Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
Chtěla bych se zeptat, jaký mantinel do postýlky je lepší - ten na půlku postýlky nebo na celou - na celou mají třeba v Ikea hezký. Jen shledávám, že když by byl mantinel přes celou postel, tak na mimi ze své postele neuvidím, což by mi vadilo. Tak fakt nevím, jaký pořídit, nebo spíš oba dva? Taky si říkám, zda nebude mantinel spíše škodit, slyšela jsem, že mimi potřebuje ze své postýlky vidět, když je vzhůru a pozorovat cvrkot.
Když byla Majda vzhůru, nebyla v postýlce ![]()
Měli jsme ten z Ikea kolem celé postýlky, přínos vidím spíš později, nevypadávaly dudlíky na zem (většinou) a až se pak točila všemi směry, nenabila si šišku o tyčky.
Měla ho až do dvou let a něco, teď už spí na normální posteli.
Ahoj, já bych koupila celý, pokud budeš chtít tak ho můžeš přes den část odklopit, aby mimi vidělo a pak to zase na noc přišněrovat zpátky, aby na něj netáhlo. Nevím jak vypadá ten z Ikei ale já mám jeden dlouhý pás, takže tam to není problém takhle praktikovat.
Jinak malý v noci hodně cestuje, takže jako ochrana před boucháním do hlavičky je dobrý i na ty dudlíky.
Ahojky, já nejdřív měla ten poloviční
abych na malého viděla z postele a pak když se začal vrtět tak jsem dala mantinel kolem celé postýlky, aby si nenatloukl o tyčky, jinak přes den jsem malého měla v lehátku ![]()
Pipet píše:
Když byla Majda vzhůru, nebyla v postýlce
Měli jsme ten z Ikea kolem celé postýlky, přínos vidím spíš později, nevypadávaly dudlíky na zem (většinou) a až se pak točila všemi směry, nenabila si šišku o tyčky.
Měla ho až do dvou let a něco, teď už spí na normální posteli.
Přesně tak!
Na dítě (tedy hlavu) stejně nevidíš, i když máš ten do půlky, pokud máš postýlku hned vedle postele.
Teď si vzpomínám, že jsem si ho z té části u mě na noc oddělávala ![]()
Díky holky,
Tak možná pořídím ten celý a uvidí se, když tak dokoupím nějaký bazarový poloviční. Potřebují malý mimča,než začnou cestovat po posteli, vůbec mantinel? V Ikea mají mantinely na celou postel, které se dají do postýlky jako první, až pak na ně matrace, jsou docela bytelné, už jsem je zkoušela, akorát když jsem je zkoušela dát jen na část, tak vždycky kus mantinelu plandal ať sem to vázala jak chtěla. Což taky nic moc. Jinak postýlku mám naproti své postele trochu do úhlu, takže když se dá mantinel je kolem hlavy do poloviny, tak do ní hezky vidím.
Lurin píše:
Díky holky,Tak možná pořídím ten celý a uvidí se, když tak dokoupím nějaký bazarový poloviční. Potřebují malý mimča,než začnou cestovat po posteli, vůbec mantinel?
jedině průvan atd.
Já myslim, že tím zmenšíš prostor mimina, oni jak jsou vytažený z břicha, kde byli zachumlíškovaní, tak je pro ně ten velký prostor moc… Proto se balej do zavinovaček, chumlají do dek a i ten mantinel jim v tom pomůže.
Nějak mi došla slovní zásoba
prostě myslím, že účel je nejenom proti padání dudlíků a zhezčení postýlky, ale i ten „co mi to slovo vypadlo“ …
Ahojky, já určitě doporučuji kolem celé postýlky, měla jsem pro kluka mantinel z Ikea a byla jsem maximálně spokojená. Obepla jsem ho tak, že jsem tam měla mezeru na pozorování a když šla postýlka dolů, tak jsem ho dala kolem celé postýlky. Pak když šel kluk do velké postele, tak šel i mantinel s ním, protože se pořád bouchá o pelest
… teď je mu 3,5 a já musím pro naši malou koupit jiný, protože tenhle ještě u kluka zůstane
…
Chtěla jsem se zeptat, nevíte, kde se dá sehnat mantinel kolem celého obvodu postýlky?? Pátrám na netu a nic. My máme ten kratší, jenže naše malá se už přetačí a vždycky se bouchne hlavou do šprušlí, tak chci ten dlouhý. Krom toho ráno na mě kouká a začne řvát, tak jí to chci zadělat ![]()
@Suzann píše:
Chtěla jsem se zeptat, nevíte, kde se dá sehnat mantinel kolem celého obvodu postýlky?? Pátrám na netu a nic. My máme ten kratší, jenže naše malá se už přetačí a vždycky se bouchne hlavou do šprušlí, tak chci ten dlouhý. Krom toho ráno na mě kouká a začne řvát, tak jí to chci zadělat
ikea
Jestli ctu spravne ob prispevek nad tebou tak ho lze koupit v Ikee.
V Ikea mají, ale není moc vysoký - má jen 21 cm (měli jsme podobný a jak se malá mrcasila, tak šla často nad něj).
My máme Feretti, ale není na celý obvod postele. Pro ten účel jsem uvažovala o tomto http://www.slune-cz.cz/…eni-16dilne/ - od této značky jsme kupovali nějaké lůžkoviny a spokojenost. Výhoda je, že když už nebude potřeba mít mantinel na celou postel, tak se prostě kus sundá a je to.
@Suzann Jo a kdybys nechtěla samotnou peřinku a polštářek, jen sladěné povlečení a celej mantinel, tak to je tohle http://www.slune-cz.cz/…eni-11dilne/.