Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@aura2 korbička celkem ujde, sporťák jde do lehu a dá se k němu dokoupit takové zakončení, že je z toho jakoby korbička a to je pak opravdu velké dost. Mimochodem, budu ho za chvíli prodávat ![]()
Ahoj, ja bych doporučila Jane Crosswalk. Jezdíme s ním všude-město, polnacky, lesní cesty(cesta i s kameny).Je perfektne ovladatelnej i jednou rukou. Jelikož vždy na procházky chodim i se psem na voditku, tak je pro me nutnosti perfektne ovladatelnej kočár. Bydlime v horách, takze v zimě i v rozbredlem snehu pohoda, i s tim psem
Rychle se složí, je lehounkej, krásně se vejde do kufru auta.My teda mame trojkombinaci.
My máme BabyJogger Summit X3, jezdíme i v lese, bez problémů.
@aura2 Neporadím značku, ale obecně - nejhorší je do terénu kočár s malými plastovými kolečky, které jsou bez gumy, hrkají, obrousí se o terén a jakákoliv nerovnost pro ně je velkým problémem, musíš hodně tlačit, nadzvedávat kočár nebo ho táhnout za sebou, když to někde jde špatně, začne se ti sypat tím pádem i ve svárech, rukojeti a strašně se nadřeš.
Pokud jsou kolečka bantamová, odpruží to kočár, větší kolečka se též neboří - dobře to odpruží ty s nafouknou gumou, větší a širší. Kočár stabilnější a těžší, rukojeť nejraději nerez, než plast (nejde o samu rukojeť, jako spíš ty plastové úchyty, co se snadno poškodí, rozhrkají a vylámou). Raději stabilní kočár do terénu a lehké golfáče pak, než mít pumprdentlich trojkombinaci jen pro vztek. Na asfaltu to až tak nevadí, pokud jsi přírodní typ, v terénu je časté ježdění takovým kočárem místo pohodové procházky zbytečné a namáhavé zlobení, kdy zdolat štěrkovou cestu, vyježděné koleje ztvrdlého bahna nebo bahno měkké, je někdy téměř nemožné a kočár se sakrováním táhneš za sebou zpola na svých zádech.
Do terénu jednoznačně Baby Jogger Summit X3, je sice dost drahý v plné výbavě. Ale na hrbolaté cesty jako dělaný. Skládá se jednou rukou a dá se sundat potah a celý vyprat. Má velká nafukovací kola, ruční brzdu. Velký spodní koš. Já ho měla jako sporťák a vyjel i sjel cokoliv, vubec jsme ho nešetřili. Sporťák lze nahradit korbou, ale ta stojí kolem 6.500, samotný sporťák kolem 12.000. O tom jak je dobrý svědčí fakt, že nejde sehnat z druhé ruky a když, tak se cena pohybuje kolem 7.000, starší korba kolem 3.500. Vypadá velice robustně, což vás může vyděsit, ale do terénu to je přesně ten správný kočár.
@aura2 taky máme šílený terén a mám roan marita, drží už na páté dítko, korba jedna z největších.. je teda taky těžší..
Ahoj, my máme 2 kombinaci od Baby Merc a jsme spokojeni
Rádi chodíme na výlety a to nejsou jen rovné cesty, ale kopce, kameny…a musím říct, že kočárek obstál, vždy jsme dorazili do cíle
kočárek je odpružený, má velký koš, za co jsem ráda, polohovatelnou rukojeť a je prostorný, akorát jsme vyměnili gumová kola za umělá ![]()
Děkuji všem za super rady a doporučené modely,
skutečně jsou pro mě velice cenné, neb jsem naprostý laik. Vrhám se teď všechno vygooglovat. Zatím je mi znám jen Roan Marita a ten mi byl sympatický, jdu okouknout další. Díky moc. ![]()
Tak zatím mám favority Baby Merc, Roan Marita a naprosto mě dostal Baby Jogger Sumit X3, a to jsem si nikdy nemyslela, že mi padne do oka tříkolka. Ta obří kola nemají chybu.
![]()
Ještě, že mám spoustu času, protože to nebude jednoduché rozhodování. ![]()
@Krrysa píše:
@aura2 taky máme šílený terén a mám roan marita, drží už na páté dítko, korba jedna z největších.. je teda taky těžší..
Mám podobný typ kočáru. Včera s námi byl v lese na houbách, domů jel kus naložený dítětem, přes košík tři kmínky, řídila jsem ho přes kořeny jednou rukou a v druhé vedla další dítě.
Děkuji za názor. Tak takový kočárek je „pomocník“ v pravém smyslu slova, tak by to mělo být. ![]()
@Svistice jojo, u nás zase na košíku 30kg baterka do traktoru a podobné ![]()
@aura2 ty velikánský kola jsou super, opravdu to jede lehce a všude.. ale za mě, není to moc odpružené, ne jako klasický houpák jako je třeba ta marita. na malinké mimi do takového terénu je houpák nejlepší a pak třeba sporťák jiný. u summitu je potřeba počítat s tím, že sporťák nepůjde otočit proti směru jízdy, ale jinak za mě je ten spor´ták moc fajn
ještě podobnej je tfk joggster III na 16ti palcových kolech…
@aura2 píše:
Děkuji všem za super rady a doporučené modely,![]()
![]()
skutečně jsou pro mě velice cenné, neb jsem naprostý laik. Vrhám se teď všechno vygooglovat. Zatím je mi znám jen Roan Marita a ten mi byl sympatický, jdu okouknout další. Díky moc.
Taky mám roan marita a miluju ho
Sportovní verze se mi sice ze začátku nelíbila ale jezdí se mi s ním skvěle takže jsem ho za jiný sporťák neměnila. Bydlím na vsi, projel kdejaký pole bez problému ![]()
S tím odpružením máš pravdu. Je fakt, že Roan Marita byl první z kočárků, který mi padl do oka, když jsem je začala řešit. ![]()
Třeba je mi souzen.
![]()
Uvidíme…
Vítám dalšího fanouška značky Roan Marita. Děkuji za názor, jsem ráda, že slouží ke spokojenosti. ![]()