Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím
Dámy, jaký pijete alkohol?
Jedeme s přáteli na dovolenou, kluci si berou pivo a my holky nevíme, co si vzít
Máte nějaké tipy?
Jenom říkám, že my holky pivo ani víno nepijeme. Já si dám rum, kamarádky vodku, ale chce to něco ‚lehkého‘, ať nejedeme hned ve tvrdým. ![]()
Co si takhle berete vy? Děkuju za všechny nápady ![]()
Koupila bych dobre cidery. Treba Tatuv sad nebo Magnetic Apple. Bezne prodavane cidery v supermarketu jsou plne cukru a udesne sladke, ale daji se koupit/objednat i dobre, nedoslazovane cidery. Na leto super piti.
Takové přiměřené dámské pití je Absinth. Případně rum Stroh, či polská Soplica 80%.
Já piju rum a colu.
Když si chci dát něco lehkého na rozjezd, tak si to mixnu na drink, s ledem a citronem třeba. A vydržím na tom celej večer a nezlejt se jak mužik. Nebo ze začátku vůbec nepiju a rozjedu se až večer.
Není potřeba tvrdej pít tak, že to do sebe člověk nakope a umře ještě před večeří ![]()
Co si vozí ostatní, co nejedou pivo/víno, tak většinou cidery, nebo ochucená ovocná piva, já třeba často beru Birrella pomelo grep, ale jsou i alkoholická. Nebo třeba bowli ![]()
Frisco, brusinka nebo lesní ovoce. A nebo ovocný birell, ale to už není alko. Ale jsou výborné, malina nebo hrozno
S tvrdým alkoholem bych další alko ale nemíchala.
Já teda piju víno, ale dobre je také Avanti rose. Jinak třeba nějaké ovocne pivo. Třeba fialové stronbow.
@ŽofkaTofka Jedině víno. Pila bych to co komu chutná…sekt, lambrusko…
@Premek_Orac píše:
Takové přiměřené dámské pití je Absinth. Případně rum Stroh, či polská Soplica 80%.
Vy si děláte srandu, ale Absintha bereme taky, se Spritem je výborný ![]()
Stroh nee ani tu Soplicu nee, nerada bych na pár dní přišla o chuťové buňky ![]()
@Zlatývoči píše:
Frisco, brusinka nebo lesní ovoce. A nebo ovocný birell, ale to už není alko. Ale jsou výborné, malina nebo hroznoS tvrdým alkoholem bych další alko ale nemíchala.
Frisco lesní ovoce jsme měli vloni a to se nedá pít celý večer, po 5-6 lahvích je znát ta sladkost a už to pak ani nechutná ![]()
Já piju Jagermaistera
sice je to tvrdé, ale piju ho ze skleničky na whiskey, na ledu a malý panák mi vydrží třeba hodinu. Takže se jím neopíjím. Paradoxně se dříve opiju z piva nebo vína, protože slabší pití mám tendenci pít jako vodu
no ale jestli s holkama pijete rum a vodku, tak si k tomu kupte džus a kolu, dejte si do každé sklenice jen kapku alkoholu a je to. Já osobně frisca, cidery apod. fakt nemám ráda.
@Čičorečka
Právě když to řízeneme colou a džusem, tak se to celý večer nedá pít, jak je to sladký
Je fakt, že to donutí prolívat vodou, a není po tom zle, ale není to úplně to ono ![]()
Beefeater pink + tonic = výborný, osvěžující ani sladký ani hořký, když víc naředíte vydržíte dlouho bez opití ![]()