Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, poraďte, jaký kočárek vzít na výlety do lesa? Mám kočárků doma několik ale ani jeden na les ![]()
Souhlas, taky doporučuji Hartan Topline X. Teď o víkendu jsme s ním dali poprvé hory, fakt náročný terén a obstál na výbornou.
Tak to záleží na věku dítěte…Pro nejmenší jsou super klasické houpací, třeba Inglesina Magnum a spousta dalších. Já měla spoustu kočárů, někdy i sedm najednou a každý se hodil na něco jiného. U lesa bydlíme a opravdu tu vídám spoustu nových mamin, jak vyrazí s Bugaboo či podobně a za pár týdnů už je potkám s jetou Inglesinou či Maritou…
Pro dítě větší byl super Mutsy Urban Rider, taky Xlander X3 nebo X1-mně se ty čtyřkolky přece jen v terénu osvědčily líp se stabilitou, ale jinak v lese uspějí i trojkolky Jané Slalom, Quinny Speedi, Chicco S3 s nafukovačkami, Baby Jogger, TFK Joggster, Baby Trend-dvě zadní obří a přední kolo menší…Všechny jsem měla
. Nehodí se kočárky s předními menšími koly, většinou se sekají.
Myslím, že záleží, čemu říkáš do lesa. Příjemně mě překvapil tandem phil a teds, může být i jako monokočár, ale teda pro sedící dítě, přes kořeny tam ležící dítě bude lítat jak na pouti. Nečekala jsem, že bude takový teréňák, kdyžje to tříkolka.
Ale nejlepší je žádný kočár. Podle věku dítě do šátku nebo nosítka, na břicho nebona záda, s sebou tenkou flísku, aby bylo kam dát dítě vyvětrat a nezaskočítě fakt nic, vyjdeš čisejdeš i terény, které by kočár nedal. A vyhne se člověk chuťovce zvané píchlé kolečko a civilizace daleko ![]()
V neděli jsme byli na Velké Javořině s oběma dětma (necelé 3 a necelý 1rok).Měli jsme krosnu, Manducu a kočár Xlander XQ2O11…přední kolečka nic moc, jinak dobré. Kočár s sebou chceme brát, aby se měli děti kde pohodlně vyspat. Malá spala v Manduce, ale komfort je komfort.. jako pro jednou se to dá, to jo. Ale pod kočár dáš tolik věcí.. Mladší na mě už pak plivala lávu, když jsem ji dala z Manducy do krosny a pak do kočárku, už chtěla lozit venkupo čtyřech
tak na chvilku jsme ji dali, ale byl to první výlet a neměli jsme ho rozplánovaný úplně nejlíp. Doteď jsme podnikali spíš menší, aby to starší ušla. Navíc nás byla parta 13 lidí a my jediní měli takhle malé děti… Chtěli bychom přejít na větší a doufám, že se mi podaří prosadit i stanování ![]()
Na balkoně mám Deltim, ten mi přijde, že má super velké a široké terénní kolečka, ale bála jsem se, jestli nepíchneme, přece jen stojí skoro už tři roky na balkoně. ![]()
Roan Maritu jsem nedávno prodala…
Ahoj, potřebuji obnovit tuto diskuzi - máme nový kočárek concord wanderer, který má být terénní, leč bohužel jak jsme zjistili jízdu po lesní cestě nezvládá díky předním malým kolečkům, která nejsou schopna tlumit nárazy. Často chodíme do přírody, takže holt budeme muset pořídit ještě jeden nějaký zánovní kočár, který je OPRAVDU do terénu, tzn. představuji si čtyřkolku na opravdu velkých, širokých kolech, která pobere otřesy a dítě nebude naklepané jak řízek. Prosím o nějaké tipy (ještě nejlépe cenově dostupné z druhé ruky) Moc děkuji! ![]()
@ejinecka a ten je nejak dobre odpruzeny? Jedna vec je projet teren a druha naklepavani ditete.
I'coo peak air - čtyřkolka, velká kola, super odpružení, perfektní manipulace v terénu, přední kola nejsou samostatná aby se točila každé jinam. Bohužel ale není příliš cenově dostupný, z druhé ruky se moc neprodává a pokud na bazarový náhodou narazíš, tak i tak je dost drahý…