Jakou značku pračky?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý den
Dobrý den, po 12 ti letech čtení diskuzí, jsem i já registroval a vnesu zde občas, když čas dovolí pár osobních zkušeností. Jsme bezdětný pár, takže ano, možná mě mnozí pošlete spíše na web nemimino než emimino ale… zkusím…
Co se týče pračky Miele, všiml jsem si horlivé diskuze.Jako první pračku jsem Matce po 25 letech praní ručně koupil ze své první výplaty pračku firmy Whirpool. Dobrá cena, Datard, znáte to… měsíc před skončením záruky ždímala podle nálady. Někdy vůbec, někdy trošku, a někdy zkrátka ždímala na 1000 OT, až padály dlaždičky sousedce nad náma… Pračku jsme věnovali za odvoz na praní montérek na dílnu a já se naštval, a na splátek vzal Miele za 25 900 korun. 1400 otáček, slíbených 20 let praní… Pračka vzhledově retro, české jasné popisky, nicméně již 12 roků točí svědomitě 1400 otáček aniž by se hla a prádlo je čisté, fajné, vytažená trička prakticky smíte obléci a jít…
Pak jsem se stěhoval, jinými slovy ptáče letělo z hnízda a prostorova dispozice dovolovala jen a pouze slim provedení, které tank v podobě Miele zatím neumožňuje. Co vzít?? Candy už málem párkrát zabila majitele povolenými sváry v bubnu při ždímání a Candy u kámoše vyhodila po 6 letech pojistky tak natvrdo, že nešel ve vchodě ani výtah, a rána s ohněm byla převeliká
Takže jsem vzal Beko…Beko působí jako totální čínská srajda a i cenově tak vypadá, ale mě už jede 5. rok v režimu 3 pračky týdně 6 kg a bez problému. Podotýkám bez problému. Vzal jsem ji, protože vedle mě parkovalo Beko auto a můj sused je servisák. Takže mé zkušenosti jsou s Bekem skvělé… Pokud a to budem…se stěhovat na barák, nic než Miele nebudu uznávat a beru zase kostku za 30 hadrů ikdybych jíst neměl… Zkrátka Ferarri na praní… Ale kdybych měl doporučit levnou práču nějaké samoživitelce, která to má zkrátka tak říkajíc těžký, rozhodně nedoporučím nic jiného než jakékoliv Beko…!! Tu pračku jsem měl možnost vidět odkrytovanou a ano vana je plastová, ložisko zalisovaný, ale motor pořádný, řemínek kvalitní a spirála masivní… Miele je ale pořád výš, ložisko vyměnitelné, vana nerezová a tlumiče na kterých stojí, to asi vzali z Tatry kooperaci. Nicméně si ji nechte dovézt, protože moje Beko ma 70 kg ale Miele měla 105 kg a na závěr perlička. Prosím vyhněte se Whirpoool Já vím, že je to zvučné jméno jako prase, Whirpoolka kámo je pro bohaté v ní perou a v ní se čachtaj, ale z diskuzí zde za poslední léta i na heuréce vychází, že to jsou ŠROTY!! Ano ŠROTY a prosím nebrat… P. S Eta se tváři česky ale je to už sprostá číná… Příští vysavač bude Miele za 6K klasicky sačkový, a on 20 let vysávat bude, snad budou i sáčky ![]()
Krásný den a štastný výběr! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Resim to tedka taky. Mam LG pracku i susicku. Pracku mam sest let. Susicku pet. Na oboje jsem za tu dobu volala opravare dvakrat s tim, ze po druhe mi rekl u pracky tak drahou opravu, ze uz se to nevyplati. A nevim, co poridit, uz o tom premyslim delsi dobu. LG uz znova nechci, za me nekvalitni. AEG uz neni co to byvalo. Siemens mam ted spotrebice v noce kuchyni a trouba a mycka des. Zvazuju jeste Bosh. Ale myslim, ze nakonec skoncime stejne u Miele. Peru casto. Deti jsou producenti spinaveho obleceni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veruko24 píše: Více
Zkuste LORD, Haier. Čekala jste dlouho, než tu LG opravili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček necekala jsem vubec. Vzdy opravili na miste. Ted naposledy koukl, rekl mi cenu, tak jsem rekla, at uz neopravuje, ze se mi to nevyplati
Haier ani lord vubec neznam. Rada bych nejakou osvedcenou znacku a ne zadnou rychlokvasku…jak uz tu nekdo psal zajima me i udrzitelnost, nechci menit kazdych pet let pracku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkněte se na ten žebříček spolehlivosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček priznam se, ze k dtestu jsem dost skepticka. Nevim teda, jak testovani pracek, ale jejich testovani autosedacek je uplne mimo. Takze pro me dost ztratili duveryhodnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paní, nevím, jak moc se tu počítá názor chlapa, ale já tu už něco psal o mém životě s pračkama, to snadno dohledáte a opravdu, když vám zde poradím, abyste šla do Miele, neříkám to, abych tu machroval, ani nepopírám vážnost takové vyšší investice, ale ta pračka je opravdu jiná liga, než co vám nabídne třeba Bosch…věřte mi. Když koupíte Milele, za pár let mi zde poděkujete. Já byl taky skeptický, než jsem se stal fanatickým doporučovatelem Miele.Ale od vysavače po pračku neznám problém. Vím, jen, že občas byla diskuze, že Miele myčka někde tekla, ale to jsou jednotky procent a kdoví, jak moc hrál lidský faktor… Ty stroje jsou fakt na 20 roků ale to neznamená že 20 roků jen perete, to znamená, že během 20 let k vám přijde technik a dovede vyměnit motor, řemen, tlumiče vany nebo ložisko, protože to za 20 let odejde, ale na těch jiných nebude oprava ani rentabilní, natož tak z konstrukčního hlediska možné…U miele ANO
- načítám...
- Citovat
- Zmínit