Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Bjustřík díky, já právě nevím, jestli to nemůže mít jen nějakou chřipku, když má kašel a rýmu. Břicho má měkoučký.
@ivabozi hele břicho jsem taky měla měkký, obvykle slepák poznají hned, dneska už se to tak často nerozhání jako dřív
Ahoj všem, obnovuji diskuzi…
chtěla bych vás poprosit o zkušenost, druhý den mě poboliva cca v úrovni pupiku, ale na levo, včera jsem o tom moc nevěděla, ale dnes to poboliva cca po hodině někdy i víckrát..je to taková tupá bodava bolest, vzdycky to chvíli poboliva a pak to přestane a to se opakuje..večera mě od večera do dnešního rána bolela hlava (normálně nemivam), ale teplotu jsem nemerila..Jinak se cítím dobře. Myslíte, že pokud to třeba zítra neustoupí, mám raději zajet k dr?
Děkuji všem…
Ja jsem mela zanet slepaku a bolelo to na prave strane bricha jakoby do elka. Zhruba od vysky pupiku dolu k panvi a kousek vodorovne. Horecku jsem mela a bolelo to jak cert. Jestli te to boli na leve strane, tak to bude asi neco jineho ![]()
Slepák je vpravo, tak na šířku dlaně pod pupíkem.
Když jsem jej měla já (v cca 8 letech), začalo mi být blbě během dne a večer už jsem jela do nemocnice. Bylo mi slabo, vůbec jsem neměla chuť k jídlu, nutilo mě to krčit se, stočit se do klubíčka, což trochu od bolesti ulevovalo. Měla jsem zimnici a stálý pocit chladu. Bolení hlavy ne, nevolnosti taky ne.
@Anonymní píše:
Tak co by to sakris mohlo býtděkuju za odpovědi holky…:)
Může to být cokoliv, např. mě se z bolesti na levé straně rozjela ledvinová kolika. Napřed to jen zlobilo, pobolívalo a nakonec přešlo, po několika hodinách to už pak nepřestalo a jen se to zhoršovalo, musela jsem na pohotovost.
Dnes jsem šla z tréninku a doma mě začal bolet levý bok. Spíše podbřišek. Bojím se, že mám splepák.
Doufám, že není. Ale píchá mě to a mám křeče. Menstruaci nemám mít. Co si myslíte?
![]()
Anonymní, podívej se na předchozí příspěvky - píše se tam například to, že slepák je na PRAVÉ straně břicha a také to, že to může být ledasco jiného, co není radno podceňovat, ale slepák ne.
Obnovuji debatu. Holky jak jste dopadli vy co jste ho meli chronickej.Me uz boli 8let v pravo dole a nikdo mi nechce verit ze je to slepak
.Pry chronickej neexistuje
.Na sonu jsem byla a nevidi ho a tvrxi ze je oka
@zzzeruva píše:
Obnovuji debatu. Holky jak jste dopadli vy co jste ho meli chronickej.Me uz boli 8let v pravo dole a nikdo mi nechce verit ze je to slepak.Pry chronickej neexistuje
Já ho měla chronický, několik let obtíží. Nakonec operoval a fakt na něm našli zánětlivé změny.
@vokishka píše:
Já ho měla chronický, několik let obtíží. Nakonec operoval a fakt na něm našli zánětlivé změny.
A jak jste je presvedcila, ze je to on.yJa vzdy kdyz to vyslovim tak uz krouti hlavou, ze to neexzistuje.Ze bud slepak je akutni nebo vubec. ![]()
@zzzeruva píše:
A jak jste je presvedcila, ze je to on.yJa vzdy kdyz to vyslovim tak uz krouti hlavou, ze to neexzistuje.Ze bud slepak je akutni nebo vubec.
No ono už je to asi 20 let. Já je nepřesvědčoval a, oni sami chtěli plánovaně operovat.
Hmm tak ted zas nove pristupy, ze se neoperuje ani se nevysetruje ach jo
@zzzeruva píše:
Obnovuji debatu. Holky jak jste dopadli vy co jste ho meli chronickej.Me uz boli 8let v pravo dole a nikdo mi nechce verit ze je to slepak.Pry chronickej neexistuje
Dělali ti to vyšetření, že vypiješ takovou tu „sádru“ a pak jdeš na rentgen? Na základě toho mě poslali na operaci.