Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LuciMik94 hele, jak tohle udržujete? Když tam vidím ty dva psy… my máme kočku a ještě před ní a před dítětem jsme pořídili takový chlupatý kobereček. A byl to teda boj, chlupy z toho šly extra blbě, s dítkem do toho občas zapadly nějaké drobky, něco se rozlilo, dítko ublinklo… no šlo to velmi rychle pryč. I kdyby to šlo prát, bylo by to v pračce denně.
Na uplne prvni plazeni jsme na zem hodili chranic na matrace z Ikei, vypada to jako hodne tenka matracka.
Do detskeho pokoje jsem poridila vlneny koberec, stal me kolem 7. Vlakno je vyssi, ze by byl problem to vysat teda nepozoruju, ale to bude asi tim, ze neni synteticky, ale vlneny. Koberec slouzi primarne v zimnim obdobi, aby mala nesedela na studeny zemi a k dekoraci samozrejme. Je to jediny koberec v byte, ja koberce nesnesu, je to lapac prachu. Ten v detskem pokoji taky kazdy druhy treti den luxuju a v obyvaku bych pak mohla kazdy den, protozr je tady vyrazne vyssi provoz.
K udrzbe: kdyz odmyslime to vysavani, tak jsme ho zatim nechali jednou vycistit. Nastesti se na nej mala nikdy nevysablila, nevykakala, nevycurala a ani si do nej neutrela cokoladove prsty. Koberec vypada vice mene jako v den, kdy jsem jej koupila. Kdyz ho nesl manzel do cistirny, myslela jsem si, ze se vrati nejak zarici nazpet. NO vypada jako pred cistenim. Opet si myslim, ze to je materialem. Vlna moc netihne k tomu se spinit.
@Ba-stet píše:
Můžu využít aktivní diskusi a vnutit se s podobným dotazem? Nemáte tip na nějakou přenosnou podložku pro první lození - ty pěnové puzzle mi připadaj hrozně ohavný…
My máme tuhle českou puzzle podložku. Je měkká, izoluje, dá se poskládat, vzor si můžeš nakombinovat jak chceš a především naprosto vůbec nesmrděla po nějaké gumě či plastu, jak je to u podobných podložek běžné. https://penovepuzzle.cz/cs/
@ugluk máme vysavač na psí chlupy, vysávám ob den a jednou týdně vytřepu venku. Vylila se nám tam jednou voda a koberec ji nepustí, nevím co je to za vlákno, ale voda se drží na povrchu.