Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MartinKa36 píše:
U našeho prvňáka zabira nejvic mista svacina, domu si občas bere pracovni sesit velikosti A3. Nechapu proc někde musí deti nosit takovouhle kraksnu
Pouzdro nenosi???
![]()
@farska píše:
Pouzdro nenosi???![]()
Vetsinou ho nechava ve skole nebo v druzine, ma tenhle batoh a většinou je v podstate prazdnej http://www.ebay.com.au/…121115829177
Bez svaciny věci do skoly a taska vazi 1.7kg, takze se svacinou cca 2.4kg
@MartinKa36 píše:
Proc mu davas takovou ohromnou brasnu?
Proč se mě na to ptáš po dvou letech? A to, že má milion zipů neznamená, že ten batoh ve skutečnosti vypadá jako kufr…
@MartinKa36 píše:
U našeho prvňáka zabira nejvic mista svacina, domu si občas bere pracovni sesit velikosti A3. Nechapu proc někde musí deti nosit takovouhle kraksnu
Můj syn chtěl VELKOU, CO NEJVĚTŠÍ aktovku! Takže má nakonec takovou normální velikost, ale stačil by mu poloviční objem, nosí ji poloprázdnou - potřebuje akorát pouzdro, pití, svačinu, deníček, žákovskou a občas pracovní sešit. Když tam má náhodou věcí víc, tak to nosím já. Snažila jsem se ho přesvědčit, aby místo ní nosil menší po bráchovi (v perfektním stavu), ale všichni ve škole nosí velkou aktovku, tak on přece nebude nosit malou. ![]()
Oživuji a poprosím o rady zkušenějších ![]()
Vybírám tašku pro syna, nemůžu se rozhodnout… Jednokomorová, nebo více?
Poraďte, co se u vás osvědčilo. Díky ![]()
http://www.topgal.cz/…02/c---grey/
http://www.topgal.cz/…0/k---brown/
@Alex Adrian já nejsem znalec, budem kupovat taky, ale já bych volila druhou variantu.. Přijde mi, že v této tačce se mu ty sešity tak nepomačkají.. Já mám strach, že ty batohy, jak jsou zakulacené, že děti tam budou rvát ty sešity a bude to jak seno.. Ta druhá mi přijde taková pevná a skladná
@Alex Adrian moje představa je jednokomorová s oddělenými kapsami na sváču a pití. Taky zatím pátrám ![]()
@Alex Adrian vícekomorová je lepší. Máme jiný typ, ale jednokomorová je nepraktická.
@kvaček píše:
@martina.se v čem?
protože nemáš jen 1× desky a děcka to ze začátku neumí urovnat. Když jsme zvolili jednokomorovou, měl v tom strašný chaos. Pak jsme šli do 2 komorového plus oddělené místo na svačinu a super - zvlášť velké desky, zvlášť malé a penál… Teď má 3 komorový a řekla bych, že i to je málo ![]()
@martina.se mě zase přišlo, že pak zase v těch komorách neví co kde dal ten prvňák, tak je lepší to naprat do jedné ![]()
@Alex Adrian Taky mám předškoláka a přesně tyhle dvě tašky jsem porovnávala na letošních prvňáčcích a jejich maminky se shodly na tom, že ta jednokomorová je lepší. Ona ta komora je uvnitř taky rozdělená, takže to není tak, že by všechno bylo na jedný hromadě. Takže je tam oddíl na desky, oddíl na svačinu, oddíl na flašku s pitím a zbytek na to ostatní (třeba penál). To se dá i pak rozepnout a tím se ten prostor zvětší. Ta vícekomorová je pro něteré děti jen pro zlost. Kamarádka na ní dost nadává, protože v synovi to vyvolává hysterické záchvaty - má to na něj kapes moc a má problémy si tam těch „pár“ věcí uspořádat.
@kvaček píše:
@martina.se mě zase přišlo, že pak zase v těch komorách neví co kde dal ten prvňák, tak je lepší to naprat do jedné
asi fakt záleží, co komu vyhovuje. Můj měl v jednokomorovém strašný chaos
![]()