Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Lentilkah - naší malé prvňačce jsem objednávali celý set Emipo (batoh, pouzdro, pytlík) a dostali jsme 10% slevu.
Aktovku ještě nemáme vyzkoušenou, ale už teď jsem z ní nadšená. Co se týká pouzdra, radila jsem s maminkama - jedna klopa je málo. Určitě vezmi dvouklopovou - děcka mají pastelky a pouzdro se naplní hned. Jinak v prodejně prodávali i pouzdra od Topgalu, ale říkali mi, že pouzdra od Emipa mají lepší vnitřní materiál a víc vydrží. Jinak Emipo dává 3 roky záruku, to ti dneska dá málokdo a mají výborný zákaznický servis, vždycky vyjdou vstříc ![]()
@Veveří co myslíš dvěma klopami? Jakože dvoupatrové pouzdro? (Dva zipy?) V tomhle tápu, četla jsem, že děcka potřebují jednoduché, aby se jim v tom dobře hledalo. Ale právě když spočítám ta poutka uvnitř, odečtu 12 na pastelky, tak nezbyde ničmoč. Dneska jsem se v obchodě dívala na pouzdra od Topgalu, tak jedno mělo těch malých poutek na pastelky/tužky 10+8+5, a druhé jenom 10+8, protože tam vůbec nebyla ta vyklápěcí část (což si myslím, že je řešení úplně na pendrek, protože to už se tam nevejde fakt skoro nic).
Lentilko- jak dlouho si myslíš, že bude mít všech dvanáct pastelek
?
Neboj, první pouzdro stejně do 30/9 ztratí a druhé… třetí…čtvrté… už koupíš na základě zkušenosti…
Za nás určitě TOPGAL. Malá šla do první třídy a měla 18,5 kg. Přímo na jejich stránkách nám prodejce doporučil typ, který máme zvolit. Teď půjde do třetí třídy a pořád se stejnou taškou. Vybrala si světle růžovou a já jsem z toho měla hrůzu, ale už jsem ji x krát prala v pračce a v pohodě. Taky preferuju víc kapes na zip. Nedělejme z dětí blbce
. Určitě se v tom vyznají. Jedna kapsa na učebnice a sešity, druhá na penál a ostatní takové potřeby a třetí na svačinu.
@niki2 Můj syn jde do školy ve velmi čerstvých šesti letech a ač je geniální po rodičích, tak bych ho přece jen nechtěla příliš intelektuálně přeceňovat. Navíc ten Y chromozom je dost značný handicap…
Maxik - nese*
. A vůbec, s čím jde D.?
Pastelky prý máme podepsat jednu každou, stejně tak všechno ostatní. Těšim, těšim…
Podepisování všeho jsem vzdala asi po dvou měsících, protože se stejně nikdy nic nenašlo. Takže jestli nemáš maximálně pořádkumilovné dítě, tak ti doporučuji tři sady pastelek (malá ztrácela nejvíc modrou, žlutou a červenou). O tužkách a gumách ani nemluvím. Taky se nám ztratily dvoje kraťasy a jedny tepláky na tělocvik (podepsáno a nikdy nenalezeno). V první třídě prostě musíš počítat se ztrátamy
![]()
Topgal je sice nerozbitny, ale naprosto neergonomicky/tim, jak je siroky-hluboky/. Mela nejstarsi dcera, tak vim a mam srovnani:-) Lentil, to je hezky s tim chromozomem:-D:-D A asi mam genialni druhou dceru. Ted koncila 1.tr. A nemela nic podepsane a Nic neztratila!:-):-)
Já nakonec zvolila Emipo. Topgal mi přišel příliš robusní. Emipo je lehké, dobře drží tvar. Jen jsem přemýšlela jestli aktovku nebo batoh. U Emipa mezi nima neni velký rozdíl. Batoh nakonec vyhrál. Zdá se mi lépe řešený vnitřní prostor. Máme celou sadu včetně penálu a sáčku na bačkory. Naše budoucí prvňačka je úplně nadšená.
Už se na tu školu docela těšíme.
Nevíte někdo kde koupit aktovku Emipo v Karlových Varech.
Slyšela sem na ně jen samou chválu a potřebovala bych porovnat jaký je rozdíl mezi aktovkou a batohem. Podle obrázku mi to přijde skoro stejný. Ráda bych koupila v kamenym obchodě. Chlěta bych i penál a sáček na cvičky.
Ježíšek už se kvapem blíží a já ještě nemám nakoupeno.
Dík za radu.
Ahoj my máme taky aktovku TOPGAL. Měla ji od 1. do 4. třídy a je fakt skoro jako nová
nejlepší jsou ty vystužený záda a reflexní prvky.
![]()
@adas25 píše:
Nevíte někdo kde koupit aktovku Emipo v Karlových Varech.
Slyšela sem na ně jen samou chválu a potřebovala bych porovnat jaký je rozdíl mezi aktovkou a batohem. Podle obrázku mi to přijde skoro stejný. Ráda bych koupila v kamenym obchodě. Chlěta bych i penál a sáček na cvičky.
Ježíšek už se kvapem blíží a já ještě nemám nakoupeno.
Dík za radu.
Bohužel neporadím, kde se dá sehnat v KV, ale pokud ji chceš z internetu tak je na www.emipo.cz.
Určitě doporučuji koupit batoh. Rozdíl mezi aktovkou a batohem není ani tak ve vzhledu, batoh totiž nevypadá jako batoh a má normální klopu. Jenom má šikovnější rozměry. Aktovka je úzká a vysoká (zbytečně) a batoh je nižší a širší. Máme ho a musím říct, že maximální spokojenost! Prodavačka v obchodě mi říkala, že rodiče víc berou ty batohy než aktovky.
Ahoj, já teď kupovala tuto aktovku, díky její váze
http://www.morelega.cz/…12-4292.html?…
Mají i jiné typy ![]()
@misapoho máme jí doma, jako dvě stejně velké komory tam nejsou, to je pravda, ale je tam jakoby velká kapsa/přepážka..třeba na velké sešity. My jsme spokojení, je akorát a myslím že ty první dvě třídy v pohodě vydrží, přeska jde lehoučce otevřít i naším malým, pěkně sedí na zádech ![]()
Obnovuji diskuzi…
Mám doma extrémně malého budoucího prvňáka - 110cm a 15kg. nemáte někdo tip na aktovku/batoh, co by mu mohla pasovat?
Topgal vylučuju, při zkoušení mu vůbec neseděl, byl strašně obrovský, navíc se mi zdá pro našeho kluka s tolika kapsami nepřehledný. Emipo batoh si stěžoval, že ho na zádech tlačí.
Na netu se mi líbí Tatonka aktovky, majá vychytaný systém regulace zad - ty by snad mohly pasovat, ale ta cena, ta cena ![]()
http://intranet.tatonka.com/…1845370b.jpg
Což mě přivádí k otázce - je opravdu tak strašně moc důležité, aby aktovka an zádech seděla? BUde ji mít na zádech cestou do a ze školy, jedna cesta cca 15-20min. Že bych mu ji nosila já nepoředpokládám, patrně potáhnu na zádech batole.
Mam stejny problém holčičku 115 cm a 14 kg. švagrova mi radi HERLITZ.jeji holky ji maji a dobry, akorat maji aktovku ta je těžší takk my musime do batohu.ale nejprve ji chci taky vyzkoušet. tak na ně jukni ![]()
chtěla jsem taky topgal, ale ten mi vymluvila a ted, co píšeš se mi to akorát potvrdilo