Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, říkala jsem si, že je čas si udělat pomalu obrázek o jídelních židličkách a třeba i předběžně vybrat. K mému úžasu, který velmi brzo vystřídalo zděšení, jsem zjistila, že židliček je opravdu mnoho a vůůbec se v nich nevyznám. Nevím, co jsou výhody a co ne. Tak jestli mi můžete poradit, jaké vychytávky mám při výběru sledovat. Určitě to bude omyvatelnost, stabilita, polohování, pokud dítě ještě nesedí…no a to mají až snad všechny a nic víc mě nenapadá. Popřípadě jestli můžete přihodit nějaký konkrétní tip. Na staré diskuze na toto téma jsem nekoukala, páč ty modely se asi mění rychle. Dík
klidně koukni i do starších diskusí, protože modely se liší jen v barvách, ne konstrukčně ![]()
v testech bezpečnosti vyšla nejlépe židlička z Ikea, ale ta je vhodná až když dítě sedí, není polostrovaná a mě u ní hodně vadilo, že má nízká záda a nemá pětibodové pásy.
Já mám doma po Klárce Fábulu od Babypoint a jsem s ní maximálně spokojená. dá se použít už od prvních příkrmů, protože jde polohovat. jde posouvat nahoru a dolů, takže jsem klárku krmila z gauče, později jsme se přesunuly ke stolu. výborný je dvouvrstvý odendavací pult, takže když je po jídle, pult vyndáš a vymeješ ve vaně. pod židličkou je košík, kde jsme měli bryndáky, vlhčené ubrousky a plíny, takže vše šikovně po ruce. a když židličku nepotřebuješ, složíš ji na placku a velmi jednoduše uklidíš. pro mě byly nepostradatelné ty pětibodové pásy, protože klárka byla drak. a tahle židlička je taky hodně stabilní, klárka po ní skákala a nikdy se nepřevrátila.
Povídáš to jako z reklamy
Tak jo já mrknu do těch starších, teda za chvíli, zaslechla jsem nějaké akustické signály naznačující okamžitou nutnost něčeho do žaludku ![]()
jé, to jsem nechtěla. ale už jsem párkrát takhle psala zkušenosti, tak už to mám v ruce
já jsem z té Fábuly fakt nadšená a máme ji připravenou i pro druhého prcka. vůbec na ní není znát, že už byla jedním dítětem používána…
u nás zvítězila židlička z IKEA, levná, omyvatelná, lehce skládací (tzn. jí stěhujeme s sebou pokud jedem někam na víkend a žildička tam není). taky je oproti ostatní relativně malá, takže to není další krám v bytě
krmení nesedících slečen jsem řešila lehátkem nebo autosedačkou.
za mě je suprová židlička zn. peg pegero stabilní nastavitelná velikost dobře omyvatelná protorná.
Židličku z ikei máme u babičky je také dobrá, ale nejsem si jistá jak dlouho vydrží. Pro větší dítka už nebude…
My měli od peg perega Prima Pappa diner, ale jak jsem znova otěhotněla, prodala jsem ji kámošce, vadilo mi, že do ní nemůže lézt malý sám. navíc všude milion zakoutí kam padá jídlo a hodně těžce se odtama čistí…taky se po roce užívání začal trhat potah na několika místech, v reklamaci neuznáno…Takže židlička za 4 tisíce a srovnatelné s každou jinou za polovinu ceny…
Teď máme rostoucí židli Jitro a jsem naprosto spokojená, Filípkovi v půl roce koupíme stejnou..Je fakt, že musí dítě opravdu sedět, ale je do 100 kilo a já se na ní se svým pozadím vejdu, pohodlná, designově krásná a hned otřená hadříkem…Máme už odendaný pultík, takže malý v poho vyleze, sleze..Je to židlička nnavždy..Kluci ji pak dostanou do dětského pokoje k psacím stolům, takže sice taky docela investice, ale vyplatí se…stála myslím 3 tisíce..
Tak koukám, co člověk to názor, omyvatelná je Peg Perego dobře, co se pultíku a samotného polstrování týče, ale jsme asi větší čuňátka, Tobískovi padalo jídlo do škvir u kontrukce a to už bylo horší…zas je fakt, že pro půlroční mimi je skvělá, ale pro dvouleté už moc ne…
Tobiášek v 7 měsících v Peg Perego prima Pappa Diner..Uznávám, že jsem z ní byla taky nadšená, dokud nezačal jíst malej sám a jídlo nebylo všude, jak už jsem psala…Zaáleží, co od židličky zakladatelka očekává..Na jak dlouho ji zamýšlí využívat..
Bongiorno 18 tu židličku rostoucí dřevěnou máme doma 2× a používají ji moji sourozenci od půl roka doteď nechtějí sedět na normálních židlích
ještě štětí, že sedají polohovat a unesou 90kg
ale když jsem koukala na ceny těchto židliček přišlo mi moc za ní dávat kolem 3000kč
jo a co se týče té peg pegero jídlo ve škvírkách už máme taky
ale není to nic strašného ![]()
Spíš se mi zamlouvají ty polstrované-omyvatelné než dřevěné. Využívat jí budu pro verunku do té doby, než do ní doroste další mimi, na kterém zrovna děláme
Tak bych pak pro veru koupila už asi tu dřevěnou rostoucí. Ta z babypointu se mi zdá dobrá a i cena je fajn.
To zní rozumně, když už pracujete na druhém mimi..Ono do toho roka je ta polstrovaná asi lepší..My jsme se hlavně i pak stěhovali a do nové kuchyně se mi ví líbila dřevěná, i zabírá míň místa…
já nejdřív krmila v lehátku (když už jsem ho měla
) a od 7m, kdy Vojta seděl, v Ikea Antilop. máme dokonce dvě, jednu u mých rodičů, abych to nemusela pořád převážet.. ale jinak jsme ji vozili všude s sebou..
souhlasím, že je lepší pro starší dítě.,. určitě musí sedět. polstrování se dá dokoupit, my měli omyvatelné nafukovací, teď mají nějaké testilní, ..
používali jsme ji do dvou let, spíš dýl.. a i teď v ikei jí ještě použijeme, prootže norm. židle je pořád nízko..
Bongiorno- máte nádhernou kuchyň!
Nataša- v lehátku krmím teď, zatím jenom ráno kaši, ale dlouhodoběji si to nedokážu představit, přeci jenom to lehátko je pratelné, ale nijak úžasně otíratelné. Navíc zatím dělám kaši trochu řidší, takže se lžičkou bojuju už jenom při nabírání a následném udržení obsahu až před pusinku, druhou rukou držím misku a snažím se jí mít pod tou lžičkou, kdybych ukápla. Do toho malá si hraje na šermíře…jinak řečeno, nutně potřebuju pultík hned před židličkou ![]()