Co na bolesti hlavy?

9
15.4.12 14:36

Co na bolesti hlavy

Zdravím všechny,
už od malička mě trápí nesnesitelné bolesti hlavy a migrény. Doktoři na mě vyzkoušeli už mnoho léků, ale žádný se neosvědčil :( Nemáte, moc prosím, někdo nějakou babskou radu, nebo nějaký ozkoušený recept, jak z bolestí zatočit? Děkuji předem za všechny tipy, hezkou neděli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
15.4.12 14:38

Zkoušela jsi akupunkturu? :think: jinak já jsem si dávala větrové obklady a pomohly mi :palec:

• Citovat
  • Upravit
2889
15.4.12 14:50

Já mám taky migrény a myslím, že babské rady jsou na nic. Akupunktuře bych dala šanci.
Na neurologii jsi byla? Triptany zkoušeli? Mně třeba pomohly, i když to taky není žádná pohoda, to brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.4.12 14:53

Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
15.4.12 14:55
@TýnkaK píše:
Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš. :kytka:

8o co?

• Citovat
  • Upravit
3241
15.4.12 14:59

Mi vždycky pomůže obklad z alpy - nakapat pořádně na kapesník, dát na čelo a šátkem si to stáhnout. Pak vypít 2 tablety šumivého Panadolu Rapid a jít spát. Můžeš to vyzkoušet, já trpím na velké bolesti hlavy a toto pomáhá - třeba se Ti taky uleví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
15.4.12 14:59
@TýnkaK píše:
Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš. :kytka:

Není psychosomatická, to je pověra. Je dědičná, žádnou změnou v životě se jí nezbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
15.4.12 15:01
@Pipi 00 píše:
Není psychosomatická, to je pověra. Je dědičná, žádnou změnou v životě se jí nezbavíš.

Tyto záchvaty může vyvolat i nějaká potravina,moc spánku nebo naopak.Ale nemyslím si,že je to v hlavě :think:

• Citovat
  • Upravit
2889
15.4.12 15:08
@levmah28 píše:
Tyto záchvaty může vyvolat i nějaká potravina,moc spánku nebo naopak.Ale nemyslím si,že je to v hlavě :think:

Přesně tak. Můžes se sledovat. Ale taky klidně nic nevysleduješ. Jo, je dobrý zkusit žít zdravě, vynechat červený víno atd., ale taky to vůbec nemusí pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
15.4.12 15:17

psychosomatická, to mě pobavilo. Ještě bychom se mohly dočíst, že je autosugestivní…

osobně věřím tomu, že základ je hormonální. Zamlada jsem měla 3 záchvaty měsíčně, na neuro mi řekli, že jeden - v cyklu/měsíci (myšleno menstruačním) mi asi zůstane doživotně. Ledaže by došlo ke změně po porodu - opět hormonální návaznost. Medikaci jsem měla téžtriptany - zomig a později rosemig. Zabíralo mi to na 100%, takže odtud jsem migrénu neřešila, spíš jen starost mít prášky stále při ruce.. Nekorigované záchvaty v I. trim obou těhu nepřeju nikomu (triptany x těhu kontraindikace). Od druhého trim až po konec kojení s migrénami klídek…(jj asi jsem přestala myslet na blbosti a lítala kolem dětí - potud ta změna - opravdu legrační) Stihlo se mi to ještě vrátit mezi porody, ale od zavedení mireny mám pokoj…asi jakobych se stále nacházela ve druhém trimestru těhotenství… :mrgreen:
Takže tolik za mě - bohužel se neosvědčilo nic jiného než léky…a modlit se za „přirozenou“ změnu po porodu. Ne, že bych věřila doktorům každé píp, ale říkají to velmi často, že po porodu k těm změnám dochází…takže logicky mě nenapadá s čím jiným to může být spojeno než s hormony.

PS: diagnoza migreny u mě krom záchvatů stanovena dle EEG nálezu

Příspěvek upraven 15.04.12 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
15.4.12 15:19

jo a babskou radu co sem tam pomohla (mě ne) jsem zaznamenala tygří mast…vyrábí se to ještě…? pomatuju si to fakt skoro z dětství ještě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.4.12 15:19

Já měla bolesti hlavy a byla mi zjištěna nesnášenlivost lepku ( brala jsem na pročištění preparáty Joalis a pomohlo to). Jinak když už mě hlava bolela hodně, tak nejlíp vždy zabral 0,5 litru čisté vody s vymačkaným celým citronem a vypít do 15min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
15.4.12 15:24

Jo, hormony s tím mají taky co dělat, ale velkýho zlepšení jsem se nikdy nedobrala. Mirenu zkusím po druhým děcku, jestli bude :-). Zkoušela jsem různou x žádnou antikoncepci a žádná změna. Jedině ten druhej a třetí trimestr byl lepší, najednou mi stačil Paralen. Při kojení taky, pak se to vrátilo.
Mimochodem, já měla triptany v 1. trim povolený. Jinak by to asi bylo na mašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
15.4.12 15:29

tak to já si je proležela s hadrem na očích a špuntama v uších - většinou tři dny čistýho času. brrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
15.4.12 15:38

někdy migréna a bolest hlavy má skutečně psychosomatické příčiny, nijak vtipné mi to nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí