Zánět slepého střeva - příznaky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
705
15.4.12 19:48

zanet slepeho streva

ahoj :D
chtela jsem se zeptat, jak poznam,ze mam zanet slepeho streva??
jake jste meli priznaky vy????
dik za rady a zkusenosti!!!!
:kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
15.4.12 19:53

Já teda neměla akutní, ale chronický a příznaky no…bolelo mě na pravé straně podbřišku, měla jsem teplotu, ale den před operací jsem si ještě 4 hoďky odtrénovala,ale pak se to fakt nedalo…jinak u akutních bývá i zvracení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
15.4.12 19:55

Ahojda, zkus si stisknout břicho na levém podřišku zda bolet bude vystřelovat do prava. Jinak to muze být i bolest co na chvíli ustoupí pak se vrátí a klidně muze „putovat“ … Tak jsem to měla já :roll: Ale u každého se to muze projevit trochu jinak :nevim:

Příspěvek upraven 15.04.12 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.4.12 19:56

Příspěvek upraven 23.06.16 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
15.4.12 20:03

Taky Tě může bolet v pravém podbřišku při sezení nebo například při chůzi ze schodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
15.4.12 20:15

uz asi prez mesic me poboliva bricho (takovy divny tlak). nejdrive jsem myslela, ze mam natazene trislo. kdyz mam dostat menstruaci, tak to boli vic… ale stridaveme poboliva i bricho a podbrisek. na gynde ani na UZ bricha nic nenasli…
taky mam hroznou zacpu, tak nevim…
zitra zajdu ZASE za doktorkou, jestli by mi nevzali krev - pry se slepak pozna podle odberu krve. a at na me zase koukne… UZ SI PRIPADAM JAKO HYPOCHONDR, ALE NERADA BYCH NECO PODCENILA!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
15.4.12 20:23

Já měla akutní zánět jako osmileta. To bylo jeden den bolelo břicho trochu, další víc a třetí den uz jsem nevylezla bolesti z postele a měla horečku. Jo podotýkám, ze jsem v té době ležela na dětské chirurgii na Bulovce se zlomenou rukou. Ten třetí den uz konečně usoudili, ze si nevymyslim, tak mi to laskave odoperovali a měla jsem to praskly!!! Já mám ze slepou strašný respekt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
15.4.12 20:58

já měla akutní… to jsem se takhle v noci probudila takovou divnou bolestí v podbřišku, jako když bych měla dostat menstruaci … (zrovna jsem „to“ měla :roll: , takže jsem bolesti přisuzovala tomu a snažila se usnout) … Bolest se ale stupňovala, až to nešlo fakt vydržet, chodila jsem v předklonu, nemohla jsem se narovnat, bylo mi na zvracení a na omdlení… V nemocnici udělali UTZ, ale tam nic moc neviděli, myslím, že z odběru krve poznali, že tam prý „lehčí“ zánět je a odoperovali mě během pár hodin laparoskopicky. Hojilo se to krásně a snad za 3 dny jsem byla fit! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.4.12 21:11

Měla jsem akutní, navíc v 19tt. Byla to přetrvávající bolest v pravém podbřišku, nijak hrozná, ale nepřecházející a nepomohlo ležet, chodit, nic. Bolest při pohmatu, z krve poznali zánět, na UTZ nic moc vidět nebylo, děloha už byla dost zvětšená. Takže operace a pak verdikt, že i když to nijak hrozně nebolelo, bylo už to tak tak a mohl prasknout. Vzhledem k bříšku už to nešlo udělat laparoskopicky, ale jizvičku mi udělali pěknou 4 stehy. Na střední jsem měla spolužáka, kterému slepák prasknul a poležel si pak skoro měsíc.
Jo a jak píše @Minnnie i při zmáčknutí břicha vlevo to bolelo napravo v místě slepáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.4.12 23:05

Já měla slepák v 16 letech, průběh přímo učebnicový: od večera mě celou noc bolelo kolem pupíku (jakoby žaludek), bylo mi šoufl, na zvracení, ale nešlo to (ale nejsem zvracecí typ, jiný by možná zvracel hned), nemohla jsem spát, cpala jsem do sebe Gastrogel (na žaludek, ten už se asi nevyrábí) a pak brzo ráno se bolest během krátké chvíle přestěhovala do pravého podbřišku a už byla regulérně píchavá, takže jsem mámě rovnou hlásila, že mám slepák. Zpětně jsem si uvědomila, že jsem během půl roku měla 2 epizody podobné noční nevolnosti, k ránu jsem se vždy vyzvracela a zmizelo to, ale zjevně to už patřilo k tomu.
Jinak teplota může a nemusí být, bývá zrychlený tep (u akutního), bývá bolestivé, když si zmáčkneš uprostřed spojnice mezi pupíkem a pravou kyčelní jámou, nebolí to při zmáčknutí, ale při povolení stisku (podobně pak ještě bod v 1/3 vzdálenosti na spojnici kyčelních kostí). V krvi by bylo zvýšené CRP jako ukazatel zánětu, ale je to nespecifické, nic spec. na slepák není, jinak by to asi spíš rozštípl ultrazvuk a taky to, že by se vyloučily jiné možnosti (často jdou ženský přes gyndu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
15.4.12 23:12
@Junkyska píše:
Já teda neměla akutní, ale chronický a příznaky no…bolelo mě na pravé straně podbřišku, měla jsem teplotu, ale den před operací jsem si ještě 4 hoďky odtrénovala,ale pak se to fakt nedalo…jinak u akutních bývá i zvracení :think:

No, taky jsem měla chronický a stejné příznaky jako ty. Nejdříve mi doktor dal mastičku, že jsou to namožené svaly, ale to nepomáhalo. Tak jsem kvůli tomu lítala po doktorech až si mě v nemocnici nechali na pozorování a zjistili, že je to od slepáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
30.4.12 10:49

mamku v noci začalo z ničeho nic bolet v podbříšku v nemocnici jí řekli že je to zánět asi..mysleli tím slepé střevo?co myslíte?ted leží na kapačce prý jí to bolí na pravé straně..ještě čeká na sono..měli jste to tak také?mám o ní šílený strach :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
30.4.12 12:09

Může to být apendix, gynekologický zánět, střevo (tam je možných příčin povícero), močové cesty - no záleí co odběry a sono (moč, gynekolog…).
Nejlépe se bude zeptat přímo dr a ne tady. Strach o mamku chápu, ale neboj, slepák je nejčastější chir. výkon, přeju ať je mami brzo v pořádku..

• Citovat
  • Upravit
355
30.4.12 12:23

děkuji za podporu mamce toho právě ještě moc neřekli čeká se na to sono.prý tam nemám chodit tak mi nezbývá než hledat radu alespon tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kiki123
12.5.12 11:24

Ahoj já jsem týden po operaci… začalo to tak že jsem měla horečky až 39,5 a strašně hnusné křeče do břicha ..doktor si z počátku myslel že je to nějaká viróza ,píchl mi injekci která ani nezabrala .Na kontrole při které jsem pyskovala po příteli že tam nejdu,už mi dávali infusi a šup …kdybych neposlechla přítele podle doktora už bych tu nebyla …bylo to tak tak :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex