Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Jaký dárek budete letos dávat učitelkám? Dcera letos ve školce končí a v září nastupuje do první třídy. Má dvě učitelky- jedna je fakt báječná a dcera ji zbožňuje
druhá je taková průměrná ![]()
Dříve jsem dávala směs ořechů, víno, sypaný čaj a ochucený med…
Dcerka též letos končí. Myslím, že jedlé a pitné dárky jsou nejlepší:-), mám v plánu s dcerkou vyrobit z keramické hmoty misky a do nich dát nějaké dobré čokoládové bonbony nebo pralinky, zabalit do celofánu a dát kytku.
Tak můžeš v tradici pokračovat, nebo dát třeba poukaz do knihkupectví, pokud myslíš, že by se to ujalo. To jsem si tady přečetla jako radu před pár lety a myslím, že to byl fajn dárek.
@Fazulina Ano, pravda, jedlé a pitné dárky jsou nejlepší! Vlastní zkušenost
S těmi keramickými věcmi mám trochu problém. Protože mě hrozně potěší, že pro mě někdo něco vyrobil, ale já zase nejsem schopná pak tu věc vyhodit nebo někomu dát a manžel už si stěžuje, že toho máme moc ![]()
@123Soňa to co dáváš mi přijde fajn, i káva a čokoláda neurazí
Kytky jsou krásné, ale já nemám ráda řezané, takže to neumím ocenit a vím, že to tak má víc kolegyní.
Moje děti dávají taky jedlé dárky, naposled dcera chtěla koupit živou kytku, tak jsme koupily.
Všechno možné, co se dá spotřebovat… Čokoláda, čaje, dzemy, med, oříšky, káva, bonboniera… Nebo různé poukázky, dárkové karty, vouchery. Určitě bych nedávala žádné hrníčky, misky, ruční výrobky. A já teda ani žádné květiny.
Taky nemám ráda řezané kytky, takže už jsme párkrát dávali s dětmi zdobené květináče s živou kytičkou (slunečnice a jednou drobné růžičky), to se učitelkám líbilo moc. Mladší dítě končí až za rok, takže letos to vyřešíme jen nějakým balíčkem dobrot a snad do roka vymyslíme něco pořádného ![]()
edit: ty květináčky zdobilo dané dítě, jestli jsem to nenapsala srozumitelně
Pomalovalo, nalepilo nějaké dekorace atd.
Dávám v MŠ každý rok na vánoční besídce a v červnu na konci roku. Dělám balíček Just + nějakou mňamku ![]()
Letos bude ze školky vycházet druhý syn a třetí syn ještě další tři roky pokračovat. Učitelky máme úžasné a za ty roky už jsou více než učitelky. Normálně dáváme vazané kytice z pralinek nebo oříšků, darkové balení čaje, medů, sušené ovoce, loni jsme pekli makronky.
Syn si letos přál učitelkám dát něco na pamatku, když odchází. Vybrali jsme darkovou sadu náramku a propisky, tak snad se budou líbit. Vypadají krásně ![]()