Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KKK85 : no ne jako ze by se zmackal do kulicky
ale proste ta aktovka stoji vzprimene, i otevrena, aniz by ji musel nekdo drzet, ten batoh, kdyz chces neco vyndat/nandat musis jednou rukou pridrzovat..nevim, jestli to dava smysl
Ucitelky doporucovaly prave ty tasky takove, aby staly hezky samy a deti mely volne ruce k manipulaci.
Ted jsem to teda schvalne zkusila, jelikoz jsem obe cistila, a ze to snad vyfotim, protoze nevim, jestli to vysvetluji dobre
a prazdy stoji i ten Boll sam, ale s vecmi to uz pak je slozitejsi…
No to je fuk, jsem to tady zasekla na technickem detailu, tohle bylo doporuceni od nas ze skoly, ale at si to kazdy zvazi sam ![]()
Dcera měla Step by Step Grade a byli jsme s ním moc spokojení. Pro syna budeme určitě kupovat také.
Má nastavitelné popruhy podle výšky, hrudní i bederní pás a hlavně to polstrování na zádech je fakt luxusní. Holka měla podle obrázku vybraný Topgal, ale sama si pak vybrala ten Step by Step, že sedí mnohem lépe. To polstrování na Topgalu je fakt nic moc.
Taky bych se řídila tím, jak daleko do školy bude chodit a jestli bude batoh opravdu nosit ona, nebo vy.
My máme školu dost daleko a dcera chodila s partou, takže si batoh nosila sama. Takže jsme výběru věnovali fakt dost času a ten Step by Step fakt vyhrál na plné čáře v tom, jak dokonale seděl na zádech.
@Alushka.S píše: Více
Máme stejnou zkušenost, padne jak ulitý. My jezdíme do školy někdy i přes školku, takže se nejedná o pár minut, co má batoh na zádech.
@Beruska999999 My ho máme ten boll, od půlkdy druhé třídy právě. Joo asi chápu.. dcera mi dává batoh vždy do kuchyně abych ji tam ráno hodila svačinu… aktovka stála… ten nestojí naplněný.. nadávám ji že to tam jen tak háže, at ho opře o stěnu nebo židli
. Ale jinak jsme s ním moc spokojní, ale dcera by ho v prní třídě měla asi obří.. ona je malá. Nyní jde do třetí třídy a ještě ji chybí asi 0,5cm do 130cm. Ale myslím že ho určitě bude mít až do 5. třídy.
V první měla aktovku baagl a mě tedy sklamala kvalita.. reklamovali jsem rozpárané popruhy.. ty vyměnili, ale pak se začal párat vnitřek tašky.. jako dali nám novou, reklamace super přístup… ale já tu novou prodala a raději jsme koupili ten boll.
@Alushka.S dcera taky zkoušela topgal a mě nenadchl.. neseděl tak super, i to poslstrování nic moc… oproti boll, to bylo fakt jinde… tedy i cena.. ten stál 2600… ale nastavitelná výška.. za mě je super. I ten step, taky fakt jinak vypracováno než topgal.
@KKK85 : jo no my ho mame od treti tridy, zatim ma za sebou rok a naprosta spokojenost, ale jako do te prvni tridy bych ja uprednostnila pevnejsi…a pro moje deti i mensi
Takze starsi to odchodil se Step by Step a ted mi nastupuje mladsi a nafasuje ji taky…na zacatek mi to prijde lepsi…ale jinak ten Boll doufam, ze vydrzi aspon do te 5., klidne i dele, jestli to pujde, prijde mi fajn.
Máme Step by Step Grade i Boll Schoolmate. Step by step je prostě školní batoh, stojí, je vevnitř přehledný a hodně se do něj vejde. Má i lepší bederní pás, má ho jakoby snížený oproti dnu, takže je na pevných kostech a ne měkkém pasu anižby byl batoh na zadek. Boll je víc batoh téměř jak na hory, my ho máme do ZUŠ. Nestojí, méně se do něj vejde. Výberu aktovky bych věnovala čas dle toho, zda ho dítě bude nosit samo nebo ho bude nosit/vozit rodič. Ta taška se nezdá, ale je opravdu těžká, takže u nás chodí děti samy a bederní pás si zapínají.
@KKK85 píše: Více
Boll schoolmate, je malý, ale pro 1.-2. třídu ok a vynikající kvalita zipů atd., slouží nám do teď jako cestovní. Baagl, máme typ Core, se nám neosvědčil, vytahaly se popruhy (zúžily), kapsa na láhev se hned prodřela. Nemá pro druhý stupeň dostatečnou nosnost (proto asi nevydržely popruhy) ani velikost (nevejdou se učebnice + sešity).
Příspěvek upraven 30.07.24 v 13:31
@Beruska999999 píše: Více
Boll má dvě velikosti, ta menší nám do páté nevydržela
Škoda, že nemají Boll větší, tak 30 litrů, na druhý stupeň.
@jita555 ted koukám my máme ten větší, 24L. Ten Smart. Blbě jsem to napsala.
@jita555 píše: Více
já už koukám máme ten smart 24, ten myslím že by do páté třídy měl vydržet.
@jita555 : jo my mame taky ten 24l. Uvidime, ted pojede 4. tridu