Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky prosím o radu - jak se projevuje chřipka a nachlazení?Od rána mi neni dobře,mám trochu teplotu,ucpaný nos,bolí mě hlava a škrábe mě v krku,trochu mě pobolívaj záda a jsem unavená.Chodím do práce a k doktorovi se asi nedostanu
Minulý čtvrtek jsem zmokla a chodila půl dne v mokrých botách
tak si myslím,že jsem jen nachlazená a chtěla bych to nějak zvládnout bez doktora.Můžete mi poradit co zabírá?Co si mám vzít na noc abych se vyspala? ![]()
jak nachlazení, tak chřipka - s tím ti moc doktor nepomůže, atb se na to nedávájí, doporučí ti ležet v posteli, paralen na bolesti hlavy a sražení teploty. Tak pár dní pod peřinou, čaj s citronem, zabalit krk, koupit si pastilky na cucání na bolest v krku, olynth na uscpaný nos. Tak ať se z toho brzo vyležíš ![]()
@-lucie- píše:
jak nachlazení, tak chřipka - s tím ti moc doktor nepomůže, atb se na to nedávájí, doporučí ti ležet v posteli, paralen na bolesti hlavy a sražení teploty. Tak pár dní pod peřinou, čaj s citronem, zabalit krk, koupit si pastilky na cucání na bolest v krku, olynth na uscpaný nos. Tak ať se z toho brzo vyležíš
přsně takm,ale paralen si ber jen opravdu,když to bude nutné nebo na noc ![]()
Já mám i takovej ten horkej nápoj,tak ten bych si možná udělala na noc.V noci je to nejhorší,asi jak nepiju a vyschnou mi sliznice,tak mě hrozně pálí v krku ![]()
Udelej si radsi bezovy caj s medem. Ja mela chripku (tu pravou, ne virozu) asi pred tremi tydny…dala jsem to bez paralenu a pod. jen bylinky, citron, dost cecka a med. Jeden a pul dne jsem myslela, ze je po mne, ale celkove to trvalo jen 3 dny, shodila jsem 6 kilo a par dnu jsem byla jak moucha…myslim, ze i diky tomu, ze jsem nesrazela horecku, tak to bylo rychly.
U chripky te prvni dny boli hlavne klouby, mne bolely i kosti a vsechno, v krku vubec. To trvalo jeden den, pak den pauza a pak to zaclo poradne ![]()
Tak at se rychle uzdravis!
Ono je jedno, ci chripka, ci nachladnutie, kazde take ochorenie je najlepsie vylezat…
Mne najviac zaberie ked si supnem cesnak, ak Ti nahoodu vobec nehcuti, tak si ho rozkrajaj a uspni medzi chlebik a rychlo spapaj alebo prehltni..
cibula, citron, funguje zjest aj vela kiwi, len pozor, to vo vacsom mnozstve prehana..
Na hrdlo mi pomaha aj vyklokat nejaku palenku.. ono to boli desne, ale potom sa dost ulavi a aj bacile pozabija ![]()
A na noc, aby sa mi dobre dychalo, pouzivam http://www.magister.sk/…vodicka-8ml/ to si natrep po dnos a super, ale ked si das toho moc, stipe pod nosom, tak sa da aj nakvpakat na vreckovku a dat k hlave
Nech si rychlo fit ![]()
ozaj a paralen pozuivam az ked mam moc vysoku horucku, co mavam malokedy.. najlepsie je, nech si telicko poradi samo.. hlavne ten oddych treba mat
Já mám právě taky pocit,že mě bolej kosti - záda a nohy.A jsem jak mátoha,nic se mi nechce a nejradši bych jen ležela.Udělala jsem si konvici ovocnýho čaje s medem a citronem,ale ten bezinkovej nebo lipovej by byl asi lepší.Zkusim koupit a až tenhle dopiju,udělám ten bylinkovej
Holky jak rozeznám chřipku od naclazení/virózy? Ve čtvrtek mě pobolívalo v krku, v pátek bolest svalů, teplota 37,5 sem tam zakašlu občas pšiknu ale jsem jak praštěná
včera teplota 37 a dnes už jenom 36,8 ale pořád jsrm unavená a taková poblblá
je pravda že u pravé chřipky jsou vysoké teploty?
Ano, chřipka většinou začíná horečkou, typické jsou bolesti svalů, kloubů, zimnice a hodně velká únava. Vzhledem k tomu, že Tvým prvním projevem byla bolest v krku, tak to spíš vypadá na virózu/nachlazení. Každopádně léčebný program je dost podobný, takže se tím netrap, naordinuj klid na lůžku, bylinkové čaje, med a vitamíny ![]()
Ono je to celkem jedno, je to jen jiný virus, ale „opravdová“ chřipka je s vysokými horečkami, únavou, bolestí svaluů…no prostě nemůžeš fungovat a jsi ráda, že dolezeš na WC. ALe jak píše entropy, léčba je stejná-klid, teplo, čaj…
Holky da se prosim nejak rozlisit chripka a nachlazeni? vcera jsem mela teplotu 38,6 bolest svalu, kloubu, ryma a kasel, no dnes uz jen 37 plus ryma a pokaslavani.. myslite ze to je chripka? jde mi o to ze si ted nemuzu vzit vic nez tri dny volna, tak jestli nemam zajet k dt pro neschopenku? diky moc ![]()
Řekla bych, že nachlazení. Chřipka jsou větší teploty a ne jen jeden den.
Souhlas s @vokishka.Chřipka tě sestřelí" prve velmi vysokou horečkou. Kašel, bolest hlavy,..se přidávájí postupně a hlavně ty horečky trvají mnohem dýl, než 1 den.
Tak to bych mohla snad vylezet behem tech par dni. Z chripky mam docela respekt, tak bych asi valila pro neschopenku
dekuji