Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
suhlasim s kvacek, moj chlap chodi domov o stvrtej, zvita sa s nami a potom mu vzdy necham tak polhodinku, nech trosku zrelaxuje, da si kavu. maly chodi spavat o siestej, pol siedmej, takze potom je dost casu na vsetko.
maleho postrazi hocikedy, aj ho kludne uspava, doma cez tyzden navari- je to prenho relax a robi dokonca aj vikendovy poriadok ![]()
vecer je za NB a ja si pri nom citam knihu, pripadne nieco robim do domacnosti a on je pri mne, alebo ja pri nom ![]()
zakladatelka, tak sa s nim skus proste dohodnut, ze nech si chvilu oddychne, ked pride z roboty a potom nech Ti pomoze a oddychni si Ty. a na NB moze ist, ked maly zaspi ![]()
Tak manžel je 12-14 hod v práci.Dělá i o svátcích a o víkendu chodí na ,,fušky'' o domácnost se starám já.Jelikož má náročnou práci,nic po něm nechci.Ale až se malý narodí,tak se mu bude muset věnovat a omezit práci.
Lizbeth píše:
Holky víte já mám na to takovou teorii - pro ty co by chtěly trávit čas se svými manželi..Já myslím, že je to zbytečný..ten člověk musí chtít sám, to se nedá vynutit a když se to vynutí, budete z toho mít stejně oba prd..Proč o to tak stojíte??
Já bych zavedla, jen at hlídá a věnuje se svým dětem sám, takže případně zmizet.
Ale já jsem asi trochu jiná, nějak je to pod mou důstojnost doprošovat se, aby se mnou chtěl někdo trávit čas.Ono to pak funguje obráceně - ta lhostejnost k němu ho může dohnat k tomu ,že mu začnete chybět..
Prostě trochu hrdosti.
noo ono je to trochu taky o tom co ten chlap dělá za práci.Nebo i tom kde bydlíte - rozdíl je jestli v bytě nebo v domě.Bavíme se zřejmě o situaci žena na MD a chlap vydělává že?
Můj tedy odejede v létě ráno na6.hod vrací se po 17.hodině.Má toho plný kecky a cítila bych se blbě kdybych po něm chtěla ještě nějakou práci kolem domácnosti.Je rád když si venku ne hodinku spolu sedneme,dáme kafe,probereme co se za ten den dělo.Pak se motá kolem baráku,v dílně a podobně.Domů jde až na zprávy.Holka běhá venku s ním,domů jdou spolu,já dělám večeři,on koupe…
V zimě to samé jen je dřív tma.
![]()
Laskecka píše:
Ahojky, to já mám doma zase pravý opak, od rána se nezastaví, pořád mi do něčeho mele, uklízí kde co je a pak nadáva že se to tu povaluje a musí to uklízet, jenže já nejsem tak rychlá abych všechno stihla uklidit. Navíc mi pořád přerovnává a přehazuje věci v kuchyni, koupelně a všude možně po baráku takže to pak hledám jak blbec. No tak si vyberObčas se o něj bojím, vůbec neodpočívá, ale nedá si to vysvětlit, že toho nemusí tolik dělat
Já to mám podobně, ale u nás je to způsobené tím, že manžel je jak já říkám přepečlivej puntičkář - když se do něčeho pustí, tak to musí mít prostě perfektní, i kdyby mu to trvalo nevím jak dlouho … taky občas na palici, ale většinou jsem za to šťastná, zvládne vše, kromě kojení
jinak děti jsou pro něj vždy na prvním místě, ale na oplátku ho občas nechávám oddechnout na nějaké 2-3 denní akci s kamarádama, bez dětí a bez manželky, načerpá síly a pak zase funguje jen pro nás na 101% ![]()
Ahoj
Můj chlap , i kdř má nějaké své mouchy, jakožto i já mám svě, je pro nás , pro mě, a naše děti ten nej chlap, a nej táta, těžko bychom hledali lepšího. ![]()
Ahoj, u nás je to trochu podobné, ale malé se teda věnuje a dokáže se o ní postarat. Máme ale malý byt a on se prostě nudí, bydlel dřív ve velkém domě a rád dělal práci kolem a na zahradě, takže se mu ani nedivím. Jen ho nebaví domácí práce, zato ale o víkendu uvaří. U NB se střídáme, takže si nic nevyčítáme, jen občas se od těch her nemůže odlepit.
onionka píše:
AhojMůj chlap , i kdř má nějaké své mouchy, jakožto i já mám svě, je pro nás , pro mě, a naše děti ten nej chlap, a nej táta, těžko bychom hledali lepšího.
Jaký je můj chlap? Samozřejmě úžasný, jinak bych si ho nevzala ![]()
Ale je fakt, že někdy je prostě úplně mimo, sedí u počítače, nevnímá, nevšímá si, že by bylo něco potřeba a z toho zase maká, umyje nádobí, přebalí… cokoli ho napadne (a mnohdy je toho víc, než bych třeba udělala já…)
Můj chlap je introvert,moc toho nenamluví a žije si tak trochu ve svým světě.Většinou odpovídá jednoslabičně,ano,ne,nevim a hm.Když použije nějakou rozvinutou větu,mám z toho pomalu vánoce
Hodně čte a je ponořenej do děje,takže pak nevnímá svět kolem sebe,třeba když mu něco říkám.A je to samotář,takovej poustevník.Že mě má rád mi skoro neříká,ale dává to najevo činama ![]()
katleen píše: ** NiKina** no jo, ale přece si nemuŮžu sbalit raneček a jít s miminem do světa. Já se můžu přetrhnout aby to doma fungovalo …a on nic, musí nám stačit že ho vidíme asi.
no právě proto říkám, co říkám. I když si kvůli tomu někdo sbalí raneček, tak to dítě (zdroj největšího stresu, nepohodlí, finančního vysávání, energetického vysávání a zloděj času pro PC, TV, pivo, kamarády, hospodu, práci…) si vezme ženská… ![]()
P.s.: Je to ironie, kdyby chtěl někdo rejpat, ju? ![]()
My to doma resime uz dlouho, ze vztah jde do kytek, neni-li v nem nejakej naboj…Prijde mi, ze tomu mymu staci mit svuj klid, dobry jidlo a sex…Kdezto ja potrebuju mazleni, romantiku, vylety atd atd. Kvuli domacim pracem se hadame, nedela je rad. Musim ale rict,ze se synem, kdyz uz fakt nemuzu, pomaha. Jen mi vadi, ze nekdy musim byt tvrda, aby to udelal ![]()
Preji peknou sobotu , tak to znam muj manzel je dost pracovne vytizeny , vim ze je v praci , ale kdyz prijde domu tak zapne pocitac lehne si do postele a kouka do pc, kdyz je tak 22h. vypne pc otoci se protoze vidi ze jsem nastvana a jde spat , docela me to nebavi , je fakt ze nemuzu rict ze nepomaha kdyz ho o neco duleziteho poprosim tak to splni i nekdy pere , ale nejradeji bych te pocitac vyhodila, hlavne vim ze v praci je jiny clovek nez doma, pracuje ve zdravotnictvi a se sestrickami neustale zertuje.
ach jo ta zarlivost je desna
muj chlap je od rana do vecera v praci…
vidime se obcas cez vikend,vcil stavime takze je na baraku, deti zatim nemame
,a kdyz je doma tak ide zrovna spat jak je utahanej.. k pc vztah nema zadnej
,ale stejne sem rada ze ho mam.....
je to typ cloveka co si odpocine pri praci, a predstava ze ma doma jen sedet ho zabija ![]()
alae da se nato zvyknout…
ale jestli tvuj chlap jen dojde dom a je radsi za pc tak mu rekni ze ti o vadi ![]()
Ahoj tak ten můj je taky od rána do večera v práci, jelikož začla sezona a on má pneuservis, tak se vidíme až pozdě večer, a to je totálně mrtvej.Takže se nají, umyje, pochová mimčo a jde spát.A já s toho nic nemám, jen chrápaní ![]()
Jinak je to fajn chlap, máme díky němu nový barak, takže máme své soukromí, mimču se věnuje, i když jen večer ale o víkendech si veme kočár a drandí s malou venku.Taky máme špatný a hádaví dny ale málo ![]()