Jaký další příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaký další příkrm?
Ahoj holky, prcek má 8,5 měsíce a chtěla jsem se zeptat, jak dál postupovat s krmením? Zatím to u nás vypadá takhle:
- snídaně - kojení
- dopolední svačina - ovoce
- oběd - maso a zelenina, zatím bez příloh
- odpolední svačina - kojení
- večeře - mléčná kaše a před spaním dokojení
- během dne kukuřičné křupky na chuť
- nad ránem, okolo 4. hodiny ještě obvykle jedno kojení
Od 9. měsíce by se měl zavést další příkrm a nejsem si jistá, co by to mělo být? Odpolední jogurt? Kolik by ho mělo být, celý kelímek? Mám po něm ještě dokojit, aby mu nechyběla mléčná dávka? Tekutin má dost, čaje a vodu pije v pohodě. Taky bych měla asi zavést přílohy k obědu, jako těstoviny a rýži, je to tak?
Od kdy jste dávaly nemléčnou snídani? Zuby zatím nemáme, tak pečivo ještě nezvládne.
Díky moc za každou radu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máme to stejně, odpoledne má jogurt 200g, kupuju ovocné od Hami, bílý jí nechutnal. K první večeří dávám kaši, před spaním ještě kojím. Zuby nemá, ale pečivo jí na žvejkání dávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš má bílou Hollandii 200 gr na dvakrát, prostě víc nedá. Ale je to drobek. Z příloh dávám ještě kuskus. A bramboru už jsem ze zeleniny převedla do příloh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pridavam odkaz na me oblibene www.kojeni.net
muze se pridat nemlecna kase anebo jogurt.
Jinak nam je stejne,mala ma 4 zuby a chce vsechno kousat,kase ji nechutna,takze ja na veceri uz davam pecivo a v poledne ma jako prilohu vetsinou testoviny,anebo ryzi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jogurt je mléčná dávka, takže o to se netřeba bát.
Nejlepší je bílý třeba s čerstvým ovocem, ale dávala jsem pak i ovocné, mrkni na složení, ať tam není plno škrobu a kdovíčeho.
Pečivo - chleba bez kůrky na jídlo, kůrku pak na žužlání, dásničkama si to podrtí pěkně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danyk píše:
Náš má bílou Hollandii 200 gr na dvakrát, prostě víc nedá. Ale je to drobek. Z příloh dávám ještě kuskus. A bramboru už jsem ze zeleniny převedla do příloh
Stačí ta půlka jogurtu jako sváča nebo po tom dáváš ještě mléko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi už v 7 měsících máme ráno kojení, dopoledne jogurt s ovocem, poledne masozelenina i s přílohou, odpoledne přesnídávka, před spaním kojení, vyjímečně kaše, jinak kojím v noci asi 3×. Chleba dávám na žužlání, občas baby sušenky a do přesnídávky piškoty. Pije čaj nebo vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a nedokojuju, jogurt sní vždy celý a ještě by si dala, ale nedostane, protože pak je jí špatně a jde to ven. No neví kdy má dost, tak jí musím říkat já, kdy stačí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 píše:
Jo a nedokojuju, jogurt sní vždy celý a ještě by si dala, ale nedostane, protože pak je jí špatně a jde to ven. No neví kdy má dost, tak jí musím říkat já, kdy stačí.
Jo můj prcek by taky ovoce a kaše mohl na litry, vždycky se začne vztekat, když mu ukážu prázdnou misku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych jogurt, to je taková celkem vděčná potravina. Taky by byl asi i čas zavést lepek, je to na tvém zvážení, kousek pečiva třeba k snídani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
Dala bych jogurt, to je taková celkem vděčná potravina. Taky by byl asi i čas zavést lepek, je to na tvém zvážení, kousek pečiva třeba k snídani…
Dávám ty kukuřičné křupky, chleba jsem zatím nezkoušela, ale dám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tina007
minule jsem jí dala jogurt s třešněma, snědla celý a vztekala se, tak jsem otevřela další, snědla půlku, pak si šla hrát, no a za hodinu celý pozvracený koberec
, takže nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kupuji k obědu skleničky a to už je s i s přílohou - brambor, rýže, těstoviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně Dr. říkala, že od 8.m mám dávát chleba s lučinou nebo se žervé. Občas jí dám prostředek chlebA namočený v lučině, ale nejradši má, když jí chleba natrhám a ona si ho sama dává do pusy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
Mně Dr. říkala, že od 8.m mám dávát chleba s lučinou nebo se žervé. Občas jí dám prostředek chlebA namočený v lučině, ale nejradši má, když jí chleba natrhám a ona si ho sama dává do pusy.
Mně toho právě doktorma moc neřekne
. Zkusím zatím ten jogurt a postupně se dopracujem i k tomu chlebu s lučinou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit