Co na bolesti hlavy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
697
15.4.12 15:46

bolest hlavy nepochybně ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
15.4.12 15:48

Migrena neni jen bolest hlavy.
To co je psychosomaticky je tenzni bolest hlavy a to neni to samy co migrena. Migrena patri k neurologovi v prvni rade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
15.4.12 15:52
@Pipi 00 píše:
Migrena neni jen bolest hlavy.
To co je psychosomaticky je tenzni bolest hlavy a to neni to samy co migrena. Migrena patri k neurologovi v prvni rade.

holy true :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.4.12 16:01

Díky moc za rady, rozhodně vyzkouším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
15.4.12 16:30
@TýnkaK píše:
Migréna je psychosomatická. Zreviduj si život a popřemýšlej nad tím, kde tě nejvíc „tlačí pata“ a to vyřeš. :kytka:

promiň, ale musím se smát… já mám migrény při hormonálních změnách (při ovulaci, při nástupu MS), takže to fakt není psychosomatické :? ¨
Z toho důvodu neberu HA, zkusila jsem nejslabší po porodu a migrény se vrátily, takže jsem bez a trpím „jen“ 1-2× do měsíce :)

Příspěvek upraven 15.04.12 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
15.4.12 16:32

Každopádně na migrény mi zabírá jen Relpax, triptany… jen se modlím, aby to nepodědily i holky, u nás v rodině je migréna dost častý případ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
15.4.12 17:29

jen chci upozornit, že o migréně je tu hodně diskuzí i o lécích, které komu zabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.4.12 18:17

Psala jsem nedavno v nějaké diskuzi, napíšu znovu - migrénu mám od čtyř let, diagnostikovanou, opakovaně potvrzenou, nereagující na jakékoliv léky, záchvaty velmi silné, v dětství též se zvracením, v dospělosti navíc se slepotou na levé oko v době záchvatu. Prodělala jsem všechna vyšetření, která se snad dá (odběry krve, včetně imunologie, alergologie, endokrinologie, komplexní vyš. neurologem, vyš. psychologem i psychiatrem, CT mozku, zátěžové EEG… a to všechno mnohonásobně), přečetla snad všechno, co existuje. Lék, babskou radu ani metodu, jak se téhle velmi zábavné záležitosti zbavit, jsem nenašla. Pak jsem odešla z domu ke svému nynějšímu manželovi, poprvé v životě mohla být opravdu v klidu a pohodě a hle- od té doby (už 7let) jsem bez záchvatu!!!!!! Ne že bychom neměli starosti nebo že by bylo vše tak, jak bychom si přáli, taky už jsme si něco zažili…ale- bazální jistotu v tom, že na nic nejsem sama, že mě má chlap rád jaká jsem, že se nemusím děsit kdy, kde a co, že se na něho můžu spolehnout, to teda fakt mám.

Nejsem zdaleka jediná, kdo má takovou zkušenost.

Ps. Ano, migrénu může spustit hormonální změna, určité druhy jídla, nápojů, nedodržení režimu spánku, atd. atd. Ale to není příčina.

Ano, veřím, že existuje někdo, kdo má migrénu z čistě somatických důvodů, ale neznám nikoho. Jen pěknou řádku těch, co maj v životě nějakou dlouhodoubou tenzi, paleta konkrétních příčin je pestrá.

A ne, nejsem zastánce kineziologií, homeopatik ani jiných (pro mne) okultních metod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.4.12 08:36

naprosto souhlasím s Týnkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
30.1.13 07:37

Holky poraďte co na bolest hlavy z nevyspání? Nějakej čaj?

• Citovat
  • Upravit
Bordik
30.1.13 21:34

Mi na bolest hlavy pomohlo, že jsem snědla tabulku hořké čokolády a mamka, ta když cítila, že přichází bolest hlavy, dala si silnou černou kávu a vymačkala do něj celý citron a bylo po bolení. To za den zopakovala 2×. Ale když se dostavila migréna, tak ji káva s itronem nějak moc nepomohla, ale kdysi jí nejvíce na migrény pomáhal z Francie dovážený lék NOCERTONE. Vzala si ho, na dvě hodiny si zdřímla a měla pokoj.

• Citovat
  • Upravit
134
1.2.13 22:38

Ahoj mě na migrény, na které jsem nikdy netrpěla, až po porodu před kažkou menstruací vím že to příjde, pomáhá sumigra nebo sumotriptan, hadr na hlavu, zatáhnout, a spát. Někdy mi ale ani to nepomůže a ta mrcha se mě drží třeba i 3dny, a když už to dojde tak daleko, že se pozvracím, tak se mi trochu uleví. jinak migrénu chce za včasu podchytit než se na plno rozjede, pak jde těžko zastavit. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
26.3.13 19:22

Další návody :?: a rady :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Larr
26.3.13 19:23

Triptany 8o :?:

@Pipi 00 píše:
Já mám taky migrény a myslím, že babské rady jsou na nic. Akupunktuře bych dala šanci.
Na neurologii jsi byla? Triptany zkoušeli? Mně třeba pomohly, i když to taky není žádná pohoda, to brát.
  • Citovat
  • Upravit
81
20.1.15 10:39

Mě pomáhá Panadol extra 2 prášky. Skoro pokaždé zaberou. Bolest hlavy je fakt starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí