Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se zeptat, jaký byste mi doporučili glukometr na občasné měření. Díky,
Máma má easy glucko a spokojenost http://www.zdravotnipotreby.cz/…tr-easygluco
Jen ty papírky jsou dražší. Je diabetik a objednávám jí tak 50ks na půl roku. Nemusí zatím měřit pravidlně, inzulin si nepíchá.
Ten easy gluco má babička, na občasné měření bohatě stačí. Papírky budou dražší asi u každé značky, protože na nich vlastně celé to měření probíhá, ta krabička už jen přečte a zobrazi výsledek
Pokud je někdo diabetik a píchá si inzulín dostává papírky zadara…
@Mava píše:
Pokud je někdo diabetik a píchá si inzulín dostává papírky zadara…
No já bych řekla že jen děti,teda do 18let…pak si platíš sama a nebo přispíváš ![]()
ja jsem papirky dostavala zadara pri tehu cukrovce,neomezene mnozstvi,merila jsem po kazdem jidle,abych vedela kolik mam
@ševelka Nene sousedka si píchá a dostává je zdarma u své lékařky
Vím to na 100%
@Mava píše:
@ševelka Nene sousedka si píchá a dostává je zdarma u své lékařkyVím to na 100%
Tak to je faj,já mám pocit že nám lékařka říkala že do 18ti má vše zdarma…syn je diabetik a píchá si inzulín,nic jsme zatím neplatili,vše dostává u lékařky ale taky si to zapisuje a je nějaký limit na rok kolik má nárok,vím že minulý rok dostal asi 5 balení proužku na konci roku které nevybrál a měl na ně nárok…
Sousedka je právě dává občas mamce a říká, že je má zadarmo. Už je to starší paní, důchodkyně.
Ahoj, vložím tady ze stránek rok1.cz, jak je to vlastně s těmi proužky o doplatky:
Důležitá čísla a fakta (pravidla pro úhradu měřících proužků a glukometru)
Hradí zdravotní pojišťovna jednou za 10 let všem pacientům, kteří si aplikují inzulin více než 3× denně (pacientům léčeným dietou nebo tabletami glukometr nehradí)
Hradí zdravotní pojišťovna pacientům, kteří se léčí dietou
Hradí zdravotní pojišťovna pacientům, kteří se léčí tabletami
Hradí zdravotní pojišťovna pacientům, kteří užívají inzulin více než 3× denně, nebo mají inzulinovou pumpu (bez nutnosti schválení revizním lékařem)
(do celkového počtu 1000 ks proužků za rok)
Hradí zdravotní pojišťovna pacientům, kteří užívají inzulin více než 3× denně, nebo mají inzulinovou pumpu (po schválení revizním lékařem)
Hradí zdravotní pojišťovna dětem do 18 let a těhotným ženám (vždy však záleží na podmínkách a vnitřních pravidlech dané zdravotní pojišťovny)
Tak to je super info. Podle toho by měla mamka taky nárok na proužky, užívá jen prášky.
Samozřejmě, že má nárok na proužky a to na 100 ks ročně, ale glukometr si musí koupit sama.
Glukomtr má. Hned zítra jde na pojišťovnu. Díky za tuhle diskuzi.