Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den.ASi od patku mě začalo bolet břicho když na něho mačkam tak boli normalně furt stejně. Nemám průjem nezvracím ale v noci nemužu spat. Hlavně to bolí v noci přes den se to uklidni.co to je?
A kde to bolí? Nad pupíkem, okolo pupíku, pod pupíkem, vpravo, vlevo, uprostřed, pod žebry, v "trojúhelníku mezi žebry…
Tak po většině bricha spise kolem pupiku a pod.Jako ze bych citil ze na jedne strane a na druhe vubec nic tak to ne.
Nevím, no, v břiše toho může zlobit hodně
. Co si já teda u slepáku pamatuju (už je to 25 let), tak to byly bolesti, které se rozhodně vydržet nedaly. Radši bych vyrazila k doktorovi.
Tak to může být opravdu cokoliv od kýly, přes zánět žaludku (ale ten bolí většinou spíš výš) až po zaražené prdy. Pokud k tomu nemáš žádné zvracení, průjem, zácpu a bolesti občas jsou a občas nejsou je to spíš věštění. Jestli tě to moc trápí zajít k doktorovi. Protože když poradím nahřívat a procházky (to pomáhá na prdy) není to nic moc na zánět (ten by se měl zase spíš chladit).
Zdravim…taky bych potřebovala poradit…asi druhý den mě už trošku, píši trochu, píchá v pravém podbřišku, ale nechci to rodičům moc řikat, jinak by nejspíš šílely z bůhví čeho…co by to mohlo být..mam docela strach? ![]()
Tento týden mě bolelo břicho, ale jenom trošku- myslela jsem si, že je to ze cvičení, ale teď jsem pár dnů vynechala cvičení a píchá mě v pravém podbříšku, nevím co mám dělat?? ![]()
Chci se zeptat boli me kolem pupku a do toho me ted zaclo pichat v pravem podbbrisku co myslite je to slepak nebo ne?
@sanista píše:
Chci se zeptat boli me kolem pupku a do toho me ted zaclo pichat v pravem podbbrisku co myslite je to slepak nebo ne?
Taky mě to takhle bolelo a doktorka říkala, že je to z ovulace, tak nevím
. Ale radši bych zašla k doktorovi
.
@sanista
Pro průkaz peritoneální dráždění, jehož přičinou může být kromě jiného i appendicitis (zánět appendixu = červovitého přívěsku slepé střeva), můžete vyzkoušet několikero „hmatů“.
Blumbergův příznak: lehké stlačení prsty v pravém hypograstriu a následné rychlé
oddálení vyšetřující ruky vyvovolá bolest na téže straně (= ipsilaterálně)
Rovsingův příznak: lehké stlačení prsty v levém hypograstriu a následné rychlé
oddálení vyšetřující ruky vyvovolá bolest na pravé straně (= kontralaterálně)
Pleniesův příznak: vystupňovaný nález; bolestivý je i pouhý poklep na břišní
stěnu (= percussio directa dolorosa)
Ahoj, všechny vás tu zdravím. Já potřebuji hrozně velikou radu, už jsem z toho celkem i zoufalá, pořád mám takový zvláštní pocit bolesti, ale není to i taková bolest, ale postupuje většinou od pánve do pravého boku. Byla jsem už i v nemocnici s podezřením na slepé střevo, tam mi to rozehnali a dali mi dietu a pak jsem šla domů. Praktická doktorka mi vlastně řekla, že výsledky nebyly z krve tak strašný aby si mě tam nechali, nabrali mi krve a žádný zánět se nekonal. Takže odvodila podrážděný žaludek? Ovšem mám opravdu dny, kdy sedím nebo cokoliv a tak občas mě tam zabolí, ovšem nejdivnější je, že když mě tam zabolí v pravo nebo je to spíš takový tlak v pravém boku a pak se mi chce prostě na velkou, šla jsem s tím znovu za pr. dr. a ta mi řekla, máte zaražené prdy… Holky co si o tom myslíte? já jsem docela občas zoufalá..
![]()
Muze byt zanet slepeho streva bez bolesti bricha??
Uz tyden mam teploty, 37,4 vetsinou, boli me hlava, zvracim, celkem se mi i mota hlava ![]()
@2012Mex Spíš ne (vzácně by se to asi mohlo vyskytnout u diabetiků, ale to ani nemá cenu zmiňovat), tvé potíže budou jiného původu, popisuješ velmi obecné příznaky na to, aby měl člověk myslet zrovna na slepák. Nehledě na to, že bolest hlavy k typickým příznakům slepáku zrovna nepatří.
Pokud máš takové potíže už týden, měla bys jít k doktoru, zvlášť když máš ty bolesti hlavy, může to být samozřejmě nějaká běžná viróza, ale pokud jinak na bolesti hlavy netrpíš, mohlo by se jednat třeba i o nějakou virovou encefalitidu.
Ja mam bolest hlavy vzdy, kdyz mam zanet v tele. Napr mam zanet v zAludku, zaludek me vubec neboli, ale boli me hlava ![]()
Jo a sono je na prt nic mi tam nenašli ........