Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že se neomluví, protože on u sebe žádný problém nevidí.
J8 hlavně nechápu jak ti chlap může něco vyčítat ohledně kojení-nekojení, to mi hlava nebere ![]()
A co se týče urážení se a nekomunikování mi přijde jak malé děcko
mu řekni ať je rád že nemá za ženu mě, já zapomínám vyřizovat vzkazy uplně běžně ![]()
A myslím že se neomluví ![]()
Myslím, že někoho má
promiň, zní to vážně hrozně, ale ve VŠECH případech u mých kamarádek, podobných tomu tvému příběhu, v tom byla nakonec jiná ženská
.
Ale doufám, že u tebe tomu tak není, a dřžím palce aby se vše zlepšilo ![]()
Ještě mě napadlo, že možná taky v koutku duše žárlí. Přece jen ses začala točit více kolem miminka, než kolem něho, ale nevím, jak moc si se mu věnovala před příchodem mimča ![]()
A jak vycházíš s tchýní? Pokud je to tchýně TCHÝNĚ
tak si našla s tím kojením dobrou záminku ho nahlodat proti tobě. Ale to by od ní bylo fakt hnusné ![]()
peggy.sl píše:
Jo ještě jsem zapomněla napsat, že jeho názor na náš vztah je takový, že pokud bude mít pravidelně několikrát týdně sex, uvařeno, uklizený byt, budu na něj milá, atd., tak prý mě bude na rukou nosit, kupovat mi co budu chtít. Ale vůbec ho nezajímá jak to chci já, že bych chtěla zajít do kina nebo na večeři jen tak. A ne jen „za odměnu“ když na něj budu milá a budu ho obskakovat. Když si mu říkám o peníze (hotovost vybíráme jen 1× měsíčně kvůli poplatkům za výběr z bankomatu), tak má pokaždý kecy v tom smyslu, co za to dostane (sex). Připadám si jak nějaká laciná …
Katka_LEE píše:
Ještě mě napadlo, že možná taky v koutku duše žárlí. Přece jen ses začala točit více kolem miminka, než kolem něho, ale nevím, jak moc si se mu věnovala před příchodem mimča
A jak vycházíš s tchýní? Pokud je to tchýně TCHÝNĚtak si našla s tím kojením dobrou záminku ho nahlodat proti tobě. Ale to by od ní bylo fakt hnusné
s tchýní vycházím docela dobře, teda s tím kojením mě hodně zklamala, ale co já vím, co si o mně myslí ona
hlavně vim jak pomlouvá manželovo ex, tak si říkám, jestli takhle nedrbe i mně ![]()
Anonymní píše:peggy.sl píše:Jo ještě jsem zapomněla napsat, že jeho názor na náš vztah je takový, že pokud bude mít pravidelně několikrát týdně sex, uvařeno, uklizený byt, budu na něj milá, atd., tak prý mě bude na rukou nosit, kupovat mi co budu chtít. Ale vůbec ho nezajímá jak to chci já, že bych chtěla zajít do kina nebo na večeři jen tak. A ne jen „za odměnu“ když na něj budu milá a budu ho obskakovat. Když si mu říkám o peníze (hotovost vybíráme jen 1× měsíčně kvůli poplatkům za výběr z bankomatu), tak má pokaždý kecy v tom smyslu, co za to dostane (sex). Připadám si jak nějaká laciná …
Katka_LEE píše:
Myslím, že někoho mápromiň, zní to vážně hrozně, ale ve VŠECH případech u mých kamarádek, podobných tomu tvému příběhu, v tom byla nakonec jiná ženská
.
Ale doufám, že u tebe tomu tak není, a dřžím palce aby se vše zlepšilo
to netuším jestli někoho má, ale má spoustu kamarádek z bývalé práce, ale i kamarádů… a dost často se s nima stýká nebo si píšou na facebooku, občas jsem i potají žárlila když s některou z ex-kolegyní laškoval v komentářích pod fotkama na FB ![]()
trochu sobeček ne??
uplne vidim bejvalyho, takovymu se nezavdecis nikdy, porad bude hledat chyby v tobe,kopla bych ho do pr… ![]()
Hodaka píše:Anonymní píše:peggy.sl píše:Jo ještě jsem zapomněla napsat, že jeho názor na náš vztah je takový, že pokud bude mít pravidelně několikrát týdně sex, uvařeno, uklizený byt, budu na něj milá, atd., tak prý mě bude na rukou nosit, kupovat mi co budu chtít. Ale vůbec ho nezajímá jak to chci já, že bych chtěla zajít do kina nebo na večeři jen tak. A ne jen „za odměnu“ když na něj budu milá a budu ho obskakovat. Když si mu říkám o peníze (hotovost vybíráme jen 1× měsíčně kvůli poplatkům za výběr z bankomatu), tak má pokaždý kecy v tom smyslu, co za to dostane (sex). Připadám si jak nějaká laciná …
Myslím, že se neomluví, protože on u sebe žádný problém nevidí.a nemyslí to u toho bankomatu jako srandu? i když asi ne, podle toho co píšeš.Podle mě je to sobec jako prase, já vydělávám tak ty skákej jak já pískám.To je hnusný, a osobně bych s ním vyběhla, ale já jsem držka.Jak dlouho jste spolu a kolik vám je let?
manželovi je 35, mě je 30
mně se hlavně příčí ty jeho narážky, jako že si ty peníze, za které stejně nakupuju do domácnosti, není to žádné kapesné, že si je mám „odpracovat“. Stejně jako když má dvojsmyslné narážky, x-krát jsem mu řikala, že to nemám ráda, tyhle řečičky a stejně to dál dělá ![]()
jako je mi jasný, že já nejsem bez chyby, ale on mi kolikrát dělá vyloženě naschvály ![]()
Anonymní píše:Katka_LEE píše:to netuším jestli někoho má, ale má spoustu kamarádek z bývalé práce, ale i kamarádů… a dost často se s nima stýká nebo si píšou na facebooku, občas jsem i potají žárlila když s některou z ex-kolegyní laškoval v komentářích pod fotkama na FB
Myslím, že někoho mápromiň, zní to vážně hrozně, ale ve VŠECH případech u mých kamarádek, podobných tomu tvému příběhu, v tom byla nakonec jiná ženská
.
Ale doufám, že u tebe tomu tak není, a dřžím palce aby se vše zlepšilo
jsme spolu 5 let, z toho 3 roky manželé
choval se tak (ale v podstatně menší míře) i před porodem (o miminko jsme se snažili 2 roky), tak jsem si myslela, že narozením syna se to zlepší, ale bylo to přesně naopak ![]()
hm já myslela že u je tak 20 a má zastydlou pubertu
sedni si s ním a na rovinu, jasně a stručně mu řekni co ti vadí, že tě to uráží ty jeho dvojsmyslné řeči, ono jednou dvakrát je to vtipné, ale pořád ne.
Nebral to skončení kojení jako svou chybu? Jako že ti poskytl málo prostoru k odpočinku, málo se staral, i když měl pocit, že dělá vše, co je v jeho silách?
Možná má pocit, že je ve vaší domácnosti k ničemu, proto i třeba to chtění něco doma najednou udělat, když by to měl udělat někdo jiný.
A že někoho má mě napadlo taky. U chlapa by mi to přišlo logické, že by si našel někoho, pro koho by byl zase ten nejlepší, nejchytřejší, nejschopnější, jediný…
Jinak nemyslím, že se omluví.
Anonymní píše:Hodaka píše:Anonymní píše:peggy.sl píše:Jo ještě jsem zapomněla napsat, že jeho názor na náš vztah je takový, že pokud bude mít pravidelně několikrát týdně sex, uvařeno, uklizený byt, budu na něj milá, atd., tak prý mě bude na rukou nosit, kupovat mi co budu chtít. Ale vůbec ho nezajímá jak to chci já, že bych chtěla zajít do kina nebo na večeři jen tak. A ne jen „za odměnu“ když na něj budu milá a budu ho obskakovat. Když si mu říkám o peníze (hotovost vybíráme jen 1× měsíčně kvůli poplatkům za výběr z bankomatu), tak má pokaždý kecy v tom smyslu, co za to dostane (sex). Připadám si jak nějaká laciná …
Myslím, že se neomluví, protože on u sebe žádný problém nevidí.a nemyslí to u toho bankomatu jako srandu? i když asi ne, podle toho co píšeš.Podle mě je to sobec jako prase, já vydělávám tak ty skákej jak já pískám.To je hnusný, a osobně bych s ním vyběhla, ale já jsem držka.Jak dlouho jste spolu a kolik vám je let?
manželovi je 35, mě je 30
jako je mi jasný, že já nejsem bez chyby, ale on mi kolikrát dělá vyloženě naschvály
mně se hlavně příčí ty jeho narážky, jako že si ty peníze, za které stejně nakupuju do domácnosti, není to žádné kapesné, že si je mám „odpracovat“. Stejně jako když má dvojsmyslné narážky, x-krát jsem mu řikala, že to nemám ráda, tyhle řečičky a stejně to dál dělá
ja se vzdycky u takovych prispevku rozcilim, nekteri chlapi to fakt nemaji v hlave v poradku ![]()
to je proste sobec, kolikrat jsem slysela, ze si mam neco odpracovat, ted jsem rada, ze muj vztah s ex je minulost, tohle je psychickej teror
![]()
bejt tebou, prehodnotim svuj vztah k nemu, ja bych si takovyhleho cloveka nemohla vazit ![]()
Ahoj,
Když mu měsíc předem oznámím, že toho a toho dne pojedeme se synem k lékaři do Prahy, tak to odkýve a když mu to týden předtím připomenu, tak dělá jako bych mu to říkala poprvé. Takhle se to táhne minimálně už půl roku. Navíc se k tomu přidalo to, že mi začal vyčítat, že jsem doma s dítětem a není uklizeno, kolikrát že není včas uvařeno, naposledy mi vyčetl (když jsem byla se synem u lékaře a strávila tam skoro 3 hodiny!), že nemáme doma pečivo. No jasně, že jsem nešla od lékaře nakupovat, když byl syn hladový a unavený. Tahkle mě peskuje i před jeho starším synem, když je u nás o víkendu. Poslední kapka byla, když k nám měli minulou sobotu přijet moji rodiče a taťka u nás měl něco opravovat. Manželovi jsem to „hlásila“ ve čtvrtek, že taťka bude opravovat, všechno odsouhlasil se slovy, že on stejně na tyhle práce neni a že ať to můj táta udělá. Naši přijeli, naobědvali se a táta se šel pustit do práce, no a manžel se najednou začal cukat, co prý jde dělat a že on to tom nic neví, že by měl můj táta něco opravovat. Tak táta se do toho pustil, ale zjistil, že máme doma špatný šroubky a že to nepůjde dokončit. K večeru naši odjeli a muž se mnou už moc nekomunikoval. V úterý odpoledne, těsně před odchodem mi volala mamka, že se u nás staví a taťka to dodělá. Manžel byl zavřený v obýváku a ještě pracoval, já měla syna v kočárku na chodbě a chvátala jsem na poštu, tak jsem mu zapomněla říct, že naši přijedou. Vrátili jsme se 5 minut před příjezdem našich. Manžel se divil, proč přijeli a že mu o tom nikdo (jako já) neřekl. Tak jsem mu řekla, že jsme chvátali ven a zapomněla jsem. A on mi před mými rodiči řekl, že už jsem trapná!!! Jako hodně se mě to dotklo. On může zapomínat na všechno co mu řeknu nebo od něj chci a já jednou zapomenu a jsem hned trapná??? Kdyby mi to řekl mezi 4 očima, ale před mými rodiči??? Navíc před jejich odchodem ještě řikal našim, ať příště dají vědět jemu, že jinak se on nic nedozví
Pak se mnou přestal mluvit, ve středu mi ani na pozdrav neodpověděl, což mě osobně přijde víc trapný. Takže s ním také nekomunikuji a čekám jestli se omluví. Vždy když jsme měli nějaký problém, tak jsem to byla já, kdo „přilezl“ a ustupoval mu. Mám čekat dál na jeho omluvu? On teda dneska už začal trochu komunikovat, ale spíš ohledně syna. Ale s omluvou si myslím nepřijde. Je už takový. On svojí chybu nepřizná
A co si myslíte celkově o takovém vztahu? Děkuju za reakce.
raději píši jako anonym. Posledních asi 3/4 roku po narození syna máme s manželem krizi. Je to u nás jako na houpačce, ale já už jsem asi zralá na psychiatra.
Celé těhotenství jsem byla na nemocenské, s omezenými vycházkami, pak po nástupu na MD už to bylo fajn, mohli jsme vyrážet i na výlety, konečně jsem si těhotenství začala pořádně užívat se vším všudy. Po porodu to byla čistá euforie z miminka, podařilo se mi rozkojit, manžel se staral, přebaloval, koupal, chodil na nákup a na procházky s kočárkem, já mezitím odpočívala když byli s malým venku. Pak se stalo to, že jsem nemohla dál kojit a tam nastal první zlom. Manžel při mně moc nestál, nepodpořil mě a přitakával všem okolo, že za to můžu já, že jsem se dost nesnažila. Nakonec jsem se od tchýně a švagrové dozvěděla, že prý jsem si to zavinila já, že jsem to nedělala tak a tak. Ale to už je jedno, život jde dál. Posledních pár měsíců spolu střídavě mluvíme a nemluvíme, nedokážeme spolu normálně komunikovat. Jenom bych chtěla podotknout, že já jsem od rána do večera se synem, manžel chodí do práce, kde si poměrně často zajde na „pracovní“ oběd s kamarády z bývalého zaměstnání nebo s jinými známými. Já svoje kamarádky vidím 1× za 3-4 měsíce, když si jdeme večer někam sednout. To většinou uložím malého a při odchodu jen slyším, že se mám brzy vrátit. Stejné to je i když jdu ke kadeřnici (1× za půl roku), pouze otázka jak dlouho tam budu a ať přijdu brzy. Když jsem potřebovala jít k lékaři a manžel mi slíbil, že malého pohlídá, tak nakonec přijel z práce se slovy, že mu není dobře, takže syna jsem si musela vzít v kočárku s sebou k lékaři. Takhle to probíhá vždy, manžel slíbí, že pohlídá nebo něco zařídí a pak mu buď není dobře, nemá na to čas kvůli práci nebo na to prostě zapomene