do zad:
Tenhle brnensky vyrobce to vyrabi,zde prehled motivu http://www.kartonpp.cz/index.php?…
A zde primo dcerina aktovka:
 http://www.usarinky.cz/detail.php?…

Příspěvek upraven 07.07.12 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.7.12 13:24
@Kačenkaaaa píše:
Holky…tohle budu řešit za pár let..ale zajmá mě jestli v tomhle věku si řeknou jakou aktovku chcou..a vy máte s výběrem smulu nebo jak :))Já bych mu chtěla koupit potom nákou nike nebo něco takového..ale jestli si třeba řekně že chce třeba s bleskem
…Taak pozenes pro Bleska :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
7.7.12 13:36

Tak my měly tobgal, pak bagmaster a pak ještě jednou bagmaster- během dvou let. Vybrala bych co nejlehčí

• Citovat
  • Upravit
921
7.7.12 20:41

Děti si řeknou přesně co chcou i když se jich nikdo neptá :mrgreen:. A dokážou být hodně neúnavné.

Mmch. prvňák měl Topgal bez problémů. Asi jsme tady jedni z mála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.7.12 21:28

Tak u nás ne. Syn nevyžaduje žádný extra design a i by měl smůlu - zvolím konkrétní typ podle fčních vlastností, a pak si bude moct vybrat z toho, co je, a pokud možno něco spíš neutrálního, než postavičky z animovaného filmu, co budou už příští rok out. Zatím žádné přání nevyslovil, jenom se ptal snad na Gormity, jestli by něco nebylo, ale ne, že to být musí.
V marketu jsem dnes vyhmátla jen nějaké aktovky Bagmaster a konkrétně z této jsem byla úplně paf - měl to někam až k uším, to by šlo možná ještě trochu poštelovat, i když moc bych to neviděla, ale hlavně to bylo tak obří, že by se do toho snad sám celý naskládal. Takže toto né 8o.

Ještě se musím zaměřit na životnost těch tašek, o Topgalech všude čtu, že jsou odolné, ale o ostatních už toho moc nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
7.7.12 22:15

Ahoj, přidávám se do diskuze. My jsme koupili batoh Topgal, dceři se zdá být akorák, uvidíme v září. Neřekla bych, že je na Topgalu něco až tak moc špatnýho, my ho kupovali na doporučení od mnoha lidí. Já jsem z něj a z jeho zad nadšená.
Máme holčičí, fialový s koníčkem, konkrétní pohádkovou postavu ani dcera nechtěla a z růžový na fialovou se mi jí podařilo přemluvit celkem snadno. Koupili jsme i stejný penál.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
7.7.12 23:24

Ahoj,
tak také řeším stejný problém. Do školy jdou moje dvojčata, takže potřebuji něco pro dceru a něco pro syna.
Dnes mi kamarádka ukázala batoh Topgal, moc se mi nelíbil vojenský design a mám pocit, že by děti měly mít v první třídě aktovky, ale mám obavu, aby třeba nebyli jediní s aktovkami. Kontak na ostatní rodiče nemám, takže nevím, s čím přijdou ostatní děti.
Dají se ty aktovky a batohy Topgal někde vyzkoušet? V nějakém kamenném obchodě?
Prostě nevím, co mám koupit, prvňáky mám poprvé (a naposled :mrgreen: ).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi