Jakou značku pračky?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ploskutáček píše: Více
Takže Whirpool ne ![]()
Já mám Bloomberg. Tehdy mi ji doporučili. Mám ji deset let, už ji tedy blbne programátor a občas mi přehazuje programy. Ale poznám na co peru, to jo. Servisák poradil jak ji vždy, když blbne restartovat. Jinak pere dobře. Takže ji zatím neopravuju. Už jsem si vyhlídla asi před rokem novou a je to zrovna whirpool. Ale potom co tady čtu, taj raději nechám žít ještě tuto.
Je tedy vidět, že krom Miele je to o hubu, něco koupit. A ten Lord má tedy záruku dlouhou a je dobrá? Mě se ty Lordy v Elektru líbily. Jsou o něco dražší, ale docela mě to zaujalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem a mám LG a pochvaluji si.
Mám na ní i sušičku, taky LG.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamka má Beko, už možná 10 let. Je fakt, že zas tak často nepere. Když mi před cca 2 lety odešla pračka, vzala jsem též Beko. Vybrala jsem podle parametrů, který potřebuji a chytla jsem nějaký doprodej, navíc vystavený kus snad za 7 tis.
Když mi po záruce odejde, rozhodně mě to nebude mrzet, jako kdybych koupila pračku za 15-20 tis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje první Bosch, dávno plnoletá, pokud vím, stále pere, potřebovala jsem větší. Druhá Bosch prala víc než 10 let i přes tvrdou vodu, jen pak občas na konci vymáchala až napodruhé. Teď mám AEG, protože jen u ní jsem našla, že umí vyprat celou dávku za hodinu. Spokojená jsem byla se všemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iila píše: Více
vzhledem k tomu, že moje Beko za 9 tisíc vydržela zatím 12 let, tak by ta Miele za 2,5× tolik měla vydržet nejmíň 30 let, aby se mi to vyplatilo a to dost pochybuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiaBea píše: Více
To je právě otázka, kterou nemám vnitřně vyřešenou a kterou můžeme dát k diskuzi: nejlevnější pračka od Miele je za cca 22 tisíc. Kolik lidí na Emiminu je ochotných dát za pračku 22 tisíc? A nevyjde ve finále líp si koupit tři pračky za 7,5 tisíce s tím, že životností to může vyjít stejně, nebo dokonce líp než ta Miele? Pak je tady ale pořekadlo, že nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci. Většina z vás tady asi 22 tisíc na pračku máte, není to o tom, že ty peníze na ni fyzicky nemáte, ale že se vám je dát nechce.
Kdyby Miele dávalo záruku 20 let, budu tlačit Miele i u samoživitelek. Ale vy nemáte jistotu, že xkrát dražší věc vydrží xkrát dlouho. Nicméně dám jeden pračkový tip:
https://www.spotrebice-kuchyne.cz/…lco-pldi148a?…
Ještě před měsícem dvěma šla pořídit za 7 490, po registraci 5letá záruka, energetická třída A, umí i parní praní. Moc neváhejte, doprodává se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak. Můžu si klidně koupit i tu Miele nejen za 22, ale i za 40 tis.
Ale pořád nevěřím tomu, že vydrží 20 let. A když si koupím 3× Beko (nebo nějakou jinou) za 7 jsem na tom lépe. Jinak tedy i za těch 7 nemám úplně obyč., též má např. i parní praní a další speciální programy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše: Více
Inu, uvidíme, kolik moje Miele vydrží. To si řekneme, až se mi rozbije, nebo za 22 let (tedy 30 let od koupě)
.
Každopádně mě zajímá i udržitelnost, takže i jestli mi vydrží „jen“ 20 let, pořád volím jednu Miele místo dvou až tří praček Beko.
Příspěvek upraven 11.05.24 v 13:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiaBea píše: Více
Tady úplně nesouhlasím. V téhle diskuzi se bere v potaz jen cena, ale ne kvalita vyprání. Já osobně jsem nikdy na špatnou pračku nenarazila, ale myslím, že právě tady na emiminu byla v minulosti nějaká diskuze o tom, že některé pračky nevyperou dostatečně, v jiných prádlo rychle žmolkovatí, je po vyprání hodně pomačkané atd.
Dalším kritériem může být třeba množství spotřebované vody a elektřiny. To se potom také promítá do nákladů.
A další kritérium je kombinace předchozích dvou bodů - aby byla pračka dobrým kompromisem mezi spotřebou a kvalitou vyprání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už naopak dTest neodebírám, ale Beko tam mívalo dobré výsledky, že? Jak pračky, tak myčky atd. Většinou ty spotřebiče měly dobrý poměr cena/výkon. Jediné, co jsem se tam nedozvěděla, byla životnost spotřebičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Philco nebrat, je to ten největší šunt, což nám potvrdil i servisák. Značku od americké firmy koupil Elektrolux, který z ní udělal nejlevnější divizi, pro kterou se pračky vyrábí v Číně. Za 1/2 roku již 2× oprava, přičemž se rovnou měnila řídící jednotka, jelikož pračka často odmítala ždímat. Teď se trochu umoudřila, ale když manželka pere povlečení anebo něco většího, tak mě k tomu vždy přizve, abych to určitým způsobem rozložil v bubnu, jinak to pračka zase odmítne vyždímat. Je to sice úzká Philco PLD 106 ECZ, ale předtím jsme asi 10 let měli úzkou AEG Lavamat 1246 EL a tá se ždímáním žádný problém neměla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám v zásadě dvě kategorie věcí, jedna je „kup to nejlepší na co máš“ a to jsou věci, které jsou precizní mechanika, jako jsou šicí stroje, například a pak „kup to nejlevnější, co splňuje požadavky“ a do toho patří třeba ta pračka, protože 4× dražší pračka opravdu nepere 4× lépe, ale šicí stroj za 5 tisíc a za 20 tisíc je jiná hra, a stroj za 40 tisíc je už úplně jiný sport
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolím si příspěvek k ceně vs výdrži.
My měli Candy 11 let za 6500
Tedy, pokud pračka za 65 000, tak musí vydržet aspoň 110 let, abych z ní měl stejný užitek jako z Candy.
Je teda fakt, že se vyhýbám všem „kurvítkům“, kterým se vyhnout lze, dnes téměř všechny značky, i ty nejlevnější poskytují 5 let záruku, ale bacha, většinou je to záruka na motor. To, že se vám podělá supermega displej, nebo WiFi to nevyřeší a právě tyto části pračky jsou dnes nejporuchovější, navíc není problém, aby výrobce po několika letech udělal „aktualizaci“, která pračku umrtví.
Takže naše další pračka po té Candy už má bohužel displej, naštěstí nemá WiFi, stála 5 tisíc, zatím jede třetí rok, když vydrží opět cca 10 let budu spokojen.
Ještě doplním, že pračka nám jede v průměru tak 6× za týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, odpad z jedné pračky nebo ze tří krát xxxx domácností.
Miele je technologicky hodně vepředu. To, co mají oni 10 let, jiné značky teď mají jako novinku. A to možná cíleně - nové technologie mají schované v šuplíku, aby měli stále na co lákat. Ale Miele jede už řadu let kvalitu založenou na jednoduchosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit