Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nikoho jsem nebyla. Takže nic potvrzené nemám. Nejraději mám pocitově jaro (vše voní krásně, čerstvě, je cítit nová energie, jsem jarní dítě, takže mám jaro v krvi) a léto (teplo, voda, pohoda, přísun hodně ovoce, čerstvosti). To je jak balzám. Podzim je taky fajn, protože je dlouho nádherně, příjemně.
Celkově mám ráda hodně světla, hodně slunce, velké skleněné plochy, ať je co nejvíc světla, vzduch.
Dřív jsem řekla, že nemusím zimu, protože je častěji a brzo tma. Ale mám pocit, že poslední roky je zima na ústupu. I v zimě se celkem ukazuje Slunko. Takže i zima je příjemnější, než dřív bývala. Nemám ráda vizuálně a pocitově malé, uzavřené prostory.
Dala jsem jaro, protože jsem na jaře narozená. Ale hezké bych našla na každém období. A k tomu barvy.
To by mě taky zajímalo, sama to neumím určit
, jak se to dělá?
Myslím, že to nebude na základě pocitů, ale podle barvy očí, vlasů, pleti a pak by dle toho měly nosit určité barvy, odstíny.
Ale přesně nastudované to nemám, přiznávám, že mi to je fuk ![]()
Tak Google test říkal, že podzim. To barevnosti mého oblečení se trefil
@Dynamitka píše: Více
Buď k typoložce, nebo prostě se určit sama…já se určila na zářivé/kontrastní jaro a přitom jsem světlé, tak v ročním období jsem se nespletla.😁
Na netu jsou různé články, tam je to popsané víc… případně si říct, jaké celebritě jste barevně podobná.😁
Ale obecně - jste teplý nebo studený typ? Pokud teplý, tak buď jaro nebo podzim. Pokud studený, tak zima nebo léto.
Teď barvy:
Jasné, světlé, teplé - jaro
Tlumené, jemné, studené, jakoby našedlé - léto
Tlumené, teplé, jakoby zemité, tmavé - podzim
Kontrastní, studené, zářivé - zima
• Vlasy - máte přírodní popelavé? Budete spíš studený typ. • Podtón pleti - buď zlatavá (teplý), růžová nebo modrá (obojí studený)
@free333 píše: Více
Taky vůbec nevím. Ale pokud takhle, tak to jsem tmavší, snědší. Asi hodně pigmentu mám, protože se opakuji do hněda. Nosím, v čem se cítím dobře, hezky a nepřipadám si obstarožní=stará mladá.
@Miuska1 píše: Více
podle těchto popisů to prostě nejsem schopna určit, nepoznám, jestli mám podtón pleti zlatavý nebo růžový
, ale docela by mě to zajímalo ![]()
Zeptala jsem se AI. Tak jsem prý letní. Nějak to sedí, co píše. Ale pocitově jsem teda spíš jarní. Tak nevím.
Zajímavé.
Na základě tvých preferencí pro světle růžovou, tyrkysovou a světlé barvy bys mohla spadat do kategorie „letní“ barevného typu. Letní typy obvykle preferují jemné, chladné a pastelové odstíny. Tvé oblíbené barvy naznačují svěží a lehký vzhled, který je typický pro tuto paletu. Pokud bys chtěla získat více informací o tom, jaké barvy by ti mohly slušet, mohu ti poskytnout další tipy!
Byla jsem jednou a bylo to v rámci nějaké dámské jízdy. No, řekla mi, že jsem zimní typ a doporučila mi barvy, které nikdy nenosím, nesluší mi a nemám je vlastně ani ráda. Zato úplně zavrhla ty, ke kterým jsem vždycky tíhla a které ráda mám. Tak jsem si řekla, ještě že to bylo zadarmo, že to stejně asi bude kdovíjak. Nosím to, v čem se cítím dobře, stejně tak se i líčím a je mi nějaký typ úplně fuk. ![]()
Ještě jsem se ho zeptala. Takové barvy nosím. V těch se cítím dobře.
Jako letní typ by ti měly slušet následující barvy:
1. Pastelové barvy: Jemné růžové, světle modré, levandulové a mátové odstíny.
2. Chladné tóny: Tyrkysová, aqua, světle šedá a jemná fialová.
3. Neutrální barvy: Studená béžová, šedá, sytě bílá a pastelově žlutá.
4. Zemité tóny: Světle hnědá s chladným podtónem a olivově zelená.
Tyto barvy by měly doplnit tvou přirozenou barvu pleti a vytvořit harmonický vzhled. Můžeš také experimentovat s různými kombinacemi a najít své oblíbené.
@Dynamitka píše: Více
Máte tiktok? Tam jsou filtry.
Myslím good and silver undertone a pak colors typology a vyjedou ty efekty. Na denním světle, nejlépe odlíčená ![]()
Tak AI mi řekla, že jsem jarní nebo letní typ, akorát mi řekla, že by mi měly slušet jemné barvy a ty mi ve skutečnosti vůbec nesluší, sluší mi výrazné barvy…tak nevím, budu asi nosit to, co se líbí mně ![]()
Ahoj!
Což mě potěšilo, miluju ty jarní barvy!😁
Zakládám novou diskuzi!
Byla jsem u barevné typoložky…mně označila jako světlé jaro.
Akorát říkala, že je řada, že jí přišlo jaro, protože tento typ se fakt objevuje zřídkakdy. Většinou, tak 75% všech případů přichází nějaký léto… Na 2. místě je zima, na 3. podzim a na posledním jaro.
A mě by zajímalo, zda to tak je nebo ne.😁 Tak proto zakládám diskuzi a anketu.😁
Já mám mezi kamarádkami hodně podzimů zase.😁