Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
MMartina1 píše:Nelluška píše:
I,COO Platan, opravdu bomba do terénu a stabilní, ale těžší, ale to asi ty stabilní kočárky bývají.Ten už se myslím nevyrábí. Nástupce je I´coo peak 4. Ale I´coo jsou dost těžké kočárky a zakladatelka chtěla lehký kočár. Jinak do terénu je opravdu nepřekonatelný. Píšu to skoro v každé diskusi, kámošce spadl z lanovky na Dlouhé Stráně a nic se mu nestalo
No a já přispěju svou troškou do mlýna (holky od Mutsy už mě znají, je to tank. Ale fakt těžký.
). Já jsem pro Gesslein F6.
aha, to jsem si nevšimla.
tak to beru zpět, je opravdu dost těžký
julniki píše:
http://www.baby.patron.eu/…apollon-alux
ahoj, taky máme patrona, do terénu je fakt super, zvládne i zorané pole
ale do auta je velký - my ho máme doma, nikam nepřevážíme, neskládáme, koupila jsem právě na doma na aukru za 2tis a jsem moc spokojená…není mi ho líto a až ho odrbeme, tak půjde z domu…
kokomo píše:julniki píše:ahoj, taky máme patrona, do terénu je fakt super, zvládne i zorané pole
http://www.baby.patron.eu/…apollon-aluxale do auta je velký - my ho máme doma, nikam nepřevážíme, neskládáme, koupila jsem právě na doma na aukru za 2tis a jsem moc spokojená…není mi ho líto a až ho odrbeme, tak půjde z domu…
My máme Felicii combi a složený bez koleček se vejde
ale je to teda boj ![]()
julniki píše:
http://www.baby.patron.eu/…apollon-alux
Pod tenhle se podepíšu , máme od narození až dosud . je perfektní a prostorný malý má 2 a 1/2 roku a stále tam vleze i s fusákem
a do terénu a sněhu super
![]()
My jsme s ním jeli už i po poli
Zatím jsme v hlubokém (7měs.) ale na jaro půjde do sporťáku brzo snad bude sedět ![]()
julniki píše:kokomo píše:My máme Felicii combi a složený bez koleček se vejdejulniki píše:ahoj, taky máme patrona, do terénu je fakt super, zvládne i zorané pole
http://www.baby.patron.eu/…apollon-aluxale do auta je velký - my ho máme doma, nikam nepřevážíme, neskládáme, koupila jsem právě na doma na aukru za 2tis a jsem moc spokojená…není mi ho líto a až ho odrbeme, tak půjde z domu…
ale je to teda boj
No nám se vejde do auta i s kolečkama, ale já ho tam bohužel nezvednu, ne že by byl tak těžký, ale blbě se s ním manévruje…jinak po poli s ním jezdíme poměrně často, ale pozor, má nízko košík, takže je pak jako prase ![]()
jo a naše malá (13 měs, 76 cm) jezdí ještě pořád v hlubokém (tedy bez vložné tašky) ve fusaku a jak se jí tam líbí ![]()
Patron je do terénu jednoznačně nejlepší. A dávám ho do auta raději než náš moderní Dorjan Danny Sport. Jednoduché složení a jenom shodím kolečka. Dávám ho do Favorita a ten má dost úzký kufr, takže tam ho dávám jakoby položený tou úzkou hranou na dno kufru. Už mám na to vycvičený chvat
Za to do Octavie, která má megakufr, se mi dává pěkně blbě. Právě proto, že tam ho dávám klasicky naležato a musím se s ním moc natahovat.
Přidávám tip na náš bezkonkurenční HOCO Zaphir - Xsportline ![]()
nemá chybu, má spoustu vychytávek, jako odepínací střechu a všitou moskytieru, sporťák jde úplně do lehu a je velký a prostorný. A projeli jsme s ním každý terén, včetně neposečeného pole
![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s x-lander XA?? Jedeme začátkem května na dovolenou do Beskyd, chci tam dost pěšky výletovat s kočárkem a pořád nevím který koupit, aby byl skladný do auta (nezabral zbytečně moc místa) a aby byl pohodlný pro malého i na spinkání, protože budeme třeba půl dne venku, tak aby s ischrupnul v pohodlíčku a pak to hlavní, aby jsme s ní všude vyjeli i tam, kde budou trochu kameny, prostě kde nebude asfalt
děkuji všem. ![]()
Kasarádka s ním tady jezdí a je hrozně tvrdej. Lepší je Jané, skladný, široký a odpružený.
Zdravím všechny účastníky diskuze, chtěla bych oživit diskuzi na téma „Jaký kočárek je vhodný do terénu?“.
Potřebovala bych poradit s výběrem kočárku. Bydlíme na vesnici, kde je jediná asfaltová cesta ta příjezdová a ještě do kopce. Jinak tráva a „polnačka“ - ovšem samý kámen. U nás na dvoře zatím pouze tráva. A když zaprší, nebo odtaje sníh, tak se objeví jílové lepivé bláto.
S kočárkem nemám v plánu sportovat, nejraději bych trojkombinaci, ovšem jsem svolná i s hlubokým a sporťákem zvlášť, problém s prostorem k uskladněním nemáme. Auto máme Škoda Roomster, tak do něj snad půjde naložit vše. ![]()
Děkuji všem za rady. ![]()
Máme Hartan Top line S, má vyměnitelnou nápravu, takže místo dvou menší otočných koleček si tam snadno dáš 2 velká a máš klasická 4 velká kola, která projedou všude (sníh, kořeny), výměna trvá tak půl minuty. Je těžší, ale zase konstrukce něco vydrží a skládá se dobře, do auta v pohodě, i do menšího.
…ještě bych měla pro pořádek doplnit, že by bylo fajn, kdyby měl kočárek vetší korbičku(rodit budu v lednu a vzhledem k mé velikosti a výšce partnera předpokládám, že nebudeme mít malé dítě), takže i pohodlnou výšku kočárku(mám 180cm a partner 185cm) a u sporťáku bych uvítala polohování do úplného lehu…
Děkuji
![]()