Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všichni, chtěla bych prosím poradit jaký vhodný kočár už pro sedící díte do terénu?? Hlavně lesní cesty atd…Prosím pokud máte někdo zkušenost písněte. Díky moc všem
Prosím, příště si promysli název - „Jaký???“ mi jako dobrý název diskuse nepřijde. A ještě dvakrát…
L.
A nebylo by lepší podívat se na nějaký velký e-shop s kočárky a tam nějaký vybrat? Třeba www.malvik.cz nebo jiné… ![]()
AnastazieB,
myslím,že právě na stránkách prodejců kočárků nenajde zakladatelka diskuze zrovna příliš osobních zkušeností maminek.
Je logické, že je hledá TADY.
![]()
Zakladatelko,
měli jsme kdysi Deltim Voyager a do terénu byl jednička-i na lesní cesty!!!!Je ovšem větší a těžký,takže na denodenní převážení autem ne-e.
Mě se osvědčil Quinny Freestyle 3XL, jezdím s ním po lese a spokojenost ![]()
Takže zakladatelka se zaregistruje a hned založí diskuzi s názvem Jaký????
Co kdyby si pročetla ty tisíce diskuzí o kočárcích co už tu jsou… Stejně jí tady odpoví dvě tři maminky, protože každého nebaví odpovídat každý den na ty samé diskuze. Takže zkušeností stejně moc nezíská. To spíš pročítáním už založených diskuzí.
Navíc kočárků existují tisíce, tak že by třeba projevila svojí snahu a vybrala si tři favority a pak chtěla zkušenosti ![]()
Příště asi založím diskuzi Co mám dnes vařit?
anastazieB
nervózní???
zakladatelka chce proste poradit s kočárkem nezdá se mi to tak mimo mísu na emimino.cz… jsou tu mnohem absurdnější diskuze. náhodou já jsem taky zvědavá co jí bude doporučeno a doufam, že se mezi doporučením objeví i můj kočárek… mam o něm trochu pochyby…
EEEVAAA
tak-a prozradíš,jaký máš ty typ kočárku??? ![]()
Já mám jinak zkušenosti krom Voyageru,který byl bezva,také s Jane Carrera golfky(božííí) a s CasualPlay (skvěly do doby,než jsem zjistila,jak moc dítku čouhá hlava nad krátkou zádovou opěrku)
no, myslím, že trocha upřesnění by nezaškodila, chtělo by to trochu více podrobností… třeba typy, které si líbí a tak.. těžko se trefovat…
tří/čtyřkolku? otočné sezení? nafukovací/bezdušová kola? cenový limit? design?
poradím svůj quinny speedi, líbí se mi i maxi cosi Mura, PP GT3, bumbleride Indie, (ano, jsem na trojkolky
)
ze čtyřkolek - asi xlander X3 (skvělý koš), graco freya, nějaké Hoco (přehazovací rukojeť)
4kolky s otočnými koly vpředu: Icco platon 4 (natáčecí náprava), mutsy UR (otočná zadní náprava)
to jsou ty terénní… další nebudu rozepisovat, a prosím zakladatelku o upřesnění požadavků na kočárek..
farska… x lander… objednán přivezen schován u známých… jsem na něj zvedavá…
Viděla jste některá už nový Slalom Reverse 2010? Zajímala by mě velikost sportovní sedačky. Prý má být o něco užší, než loňský model. Ale zase má velké plus, že má otočnou sedačku. Nemohla byste mi některá poradit podobný typ kočárku? Sháním sporťák vhodný hlavně do terénu, tzn. velké nejlépe nafukovací kola, přednost bych dala trojkolce, musí mít přehazovací sedačku, lépe rukojeť, ale to trojkolky nemají, komfortní prostornou sedačku, třeba Speedi se mi zdá úzká a polohování do skoro úplného lehu? Výběr se zúžil na Bebeconfort high trek, Quinny Freestyle (ten je zase trochu velký složený do auta), Jane Slalom 2010.
Bianco,
speedi rozhodně nemá úzkou sedačku, ba naopak, je jedna z nejširších vůbec, co jsem kdy viděla. není otočná do protisměru a není do 100 % lehu. lehoučký kočár, s velmi dobrou stabilitou, ale širším rozvorem zadních kol, která jsou btw úžasně tlustá. ruční brzda. pidi korbička. sedačka tvrdá, s redukční vložkouměkká, pohodlná.polohování na pásek.
Quinny freestyle oproti tomu je otočný, ale sedačka je uzoučká hodně, prý má trochu problémy se stabilitou v posměrné verzi, po složení velký (to kolo vysunuté). má ručku, koženou rukojeť, ale asi 16kg.. **
Slaloma** nikdo ještě fyzicky v čr neviděl, ale sedačka má být užší… o dost.. a nepatrně těžší.. chce to počkat, naskladnění se už nekolikrát odložilo…malvík píše, že v druhé půlce března..
bebeconfort high trek nedoporučuju.. nafukovací kola nemá taky (stejně jako u teutonie.) je hrozně vysoko posadená sedačka, čímž pádem si dítě nikdy nevyleze samo. sedačka je mělká, polohuje se najednou (nějaký jejjich patent, který se mi moc nelíbí..). nestabilní. měla jsem v něm vojtu v obchodě, bylo mu 7 měsíců, a nějaký pár tam vybíral, prodavačky evidentně nezajímal… požádali mě o figuranta… Vojta nebyl tehdy veliký, ale v sedačkce byl hodně namáčklý, byl zpruzený, že maminka se zasekla v obchodě, takže dělal neplechu a chybeělo málo a kočár šel k zemi, chytli jsme ho akorát když se převracel - a to byl připoutaný ![]()
ano, u trojkolky nemá žádná přehazovací rukojeť, jen sedačku.
tam mě napadá z nejmenovaných, vhodných do terénu, ještě: maxi cosi mura 3 (komfortntí pěnové polstrování, ale sedačka menší, zvláštní madlo do T, poměrně těžší - i když 2010 je lehčí o skoro 1.5kg - bez brzdy. jde do úplného lehu. korbička je na kombinovaný kočár maxi.)
hoco tornado S air http://www.malvik.cz/…ka-Tornado-S zatím jsem na ní četlachválu, jenom není moc hezkej..
.
pak teutonia spirit, taky otočná sedačka, ručka, sport kočár do lehu, spousta vychytávek, spousta barev, jen ten design..
a dodací lhůty.. kompatibilní s maxi cosi, romerem a tario (nějaká jejich) sedačkou. nemá nafukovačky klasické, ale bezdušová vzduchem plněná kola, jakolepší jak plastovky, ale promne třeba nic moc.. chcce to zkusit. někdo si to do terénunesmírně chválí, třeba nejde píchnout.. ![]()
třeba ti ten přehled trochu pomůže ve výběru ![]()
Natašo, děkuji za vyčerpávající informace, je vidět, že kočárky máš dost okoukaný. Já jsem hluboký kočár dostala - Roana Maritu a jsem s ním velmi spokojená, je to loď. Ale synek už má 7 měsíců, zatím používáme sportovní sedačku u Roana, ale nelíbí se mi, určitě koupíme nějaký sporťák. Výběr jsi mi teda moc neulehčila, ale každý kočár má něco pro a proti, co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Já lpím na té otočné sedačce, tak Speedi jsem odepsala a taky nejde do úplného lehu. Čekám na nového Slaloma, ten to asi vyhraje. Objednám si ho naslepo, protože už se na něho stojí fronta, i když do ČR dorazí až 26.3. Šířku sedačky uvádí dovozce 31 cm. což je ještě o 1 cm víc, než má Speedi. Můj sen je Teutonia Spirit, ale cena už je na mě příliš vysoká. Ten Hoco taky stojí za úvahu. Ještě se na něho líp podívám.
Ještě jsem si vzpomněla na CHipolino Optima, který se prodává i nás na maloměstě. Má otočný sedák, barevně sice nic moc, ale je poměrně levný. Není to jen takové plastové hrkátko? Neznáte ho některá?
mě by zajímalo jestli existuje nějaký sportak nebo golfky které jsou ale menších rozmeru-aby se vešli do uzkeho výtahu tak aby šířka zadnich kol nepřesahovala 54,5cm a zároven by se s nimi dalo i do terénu......do parku,na nerovné cesty a na dlažební kostky,existuje menší ale robustní kočárek pro roční dítě??nejlíp s polohavtelnýma zádama,a 5bodovými pásy.......prosím poradte.....jane nějaké uzké nemá?divala jsem se že jane solo má mít na šířku 55cm,možná by se ten pul centimetr nejak věšel ![]()