Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den.Ráda bych se informovala co svému školákovi koupíte za vysvědčení.Pořád přemýšlím co mu dát./ přenosný počítač,peníze,přenosný dvd/.
My dávali vloni kolo.Ale je pravda,že ho potřeboval…
Jen jsme využili toho,že se nemuselo nic extra vymýšlet
Co třeba hodinky? ![]()
asi bych žádné velké dárky (počítač, dvd přehrávač) nedávala…ale dítko školou povinné nemám, tak to je rada v rámci teorie ![]()
já teda nejsem zastáncem darů za vysvědčení tak nějak všeobecně. My s mámou chodily po vysvědčení na nějakou mňamku a zmrzku do restaurace a byl to podle mě dostatečný zážitkový dárek.
Takže za mě třeba nějaký výlet nebo tak, spíš než hmotné dary…
když už teď začneš s takhle drahými dárky, co budeš dávat příště? nebo za pár let? ![]()
Ještě maximálně něco, co by stejně dostal a v létě využil, nevím, pěkný spacák (obrázkový třeba),pokud se chystáte jezdit pod stany, nebo něco takového…
Příspěvek upraven 14.05.12 v 13:58
Můj synovec dostal od rodičů za samé jedničky hodinky. Nad tak drahými dary, co jsi uvedla, ani neuvažovali.
@Mar__tanka1983 píše:
asi bych žádné velké dárky (počítač, dvd přehrávač) nedávala…ale dítko školou povinné nemám, tak to je rada v rámci teorie
já teda nejsem zastáncem darů za vysvědčení tak nějak všeobecně. My s mámou chodily po vysvědčení na nějakou mňamku a zmrzku do restaurace a byl to podle mě dostatečný zážitkový dárek.
Takže za mě třeba nějaký výlet nebo tak, spíš než hmotné dary…
My doma tak stejně ![]()
Ty dárky jsou moc.Vzala bych ho na nějakou pořádnou baštu,na něco,co má rád a nějakou hračku,ať si sám vybere.
Můj synovec dostal za 1 vysvědčení velký dotr jako mašinu a byl strašně nadšený. Já si nepamatuju,že bych kdy něco za vysvědčení dostala.
A to jsem se učila dobře. ![]()
Neblázni
to je moc, co mu budeš dávat až začne být náročný? Prvňák, je ještě trouba který se uspokojí s drobností, hlavně když mu to dáváš tak ho musíš hodně pochválit, jak jsi na něj pyšná, stačí fakt blbost + ta návštěva cukrárny.Udělat si hezké odpoledne, a bude šťastný ![]()
taky se mi to zdá moc, přijdou větší události a měla bych strach, že se malá rozmlsá a potom jí bude vše málo…nerada bych kupovala k matuře vzducholod ![]()
Za dobré vysvědčení knihu!
Naše děti od mala milují knihkupectví, takže když bychom něco kupovali, tak knížku. Syn ji tedy dostal přímo za vysvědčení až v pololetí druhé třídy, jinak je kupujeme průběžně.
Btw. když to teď bude počítač, co to bude za přijímačky na střední? Tryskáč?
take mam prvacka.My to spise oslavime,nez ze budem davat velke dary(pro ty moc nejsem,ani pro penize za vysvedceni a znamky-i kdyz ty mu prarodice stejne daji)
Zajdem si na nejaky pohar,koupime nejakou drobnost v hrackarne dle jeho vyberu,stejne o prazdninach bude mit daru hafo-pojede na dovolenou,pak na tabor,bude mit narozky…on to vi a zadne velke dary neceka.
Taky myslím, že se děti učí pro sebe, takže my dáváme maličkost… knížku, mrňavý lego nebo tak něco… jo a posezení v cukrárně.
Klára