Je mi to tak líto - synovi nepřijede kamarád

10004
26.4.12 16:32

Je mi to tak líto

Ahoj holky,
vylíčím Vám situaci. Mému mladšímu synovi měl přijet malý Francouz na výměnný pobyt a hned poté by syn vyrazil za ním. Skoro půl roku se na to těšíme, já se začala učit francouzsky, vymýšleli jsme supr program, aby se tu cítil hezky a nejen jak cizinec. Syn si s ním průběžně dopisoval, já psala emaily rodině, no paráda. Před 14 dny jsme se dozvěděli hroznou věc. Lucasovi umřela maminka. Ještě teď mám husinu, no děs…Přesto tatínek chtěl, aby jel, aby přišel na trochu jiné myšlenky. Jste tu většinou mámy a tak mi porozumíte, jakou jsem cítila lítost. O to víc jsme se na něj připravovali, dokonce jsme mu na víkend zařídili, aby u nás byl i s kamarádem, aby se mu tolik nestýskalo. No a jak to dopadlo? Starší syn dostal přiušnice a je to vše v kýbli. Dnes Lucas přijede, ale ne k nám, ale do jiné rodiny. Určitě se bude mít také dobře, ale mě je to tak líto, pořád brečim, já si ho úplně zamilovala, z fotek, dopisů. Synovi je to taky moc líto, navíc nepojede ani on do Francie, chudák. Já vím, že jsou horší věci, ale já se nemám pořádně komu svěřit a potřebuju to ze sebe vylít. Vždycky, když mě takhle něco potrfí, hledám řešení, jinou alternativu. Teď se jen dusím a pořád myslím na to, že za chvíli přijede na nádraží a …jeho tatínek taky psal, jak je to mrzí… Teď jen doufám, že se mi uzdraví starší syn a nebude mít komplikace, to by bylo nejhorší. Omlouvám se za výlev, na který ani není co poradit, co napsat, jen díky všem za přečtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24603
26.4.12 16:36

To je smutný :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.4.12 16:36

:hug: :hug: :hug: tak třeba to vyjde příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
26.4.12 16:39

Ahojky, tak to je opravdu pech… :-( A nešlo by se s Lucasem sejít? Když už si tak dlouho píšete a jste v kontaktu, aby se kluci aspoň poznali osobně. Možná by ani nebylo špatné zůstat s otcem Lucase v kontaktu a jet je pak navštívit, nebylo by tohle možné? Přeji, ať starší syn je v pořádku a bez komplikací! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
26.4.12 16:40

To je velká škoda. :( Můžu se zeptat, kde se dají najít takový výměnný pobyty? Je na to nějaká agentura?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
26.4.12 16:42

To je teda smutný… A nešlo by, když jste se takhle všichni skamarádili, se sejít jindy a jinak? Mohli byste třeba přijet do Francie na „dovču“ a pak by zase přijeli oni sem… Prostě si to zorganizovat sami, ne jako oficiální výměnný pobyt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
26.4.12 16:43

@Menzy Víš, ve škole nechtějí, aby se syn s těma Francouzema vůbec setkal, že jako kdyby už byl infekční (přiušnice jsou nakažlivé pár dní před propuknutím nemoci), aby si to děti neodvezli. Trochu to chápu, ale víc mě to štve. Navíc učitelka přehrává, že je syn taky nemocný, včera mi to napsal Lucasův tatínek, to mě totálně vytočilo. Myslím, že škola to přehání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
26.4.12 16:44

@Sumaya Škola to organizuje, jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
26.4.12 16:45

Ajoo..škola. :-) K nám zase jezdili Poláci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
26.4.12 16:46
@bjetuschka píše:
To je teda smutný… A nešlo by, když jste se takhle všichni skamarádili, se sejít jindy a jinak? Mohli byste třeba přijet do Francie na „dovču“ a pak by zase přijeli oni sem… Prostě si to zorganizovat sami, ne jako oficiální výměnný pobyt?

No, napadlo mě to taky, možná to někdy uskutečníme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
26.4.12 16:59

Určitě bych tatínkovi napsala, že škola to přehání, že by jsi se s Lucasem ráda viděla, ale budeš respektovat přání školy, určitě bych s rodinou zůstala i nadále v kontaktu a nabídla jim dovolenou u vás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
26.4.12 17:04
:( :( :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
26.4.12 17:54
@Menzy píše:
Určitě bych tatínkovi napsala, že škola to přehání, že by jsi se s Lucasem ráda viděla, ale budeš respektovat přání školy, určitě bych s rodinou zůstala i nadále v kontaktu a nabídla jim dovolenou u vás :-)

Cítím to stejně, tatínkovi jsem to vysvětlila, ať si škola trhne, nemají lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
26.4.12 17:58

Holky, díky všem, že jsem se tu mohla vybrečet, teď už by měl být Lucas v Čechách u náhradní rodiny, tak musím začít myslet pozitivně a přát mu, ať si to tu užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
26.4.12 19:53

to je smutny. :,( :,( chudak,hlavně,aby se mu tady libilo.a pak jak píšou holky s emužete domluvit a sejit jindy :palec: at je syn v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí