Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
budí se vám mimča v noci na mléko? mám dvouletého chlapečka pil 1× za noc mléko a ted se vzbudí i 3×!!!!! no hrůza i když sice málo,ale něco přes den sní tak řve v noci mlíko mlíko ![]()
Ahoj, my to tak měli do 2,5let synáčka- pak už jsem tak padala na hubu, že jsem se prostě zasekla a mlíko nedala. Vydržel se dožadovat 2-3dny a pak byl klid. ![]()
Já se pořád utěšovala hladem a ,,ochotně" jsem v noci vstávala- i 3×- pokaždé vypil i cca 200ml mléka.
Ale pak si říkám- třeba začne víc jíst přes den (do té doby síš jen uďobával), bohužel jsem se spletla. Teď celou noc spí a ve dne jí možná jen o trošičku víc. Takže těžko říct, pokud by měl hlad- snad se umí ozvat.
Ahoj, není to hlad, je to zvyk !!!! Ještě donedávna jsme s tím taky bojovali. Párkrát jsem řekla, že mlíčko bude až ráno, poplakal si, ale usnul a pochopil. Teď dělám mléko nejřív v 6:00 hod. Ale hodně dlouho mi trvalo, než jsem se odhodlala mu nedat a vydržet řvaní, to bylo ale fakt jen pár dní. Zkus to.
Nám se taky ořád budí ve 2 letech a už jsem z toho na nervy někdy.Podle mě je to zvyk
Protože kolikrát se před tím fakt nají a dokonce mi to jídlo dá že už nechce a stejně se v noci vzbudí.
Já mám právě v plánu až bude manžel pryč na pár dnů mu to mlíko nedat,ale prostě bude řvát,já to nějak vydržím snad.Manžel na to nemá nervy.
Hanulínek a jak si to udělala ,když třeba brečel,chovala si ho,nebo si k němu vůbec nešla?Já pořád nad tím přemýšlím co bude lepší ,aby to mělo účinek.
Petro, já jsem ho jen chytla za ruku a že mlíčko není- první noc to bylo krušné- byl vzhůru i po půl hodinách, takže nechat to na dobu, kdy manžel nebude doma je optimální. ![]()
Druhou noc, už to nebylo tak hrozné, ale žádné chování ani utěšování- byla jsem nemocná a navíc- vyhánět čerta ďáblem jsem nechtěla.
A pak už to bylo jen lepší. Držím Vám palce! ![]()
Hanulínek píše:
Petro, já jsem ho jen chytla za ruku a že mlíčko není- první noc to bylo krušné- byl vzhůru i po půl hodinách, takže nechat to na dobu, kdy manžel nebude doma je optimální.
Druhou noc, už to nebylo tak hrozné, ale žádné chování ani utěšování- byla jsem nemocná a navíc- vyhánět čerta ďáblem jsem nechtěla.A pak už to bylo jen lepší. Držím Vám palce!
Holky vy mě děsíte
malé je teprve 9 měsíců a stále kojíme a v noci se dožaduje někdy i 5×!! A já jí samozřejmě dám, nemám srdce na to řvaní a koneckonců takhle se aspoň trochu vyspím. Ale pořád se utěšuju tím, že až ji odstavím tak to přestane
takže asi ne co?? Jinak taky si myslím, že hladem to být nemůže přes den jí i pije dostatečně a v noci si jen párkrát cucne a spí dál, ale když jí nechci dát tak řve. Tak koukám že si ještě užiju
![]()
9 měsíců je ještě podle mě v pohodě.Ale kolem těch 2 let už je to vydírání ![]()
Ahoj, dceři je 25 měsíců a posledních 14 dní už jsme noční mlíčko odbourali!!!!…naštěstí, sice týden buzení se v noci i 3-4×, ale prostě jsem tam přišla, že mlíčko bude až ráno a jestli chce nabumbat, že jí dám čajík - řev, že čaj nee. Víc na ní platil manžel, takže vstával pak manžel a teď už máme 10 dní klid a mlíčko má tak po 6 hod ráno.
marty2010 píše:
Ahoj, dceři je 25 měsíců a posledních 14 dní už jsme noční mlíčko odbourali!!!!…naštěstí, sice týden buzení se v noci i 3-4×, ale prostě jsem tam přišla, že mlíčko bude až ráno a jestli chce nabumbat, že jí dám čajík - řev, že čaj nee. Víc na ní platil manžel, takže vstával pak manžel a teď už máme 10 dní klid a mlíčko má tak po 6 hod ráno.
Jsem ráda, že nejsem sama! Mám 18ti měsíční dceru a ta přes den jí krásně, ale v noci i přes to vyžaduje tak 2× mlíčko (je na UM). Sedne si v postýlce a volá „mamí ňami!“ a když se zeptám, jestli chce mlíčko, tak ona na to „jo!“ ¨. Když dělám, že spím nebo se jí snažím položit a dát dudlíka, tak začne vyvádět a řve, dokud se fakt nezvednu a nejdu ohřát mlíčko… ![]()
Holky, chce to fakt trpělivost,do týdne si už na mlíčko v noci ani nevzpomene.....jen to chce prostě vydržet a nepolevit. My už te´d krásně spíme celou noc:)