Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny,
už od malička mě trápí nesnesitelné bolesti hlavy a migrény. Doktoři na mě vyzkoušeli už mnoho léků, ale žádný se neosvědčil
Nemáte, moc prosím, někdo nějakou babskou radu, nebo nějaký ozkoušený recept, jak z bolestí zatočit? Děkuji předem za všechny tipy, hezkou neděli ![]()
Zkoušela jsi akupunkturu?
jinak já jsem si dávala větrové obklady a pomohly mi ![]()
Já mám taky migrény a myslím, že babské rady jsou na nic. Akupunktuře bych dala šanci.
Na neurologii jsi byla? Triptany zkoušeli? Mně třeba pomohly, i když to taky není žádná pohoda, to brát.
Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš. ![]()
@TýnkaK píše:
Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš.
co?
Mi vždycky pomůže obklad z alpy - nakapat pořádně na kapesník, dát na čelo a šátkem si to stáhnout. Pak vypít 2 tablety šumivého Panadolu Rapid a jít spát. Můžeš to vyzkoušet, já trpím na velké bolesti hlavy a toto pomáhá - třeba se Ti taky uleví. ![]()
@TýnkaK píše:
Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš.
Není psychosomatická, to je pověra. Je dědičná, žádnou změnou v životě se jí nezbavíš.
@Pipi 00 píše:
Není psychosomatická, to je pověra. Je dědičná, žádnou změnou v životě se jí nezbavíš.
Tyto záchvaty může vyvolat i nějaká potravina,moc spánku nebo naopak.Ale nemyslím si,že je to v hlavě ![]()
@levmah28 píše:
Tyto záchvaty může vyvolat i nějaká potravina,moc spánku nebo naopak.Ale nemyslím si,že je to v hlavě
Přesně tak. Můžes se sledovat. Ale taky klidně nic nevysleduješ. Jo, je dobrý zkusit žít zdravě, vynechat červený víno atd., ale taky to vůbec nemusí pomoct.
psychosomatická, to mě pobavilo. Ještě bychom se mohly dočíst, že je autosugestivní…
osobně věřím tomu, že základ je hormonální. Zamlada jsem měla 3 záchvaty měsíčně, na neuro mi řekli, že jeden - v cyklu/měsíci (myšleno menstruačním) mi asi zůstane doživotně. Ledaže by došlo ke změně po porodu - opět hormonální návaznost. Medikaci jsem měla téžtriptany - zomig a později rosemig. Zabíralo mi to na 100%, takže odtud jsem migrénu neřešila, spíš jen starost mít prášky stále při ruce.. Nekorigované záchvaty v I. trim obou těhu nepřeju nikomu (triptany x těhu kontraindikace). Od druhého trim až po konec kojení s migrénami klídek…(jj asi jsem přestala myslet na blbosti a lítala kolem dětí - potud ta změna - opravdu legrační) Stihlo se mi to ještě vrátit mezi porody, ale od zavedení mireny mám pokoj…asi jakobych se stále nacházela ve druhém trimestru těhotenství… ![]()
Takže tolik za mě - bohužel se neosvědčilo nic jiného než léky…a modlit se za „přirozenou“ změnu po porodu. Ne, že bych věřila doktorům každé píp, ale říkají to velmi často, že po porodu k těm změnám dochází…takže logicky mě nenapadá s čím jiným to může být spojeno než s hormony.
PS: diagnoza migreny u mě krom záchvatů stanovena dle EEG nálezu
Příspěvek upraven 15.04.12 v 15:22
jo a babskou radu co sem tam pomohla (mě ne) jsem zaznamenala tygří mast…vyrábí se to ještě…? pomatuju si to fakt skoro z dětství ještě…
Já měla bolesti hlavy a byla mi zjištěna nesnášenlivost lepku ( brala jsem na pročištění preparáty Joalis a pomohlo to). Jinak když už mě hlava bolela hodně, tak nejlíp vždy zabral 0,5 litru čisté vody s vymačkaným celým citronem a vypít do 15min.
Jo, hormony s tím mají taky co dělat, ale velkýho zlepšení jsem se nikdy nedobrala. Mirenu zkusím po druhým děcku, jestli bude
. Zkoušela jsem různou x žádnou antikoncepci a žádná změna. Jedině ten druhej a třetí trimestr byl lepší, najednou mi stačil Paralen. Při kojení taky, pak se to vrátilo.
Mimochodem, já měla triptany v 1. trim povolený. Jinak by to asi bylo na mašli.
tak to já si je proležela s hadrem na očích a špuntama v uších - většinou tři dny čistýho času. brrrr
někdy migréna a bolest hlavy má skutečně psychosomatické příčiny, nijak vtipné mi to nepřijde