Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajímalo by mě jaký byl váš poslední měsíc.Za měsíc mám termín,začíná mi padat bříško dost dolů,poslíčky mám docela časté,pohyby mimča docela bolestivé,celkově už se necítím moc dobře
Tak by mě to zajímalo jak to mají i ostatní ![]()
Jsem taky na počátku posledního měsíce. Musím zaťukat, cítím se dobře, takový maličkosti jako špatný spaní, kopání mrněte na všecky strany, častý močení, zácpu, menší otoky už ani neberu. Dneska jsem chodila po městě asi tři hodiny, nohy bolí, mám pocit, že se mi zmenšily boty nebo co:-)
Ahoj Liduš,
já mám TP přesně za týden ![]()
A po pravde já bych už tak chtěla rodit, že bych brečela. Poslíčci mám tak právě od toho 9.měsíce, ale začaly tak nějak nenápadně, jen mírné bolesti jako při MS, změnou polohy často rychle přestaly. Teď tak posledních 14dní někdy doslova lezu po zdi. Je to už opravdu silná bolest, tvrdne břicho, střílí to do zad a je i na zvracení. Pomáhá trochu teplá sprcha přímo na břicho, vana ne. Sprcha mi uleví od toho jak to střílí do zad a že mi není tolik na zvracení, ale jinak břicho vesele tvrdne a bolí dál. Nejhorší je, že se pak už kolikrát rozbrečím zoufalstvím, protože se to jsou zas jen poslíčci, které k ničemu nevedou ![]()
A co se nálezu od dr., tak otevřená jsem na 2cm, ale už tak 14dní, CS=5, hlavička naléhá na branku…
Jinak je člověk celkově neohrabaný už delší dobu s tím pupkem a já se přiznám, že už jsem protivná i sama sobě. Vážně už bych to chtěla mít za sebou a toho našeho lumpíka už držet u sebe v náručí.
Asi jsem tě moc nepotěšila viď? Tak se drž ![]()
Jo poslední měcíc je hrůza. Ještě že už to mám za sebou (dvakrát).Člověk už jen čeká kdy to přijde, připadá si jako velryba a o těch bolístkách a potížích ani nemluvím. Mě se pak jako zázrakem udělalo na tři dny dobře. Všechny potíže zmizely a čtvrtý den jsem proodila ![]()
u mě krátkej, rodila jsem 3 týdny před TP a docela mi to vyhovovalo, bylo to nečekaný, rychlý a moje pocity několik týdnů před porodem byli že už to nemůžu vydržet, že musím zákonitě brzo prasknout ![]()
ale dnes, 10měs po porodu bych tu dobu i vrátila, mohla jsem se válet kdy se mě zachtělo, spát celou noc… ![]()
Pro me byl posledni mesic od 3Ott, byla jsem unavena, nemohla jsem spat, bolela me zada, lezet jsem mohla pouze na boku jinak jsem hned omdlivala
merett píše:Škoda, že nejdou ty mimča zase na pár dní zastrčit, co?
u mě krátkej, rodila jsem 3 týdny před TP a docela mi to vyhovovalo, bylo to nečekaný, rychlý a moje pocity několik týdnů před porodem byli že už to nemůžu vydržet, že musím zákonitě brzo prasknoutale dnes, 10měs po porodu bych tu dobu i vrátila, mohla jsem se válet kdy se mě zachtělo, spát celou noc…
Terrad píše:merett píše:Škoda, že nejdou ty mimča zase na pár dní zastrčit, co?
u mě krátkej, rodila jsem 3 týdny před TP a docela mi to vyhovovalo, bylo to nečekaný, rychlý a moje pocity několik týdnů před porodem byli že už to nemůžu vydržet, že musím zákonitě brzo prasknoutale dnes, 10měs po porodu bych tu dobu i vrátila, mohla jsem se válet kdy se mě zachtělo, spát celou noc…
![]()
Ahoj,pro mě byl poslední měsíc docela krušnej,byly vedra,do ničeho jsem se nevešla.Jinak poslíčky jsem neměla,bříško dolů nešlo.Rodila jsem plán. císařem 6 dní před termínem,a troufám si tvrdit,že bych jinak určitě přenášela.
do termínu mi zbývá 25 dní.
abych řekla pravdu myslela jsem že to bude horší jak jsem všude četla.Záda bolí , furt chodim na záchod,břicho mě tlačí,žáha ani nemluvim atd.. ale když si řeknu jsem těhotná tak se na to koukám z jiné stránky a nějak to neřešim-porodí se - uleví se ![]()
Můj poslední měsíc byl nekonečný. Bříško jsem měla spadlé, bylo děsný horko, takže jsem přes den venku moc nefungovala. Poslíčky jsem nikdy nezažila, rodila jsem 9 hodin od „prvního píchnutí“pár dnů po termínu, takže celkem dobrý. Pohyby v tomto měsíci už nebyly tak výrazné, došlo spíše k utlumení. Ke konci jsem nemohla vůbec spát, takže jsem šla rodit pěkně unavená, takže doporučuju odpočívat co to jde ![]()
Liduško, dost podobně jako ty
Ten poslední měsíc se u mě táhl jak „sopel“
Připadala jsem si jako velryba, která nechodí, ale válí se jako koule po zemi
V noci jsem nemohla spát, najít dobrou polohu ke spánku, byla jsem ze všeho otrávená, pořád unavená, měla jsem pocit, že to bříško už snad ani neunesu a co bylo nejhorší - holení se zrcátkem
![]()
Když já už jsem tak unavená,mám doma tříletého syna,a je to mazec
Trošku doufám že to přijde dřív,ale uvidíme.Nejvíc mě trápí,jak jsem zlá na okolí,hlavně manžel ten musí mít nervy ze železa ![]()
Liduš88 píše:
Když já už jsem tak unavená,mám doma tříletého syna,a je to mazecTrošku doufám že to přijde dřív,ale uvidíme.Nejvíc mě trápí,jak jsem zlá na okolí,hlavně manžel ten musí mít nervy ze železa
Já jsem hlavně měla ke konci hrozné depky,všichni si jezdili po dovolených,já jsem byla tlustá,do ničeho jsem se nevešla,a bála jsem se porodu.Myslím,že si taky manžel užil ![]()