Jaký je rozdíl mezi liberálem a libetariánem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Extyexty
15.1.19 07:48

Jaký je rozdíl mezi liberálem a libetariánem

Ahoj, jaký je mezí tím rozdíl? Já si myslím, že tohle to samé. Jsem totiž anarchistka, ale anarchie se uplatnit nedá tak přemýšlím nad změnou své ideologie, že bych byla libertariánkou. To asi v praxy lze uplatnit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31274
15.1.19 07:56

a potřebuješ být nutně v nějaké škatulce? :think:

Mě osobně přijde tvůj text zcestný už jen proto, jak je to napsáno - přemýšlím nad změnou ideologie, co kdybych se stala libertariánkou? To už předjímá změnu názoru dle nějakýho proudu, né podle sebe.
Co kdyby si byla sama sebou bez ohledu na nějaký zařazení? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.1.19 08:33
@Extyexty píše:
Ahoj, jaký je mezí tím rozdíl? Já si myslím, že tohle to samé. Jsem totiž anarchistka, ale anarchie se uplatnit nedá tak přemýšlím nad změnou své ideologie, že bych byla libertariánkou. To asi v praxy lze uplatnit.

Přiznám se, že jsem netušila, že libertarián existuje. Soustředila bych se spíš na studium češtiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
15.1.19 08:35

@Extyexty Myslím, že když by sis zadala oba výrazy do chytrého Googlu, tak určitě pochopíš, ne? @Mar__tanka1983 Asi je to mladá holka, která má touhu někam zapadnout, což mi ale zase moc nekoresponduje s tím příspěvkem. Ale jinak s Tebou souhlasím. Je důležité být sám sebou a na ostatní se vykašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.1.19 08:40
@Russet píše:
Přiznám se, že jsem netušila, že libertarián existuje. Soustředila bych se spíš na studium češtiny.

Asi tak. Protože to se v praxI hodí víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
15.1.19 08:45

@Russet Přesně. Taky jsem netušila,že libertarián existuje, v životě jsem to neslyšela.
Ale pokud jsem dobře pochopila, pak libertarismus zavání opravdu anarchií, liberalismus považuje stát nutný k ochraně svobody, libertarismus nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.1.19 08:49
@jenny.fields píše:
Asi tak. Protože to se v praxI hodí víc :roll:

Každopádně se to hodí, když bude chtít oslovovat masy písemně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
15.1.19 08:49

Libertarián je ultrapravice, každý ať se stará o sebe, třeba i zrušme policii, ať se každý ochrání jak chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.1.19 08:52
@pampalin píše:
@Russet Přesně. Taky jsem netušila,že libertarián existuje, v životě jsem to neslyšela.
Ale pokud jsem dobře pochopila, pak libertarismus zavání opravdu anarchií, liberalismus považuje stát nutný k ochraně svobody, libertarismus nee.

Na Wikině píšou, že může vyústit až k anarchii. Já ani nevím, v jaké ideologii se nacházím, ale nejspíš nejsem vyhraněná :mrgreen: A škatuli nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.1.19 09:09

@Extyexty jak to myslíš, že to jde v praxi uplatnit? Ideologii nemůžeš uplatňovat. Nebo to myslíš tak, že se nebudeš chovat podle toho, jak to cítíš, ale zjistíš si, co by takový libertarián udělal a podle toho se zařídíš? To si děláš legraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
15.1.19 09:25

@Extyexty Ahoj,
jak se v praxi tvůj anarchismus projevuje?
Jinak tě pochválím, je fajn, že o věcech přemýšlíš, což tě vlastně dovede vždy do blízkosti nějaké filosofie. Je to dobrý předpoklad k tomu, že najdeš sama sebe, byť to třeba bude mimo definované směry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
15.1.19 09:33

@pampalin právě, anarchistka, co má potřebu někam patřit, nějak se jakože „onálepkovat“ ;) to je trochu oxymoron…
Na jednu stranu tu potřebu chápu (svým způsobem sem jí ve dvaceti taky měla), na druhou stranu, právě proto, že se sama považuje za anarchistku, bych čekala, že to bude mít víc v paži ;)

Já sama to nemám ráda, tyhle škatule, protože srdcem asi nejvíc tíhnu k punku :mrgreen:, na druhou stranu mě neskutečně krká, že by se pak ode mě na základě tý škatule něco očekávalo - případně neočekávalo…
Jenže z „fuck the system“ sem už vyrostla, nenosila sem nikdy pyramidky ani číro (i když podholený vlasy mám) :D a muziku poslouchám od padesátek přes punk nebo Oi třeba až k opeře :P
Já sem punk hlavně tím, že je mi upřímně kdesi, co si o mě kdo myslí, a dělám si co uznám za vhodný :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová