Jaký kočárek a jaká postýlka?

458
3.11.18 21:21

Postýlku doporučuju 70×140 více místa pro dítě, já osobně mám z Tchiba, ale malá spí stejně s náma v posteli od narození( už má 20 měsíců)
No a kočárek… záleží kolik na to můžeš/chceš uvolnit peněz, tam je ten rozptyl opravdu obrovský. Jinak doporučuju spíš 2 kombinaci, sedačky do auta ze sady nebývají kvalitní. Já mám kočár Neonato Puro, koupila jsem ve Fun Baby. Sedačku vajco jsme měli Maxi Cosi Pebble, teď na druhé mimčo budeme pořizovat novou, asi Cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8474
3.11.18 21:43

Postylky mi prijdou dobre vsechny. Kocarek bych po svych zkusenostech uz trojkombinaci nekupovala, pokud cestujete hodne autem - sportak se u trojkombinace strasne slozite sklada. Musis ho rozebirat na 2 kusy a pak zase skladat, oproti normalnimu sportaku, kde udelas cvak cvak a mas slozeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
3.11.18 21:43

Tak v prvé řadě si ujasni, co od kočáru chceš - kam s ním budeš jezdit, jestli i hodně autem, MHD, město, terén, váha, skladnost, typ koleček… a samozřejmě cena. S postýlkou totéž - kolik na ni máš místa, kde bude kolik peněz, jak dlouho má vydržet. Ale v podstatě jde u postýlem hlavně o dizajn, IKEA za litr nebo suprčupr kousek za patnáct poslouží podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8474
3.11.18 21:44

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.18 22:05

U kočárku zvaž trojkombinaci. Už bych ji nechtěla… MHD, auto, celková skladnost a váha sportaku, který se využívá dlouho. Velmi brzy jsem koupila sporťák zvlášť.. Tak ještě popřemýšlet, jestli nekoupit hluboký kočár a pak se mrknut co dál..

U postýlek mi to nepřišlo moc komplikované, máme takovou obyc a stejně v ní bůhví jak nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
3.11.18 22:06

Holky jsem prvorodicka vůbec se v tomto nevyznám… Do kočárku chceme investovat tak do 10 000kc, právě postýlce by jsme se přizpůsobily ale někdo říká že je lepší 140×70 někdo menší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
3.11.18 22:08

Budu jezdit převážně autem jak. Do obchodu tak k doktorovi,trolejbusem skoro vůbec, bydlíme na vesnici takže spíš nějaké aby když nepojedeme po rovné cestě aby to moc nedrncalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.18 22:09

Jako do menší bych nešla asi.. Když už se tam prckovi bude líbit, ať má proator a nějaký čas vydrží.. A když už nic, slouží pak aspoň dobře jako skladiště věci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.18 22:13

@MisulkaP trojkombinaci sundam to kde dítě sedí a nějak složím, složím podvozek, nacpu do auta.. zabere to tak asi 3× víc místa než sporťák, který složím najednou jednou rukou :nevim: a váží o 5 kg min… Toť mě poznatky.

ALE mám městský sportak, takže vyloženě dobre odpružení neporadím :nevim: to jsem moc nezkoumala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
3.11.18 22:19

Já bych třeba 140×70 nepořizovala, nevešla by se mi do ložnice a pro mě je nezbytná podmínka, že minimálně první půlrok-rok chci mít dítě v noci hned u sebe a zároveň spát vedle svého muže. Takže na první dítko byl malý košík a pak 60×120. Na druhé máme větší byt, ale v ložnici místa stejně málo, takže košík bude v obýváku a v ložnici přístavná postýlka 45×90. Pak přechod na 60×120. První dítě z ní šlo někdy ve 2,5 letech, pak šlo do svého pokoje do 70×160 a někdy kolem osmého roku bude mít velkou 90×200. Ale vzhledem k tomu, že šetřím místem, mi těch pár let většího komfortu a prostoru a toho, že se v ložnici hnu, stojí za těch pár tisíc investice o postýlku navíc. Navíc mi i to minimiminko přišlo totálně ztracený i v tý 60×120.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
3.11.18 22:40

Holky a máte v postýlce mantineli a hnizdecko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
3.11.18 23:00

@MisulkaP já ano, mantinel jsem si šila, hnízdo jsem měla na zakázku. Koupila jsem opravdu velké, malá v něm spávala cca do 9 měsíců- máme přiraženou postýlku s odmontovanou bočnicí k naší posteli( a to je megadlouhánka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
3.11.18 23:17

My měli postýlku 60×120 a mladej se v ní ztracel od 2 a čtvrt ma 90×200 sníženou s mantinelem.Kočárek jsem měla Jane Slalom trojkombinaci a u něj se super skladal ten sportovní kočár pěkně v jednom kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
3.11.18 23:23
@MisulkaP píše:
Holky a máte v postýlce mantineli a hnizdecko?

ano, měla jsem a obojí vřele doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
4.11.18 17:44

Postýlka stačí klasika a levná, je zbytečný za ní utrácet velké peníze :nevim:
Kočárek si musíš fakt promyslet a vypíchnout své priority, skladnost, do terénu nebo vůbec, velikost korbičky… Je to fakt problém něco vybrat, trh je přesycený.

mrkni na recenze kočárků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport