Jaký další příkrm?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
32865
5.7.12 21:45

My jsme měli od 8m jogurt na svačinu a kaši až od 9m, ale to je fuk jak se to dá. Dávala jsem Hollandii nebo choceňský nebo Landliebe, někdy via Natur Olma. Zkusila jsem jeden den trochu, asi 4lžičky, a po chvíli dokojila, druhý den víc jogurtu a zas pak dokojila a třetí den snědl 120g a pak už jsem nekojila. Nakonec míval kolem 150-200g jogurtu na svačinu. Se čtyřmi příkrmy byl teda od 9 do 11m, pak jsem zavedla snídani, rohlík nebo chleba s Lučinou nebo máslem - namazaný, nakrájený na kostičky, bral si sám. Odstavila jsem ho teda ve 13měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
5.7.12 21:52

@Tina007 stačí mu to definitivně. Pokus o mlíko (UM) jsem vzdala. I jsem zkusila třeba přesnídávku a nechce. On prostě se vrhne radostně na jídlo, dlabe, dlabe a najednou zavře pusu a konec. I ovocnou přesnídávku (kupovanou) má na dvakrát. Masozeleninu dá 100 gr, maximum jsem zažila 130.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
5.7.12 23:07

Taky bych dala jogurt (uvidíš jak bude chutnat bílý, je v něm nejmíň zbytečností, prcek mi sní celý kelímek bez upejpání. Ale dlouho trvalo, než jsem přišla na značky, např. doporučovanou Hollandii mi blinká, je na něj asi moc hutná, takže kupuju Olma Bio nebo Dobrou mámu, případně Activii) a možná pomalu trošku výživnější snídani než kojení…např. ten chleba s lučinou nebo kaši, jestli Ti ještě nechce kousat.

kukuřičný křupky jsou podle mě bezlepkový (ale nechci se hádat, kdyžtak mě někdo opravte), takže k obědu semtam dát těstoviny nebo do ovoce dětskou sušenku, pokud se nechceš leptat třeba s kašičkou z ovesných vloček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
6.7.12 08:36

Naší malé bude 7 měsíců a máme to takto: ráno cca 5h mlíčko ode mě, 9h ovoce, 12h maso zelenina +příloha 200g (maso nedávám vždy), 15h bud ovoce nebo jogurt či tvaroh (jogurtu sní víc jak půlku velkého- 200-300g) mezi 6-7 kaše a před spaním mezi 8 a půl 9 mlíko ode mě. Takže já bych přidala jodugt a tvaroh a k obědu můžeš přidat rýži, těstoviny, kuskus.. ;)
Jogurt bych volila holandii bílý, je nejlepší a jako jediný určený pro kojence od 6ti měsíců :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
6.7.12 12:07

@elanaa Tyjo, s těma křupkama jsi mně teď úplně dostala, já už dva měsíce žiju v domnění, že jsou s lepkem… 8o Hledala jsem to na internetu a vypadá to, že fakt jsou bezlepkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
6.7.12 12:48

@Tina007 nejsou s lepkem, viď? Já to nechtěla tvrdit nějak striktně, protože etiketu u sebe nemám, ale kukuřice je přirozeně bezlepková potravina, tak se mi zdálo divný, že by křupky lepek obsahovaly. Ale nebyla jsem si jistá technologií výroby (zda se tam třeba nějaká mouka na zahuštění nedává), proto jsem se „jistila“. Ale neva…však lepek zaveď těstovinama nebo sušenkou, není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
6.7.12 12:50

@elanaa Obal už taky nemám, tak taky nedokážu říct úplně na 100%, ale podle toho, co jsem našla na netu tak jsou bezlepkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
6.7.12 12:58

Jáhlové, kukuřičné a rýžové křupky jsou bezlepkové ;) já jsem hlídala jen aby neobsahovaly sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
6.7.12 20:16

@Miškynkatvaroh se může až od roka, ne :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
6.7.12 22:05

Mě dr řekla v 6 měsících že ho mohu dávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
7.7.12 12:26

@kotaska91 @Miškynka jj, tvaroh od roka, jednak bývá na dítě moc kyselý, druhak obsahuje příliš bílkovin, které jeho trávení moc zatěžuje. Tvaroh od roka a i pak spíš ředit jogurtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
8.7.12 09:28

Holky, ještě trochu blbý dotaz - zkoušela jste některá zamrazit jogurt? To velké balení Hollandie (tuším, že má 500 ml) vychází cenově mnohem výhodněji než malé, ale co pak s tím zbytkem, žejo. Tak jsem si říkala, že když jde zamrazit mlíko, možná by šel i ten jogurt??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
8.7.12 10:50

Já to nechám na ty 3 dny (72 hodin) otevřené (v pondělí otevřu a do čtvrtka) a neřeším, ale když se dělají domácí zmrzliny, tak tam se dává smetana, zakysaná smetana a jsou jogurtový zmrzliny, takže bych do toho šla.
Jo a když zbývá ten jogurt po třech dnech a já bílý nejím, tak do toho dám banán, decku džusu (když není, tak vodu se šťávou nebo tekutinu nedávám), jahodu, borůvku (co je k dispozici), mixnu to ponorákem a mám z toho jogurtový mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.7.12 10:13

Jasně v pohodě to jde, my dělali z jogurtu zmrzlinu. Ale u nás v mrazáčku eni místo a ani to nemá smysl, Barunka má´tu velkou Holandii na 2× takže dned druhý den dojí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí