Dysplazie kolen

Anonymní
16.4.12 11:02

dysplazie kolen

Máte někdo tuto diagnózu? Mě zjistili rovnou 4.stupeň. Kolena mě lehce pobolívají už teď- ve 25 letech. Jak se s tím naučit žít a co bude dál? Doktor se o tom semnou moc nebavil, řekl diagnozu a naschle, kdyby to bolelo moc, mám jít na obstřik.
Budu ráda když se ozve i někdo kdo má třeba kyčle. Potřebuji asi povzbudit, že se s tím dá žít normální život.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
16.4.12 11:05

ahoj, tohle se vyskytuje hodne u psu. V kyclich to znamena, ze kloubni hlavice nesedi v kloubni jamce a jak moc rozlisuji stupne. U kolene to bude neco podobneho. Urcite se s tim da zit, chce to pohyb bez narazu - plavani, kolo - aby sis posilila okolni svaly a slachy, aby ty volny klouby lip drzeli a mozna i nejakou co nejvic prirodni kloubni vyzivu, aby nedochazelo k artroze a podobne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4489
16.4.12 11:18

Tak já mám to samé. Doktor mi to zjistil ve 20 letech. A stejně jako u Tebe, řešení žádný a když to bude bolet tak obstřik. Kupovala jsem si vitamíny na klouby od firmy Swiss a dost pomáhaly. Ale to jsem je jedla dost nepravidelně a asi jen dva roky. Teď musím zaklepat je to o dost lepší. Hodně mi teda vadí chlad. Jo a taky mi doktro řekl, že na těch kolenech poznám každé svoje kilo na víc. Tak se trochu děsím, jestli mi teď v těhotenství nohy unesou ;) Ale jinak fakt asi žádná pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
16.4.12 11:28

@katap Máš i tak velký stupeň? Můžeš mě napsat i SZ, fakt to potřebuji probrat s někým kdo to má. Mě to doktor podal tak jakože se nic neděje a jednou padnu na nohy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.1.13 14:05

dysplazie iv. stupne

Ahoj,
náhodou jsem narazil na diskuzi, kde řešíte dysplazii iv. stupne v kolenech a její dopad na normální život.
Mám tuto diagnozu také, je mi 20, stejně jako Tobě, když Ti byla diagnostikována a asi za měsíc a půl mám jít na lehčí operaci (chirurgické uvolnění češky).
Potíže mám podobné jako Ty, bolesti už pár let, momentálně zvýšená bolest v období zimy.
Na internetu se mi bohužel nepodařilo nikde moc najít, co daný stupen dysplazie pro pacienta znamená.
Chtěl bych se proto zeptat, jestli jsi v tomto svém(našem) problému nějak pokročila dál, zjistila nějaké informace, doporučení, druhy léčby, či jestli máš nějaké nové potíže apod.?
Děkuji za každou odpověd'. :)
 Martin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marette
25.5.13 11:41

Ahoj, brzy mi bude 19 a dysplazii obou kolen mi diagnostikovali asi v 15 letech. Ale po mnoha letech bolestí. Nyní se věci dali do pohybu, protože už i schody začínají být problém. Dostala jsem injekce kyseliny hiarunové a ještě něco, ale to si nepamatuji.(pardon) Úžasně to pomohlo, ale znáte to jen na nějakou dobu. Ale jestli hledáte dobrého ortopeda tak v Praze na Kačerově MUDr. Wurm. Opravdu se snaží pomoci pacientům.

• Citovat
  • Upravit
3.1.14 12:16

Ahoj. v 19 letech prvni operace cesky, ktera se moc nepovedla od te doby bolesti stale. je mi 23 let a nyni se pridalo i druhe koleno. hodne mi pusobi na zmeny pocasi, kdyz prsi atd. nic mene se to zhorsilo a doktor mi doporucuje operaci nejprve to horsi koleno, pote to druhe. jsem z toho docela spatna. ale opravdu to zacina byt neunosne, jsou dny, kdy ani nesejdu schody :(…mate nekdo zkusenost s pooperacni lecbou atd.? bojim se aby to nedopadlo jako v 19. kdy to nemelo zadne zlepseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.14 20:11

Displázie čéšky III.stupeň

Ahoj. Je mi 22 let a věnuju se už asi 6. rokem irskému tanci a stepu. Je to náročný tanec, extrémně namáhavý pro kyčle, kolena i kotníky. Už nějakou dobu mě pobolívalo levé koleno, občas mi v tom strašně píchlo, ikdyž jsem se třeba ani nehýbala. Donutila jsem se jít k ortopedovi a zjistil mi displazii pately III. Dostala jsem rehabilitace (6× ultrazvuk), mazat Voltarenem nebo něčím podobným, a nějaký čas netančit. Zase pomalu začínám tančit, ale myslím si, že se mi bolesti brzy objeví zase (teď to nebolelo jen proto, že jsem vůbec nic nedělala :mrgreen: ). Máte někdo podobné zkušenosti? Jaká je jiná možnost léčby? Nějaké cvičení nebo rovnou pod kudlu? A jestli jste s tím někdo byli na operaci, jak dlouho dopředu se to plánuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.9.14 11:42

Dysplazie čéšky 5. stupeň

Ahoj je mi 15 let a už skoro 3 roky mám problémy s kolenem (od nedávna už s oběma…), někdy v říjnu 2012 mi v Motole řekli, že mám dysplazii levého kolene v 5. stupni, chodila jsem na rehabilitace, na magnety, na injekce a měla jsem to mazat Voltareme… Nic z toho mi nepomohlo, teď mi doktor diagnostikoval dyslpazii obou kolen, navrhoval mi, že bych mohla zkusit nový laser co mají… Zvažuji to zkusit a pak případně mohu dát vědět, jestli to pomohlo. Také mi ortoped navrhoval abych zkusila něco jako Proenzi nebo Giladrink, myslíte že to má smysl? Mimo jiné teď na půl roku jsem bez sportu a tělocviku, je to hodně nepříjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.15 20:56

Ahoj,
Potýkám se se stejným problémem. Mám už operována obě kolena, odstranění menisku jedna noha zadní menisk druha přední menisk. Bohužel po operaci jsem se zotavovala dlouho, zaněty, kortikoidy, atp. :( nyní, rok od poslední operace se mi velmi zhoršila bolestivost obou kolen. Žádné drahé výživy mi vůbec nepomohli, ne nějak znatelně ani Synvix atp… bylo m oznámeno že se to musí řešit operací na obou kolenech, že jinak je to do dvou let na výměnu kolene. Jelikož se vše v koleni přepíná a tudíž opotřebovává tak jak nemá atp. Následně bych pak měla podstoupit léčbu plazmnou a laserem a následnou rehabilitací. No čeká mě to zítra, vycentrování čéšky, jsem zvědavá jít na třetí operaci kolene a X-té injekce v 22 je na nic, ale co Vám všem budu povídat co se potýkáte se stejným problémem. Sportem ke zdraví opravdu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.16 20:21

Ahojte, náhodou jsem tady na to narazila… Tak se také přidám. Mám displazii čéšky stupeň Webera 3. Zjistilo se to díky opakovaným urazum, kdy jsem třeba jen špatně doslapla nebo lehce uklouzla. A bylo vymalováno, berle, ortézy, punkce krve z kolene… Stalo se mi to celkem 5×. 2× levé koleno a 3× prave koleno. Byla mi doporučena plastika vazů v obou kolenech, nicméně jsem si pořídila 3 malé děti a čekám než povyrostou, aby se trochu obstarali. Pak uvidím. Vždy po dalším takovém úraze říkám, že už na tu plastiku půjdu, ale popravdě, mám strach… Mám na nohách krecaky, tak aby mi to neudělalo neplechu..babička totiž měla bercaky, tak abych nedopadla jak ona :dance:. Bylo jste s tím někdo na té plastice vazů, bylo to úspěšný? Žádný problém? 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex