Jakou značku pračky?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jakou značku pračky?
Ahoj holky, mohly byste nám poradit jakou máme koupit značku pračky? Jakou máte a zda jste spokojené? My jsme měli Elektrolux s vrchním plněním a odešela po 6ti letech. Pak jsme koupili Samsung s bočním plněním. Byli jsme s ní nadmíru spokojeni, ale bohužel teď po 4letech odešel ovládací panel a oprava by stála více jak polovina nové pračky. Tak nějak nevíme jakou značku si vybrat, aby prala dobře a vydržela nám delší dobu. Děkuji za odpověďi 😊 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V dnešní době nehraje roli značka, vybírejte dle maximální náplně (6 kg, 7kg, 9 kg…), spotřeby a pracích programů. My měli Candy za 5000 a vydržela 11 let, teď máme Hisense za 6500, zatím šlape 3. rok.
Také nemá význam kupovat cokoli dražšího, sami jste si vyzkoušeli, že to žádný pozitivní efekt nepřináší.
A v neposlední řadě důležité je se o spotřebič starat, tedy pravidelně čistit filtr a nepřeplňovat pračku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beko na 9kg. Byla jsem z ní nadšená, po 6letech nonstop provozu při dvou dětech a manželovi na stavbě odešla, ale měla řádně odslouženo. Teď jsem si koupila Bosh a hrůza. Různě teče, čerpadlo je slabý, takže se nám ucpal odpad….
- Citovat
- Upravit
Já věřím Bosch, měla jsem jednu cca 20let, bez závad, teď mám druhou 7 let a v zatím pohodě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame tu samsung. Mame ji roky a šlape v pohodě. Jede i několikrát za den
ono to je asi jedno, koukej aby byla na dost prádla, třeba min jak na 8kg bych nebrala, pokud neperes par kousku najednou. A na blby kus můžeš narazit u každé značky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První Bosch 13 let, teď mám zase Bosch, bez závad desátým rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teď kupovali Beko, tak uvidíme, jinak jsme 14.let měli LG
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My LG. A člověče pere skoro každej den, sama. Má i wifi, takže jsem třebas někde sto kilometrů daleko a na mobilu poznám, že doprala, sama. Do appky můžeš stáhnout programy. Hlavní je, že pere sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to se zapne sama, když nikdo není doma? Já bych si netroufla nechat zapnutou pračku o samotě. Kolegyně vyprávěla, jak jim automatka během praní začala hořet. Najednou cítili smrad a plamen z pračky. Naštěstí to zachytili a podařilo se jim to uhasit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli Bosch cca 15 let. Aktuálně máme AEG 7 let a šlape jak hodinky. Až odejde, chci nějakou chytrou na vzdálené ovládání. Abych věděla, kdy mi doprala a že mohu přeskládat prádlo do sušičky.
@Erinne já takhle nechávám pračku prát dost běžně, že ji zapnu, jedeme nakupovat a po návratu mám vypráno. Hlavně u dlouhého programu na bavlněné ručníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sadman píše: Více
Jak sama? To do ni jako samo prádlo naskace?
Jako pokud někdo nepere na valše, tak pere sama každá pračka, jen se do ni nacpe prádlo a zmackne knoflík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brát Beko, který má pětiletou záruku, ale pouze na vybrané modely, stejně jako AEG. Philco dává na všechno, LORD taky, jenže tam nemusíte provádět registraci. Odebírám dTest a chystá se velký průzkum mezi Čechy ohledně spolehlivosti bílé techniky čili pračky, sušičky, mrazáky, ledničky.
Když si zařizovala domácnost moje nejlepší kamarádka, hodně jsem to sondoval, volal do pozáručních servisů. Kvalita šla dolů u všech, jede se na kvantitu, jedině snad Miele. Takže se vyhněte Whirpoolu, Indesitu, Zahnussi, Candy, Fagoru a jděte do všeho, co má pětiletou záruku přímo od výrobce. Ale abych byl pro tuhle debatu trochu přínosem:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame 7 let lg s bocnim plnenim na 7kg, zadna slim, ale poctiva hloubka a pri zdimani na 1400 ot.se zacla ozvyvat loziska ![]()
A to tenkrat stala kolem 13tis.Kc ![]()
Příspěvek upraven 10.05.24 v 16:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše: Více
A zrovna ta moje nejlepší kamarádka měla AEG, ten model měl pětiletou záruku, jenže neklapla registrace a pračka ve 4. roce první závada. Od té doby registruju spotřebiče kamarádům jen já, a pokud chce někdo pračku/sušičku, jedu v podstatě jen Philco (po registraci pětiletá záruka, patří pod Electrolux).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit