Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
jaký koš, nebo nádobu používáte na vyhazování použitých plínek, aby těsnily a nepustily smrad? Koukala jsem na různé koše ve stylu twist and click, tam se ale dokupují docela drahé kazety a to mě odradilo. Napadl mě klasický koš ten na šlapací pedál by mohl těsnit.
Díky ![]()
Já teda házela plenky (zarolované a zalepené samozřejmě) do našeho běžného koše, stejně se vynášel téměř denně, když jsem byla na MD. Pokud byla velká nadílka, prostě jsem plenu hodila navíc do pytlíčku a bylo ![]()
Mám klasický koš, malý asi 15l na přebalovaku, slapaci. V pepcu máj voňavý sáčky do koše
. Stačí to. I když dneska nálož a kór když čekám druhé tak měním po bobků nebo rovnou nosím do popelnice
. Ten smradek je cítit jen po otevření a když je tam Bobík.
Příspěvek upraven 04.03.24 v 11:30
Mám ubbi koš na plínky a je super. Nejsou potřeba žádné speciální náplně/sáčky.
@unuděná píše:
Já teda házela plenky (zarolované a zalepené samozřejmě) do našeho běžného koše, stejně se vynášel téměř denně, když jsem byla na MD. Pokud byla velká nadílka, prostě jsem plenu hodila navíc do pytlíčku a bylo
Přesně… kdyžtak do sáčku
Já mám kos 10l a hazu to do nej normálně zalepeny a nic nesmrdi. Vynáší se tak 2× nebo 3× denně. Teda když byla nějaká extrémní nadílka, zavazala jsem to do obyčejného pytliku a hodila rovnou do popelnice. Ale běžně pleny normálně do toho kose.
Dávala jsem do koše v kuchyni. Obyčejný koš maly s poklopem z Ikei, za den se stejně zaplnil. Navíc ty novorozenecký výtvory nesmrdí. A až pak mají pevnější bobky tak to jsem pokud to šlo z plinky hodila do WC.
@unuděná píše:
Já teda házela plenky (zarolované a zalepené samozřejmě) do našeho běžného koše, stejně se vynášel téměř denně, když jsem byla na MD. Pokud byla velká nadílka, prostě jsem plenu hodila navíc do pytlíčku a bylo
Přesně, ještě budu kupovat nějaký speciální koš
Kombinuju s látkovkama a na ty mám akorát kyblík navíc ![]()
Mam klasicky maly kos venku na terase, za me nejlepsi reseni to hodit ven - terasa, balkon,…
Já měla takovou plastovou krabici na psí granule. Od brit tuším
to totiž krasne izoluje zápach
@Tichošlápek
To máte pravdu máme barel od BRITU na granule a těsní výborně. To je dobrý nápad, díky ![]()
Za mě cokoli s trochu těsnícím víkem, ať už na pedál nebo jen s přiklapěcí,,poklicí" jako mají popelnice.
Máme koš se sáčkem uvnitř a dvojitým poklopem. Díky tomu tak pleny nejsou cítit. Jinak si to ani nedovedu představit to dělat.