Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě takové které se dají prát, to je první a nejhlavnější věc dle mého
.
Duté vlákno bude dobrá volba, prát se dají i na 60°, jsou lehké, a teplé. Možná bych volila variantu 4ročních období, kdy jsou 2 slabší deky patentkama přicvaklý k sobě, tj jako tlustá deka, a v létě když jsou pařáky se to rozdělá a nechá se jen slabá půlka
.
Ahoj,
urcite dute vlakno,je to super na udrzbu a my porizovali i kvuli roztocum.
Mame toto:
http://www.deky.eu/…r_70x90.html
Jsem moc spokojena,opravdu kvalitni,cesky vyrobek,za super cenu.
Urcite koukej na to,aby polstar mel sypek na zip a napln se dala ubrat.Protoze my jsme ubirali temer polovinu naplne,pro dite by to bylo moc.
Teď máme duté vlákno, že se dá oprat - až to nebude tak potřeba, tak bych chtěla pořídit ovčí. Máme je s MM a hrozně dobře se pod tím spí ![]()
Na ty 4roční období jsem se dívala, moc se mi líbily, ale nevím jestli bych je rozdělávala ![]()
Naše děcka milují teplo a to, když se pořádně do peřiny zachumlají ![]()
Ta pratelnost je super!
Teď má malý peřinu z ovčí vlny a je o normálně udělané jako prošívaná deka a je úžasně teplá, ale prát se to nedá což je velké - ![]()
Eemii - ty jsou vážně super, díky ![]()
Angu - my máme s manželem taky ty ovčí a poměrně hodně drahé, ale mě to smrdí
a vadí mi, že jsou moc těžké a nedají se tak krásně „namuchlat“ jako ty z dutého vlákna ![]()
Holky a co v Jysku, mají tam nějaké dobré peřiny nebo nemá smysl tam nakupovat?
Co jdu kolem tak z tama lidi tahají hromady peřin a polštářů (mají je taky co chvíli v akci), ale já nevím no ![]()
A jak se cisti ty ovci?
Ja peru i nase periny dvakrat-trikrat za rok a neumim si predstavit mit treba peri a davat to jedno za sedm let do citirny peri..Jsem se docetla,ze clovek v noci vypoti az k litru tekutin
,takze jak takovy perovky musej vypadat po par letech pouzivani?Co v tom musi byt za brebery ![]()
Veroniko,no ta termo je super,je sesita jakoby z dvou dek a ta vzduchova kapsa to teplo drzi uzasne.Ja mam deku starsi a min kvalitni a opravdu je znat,kdyz vlezu po Emcinu,to teplo se pod ni udela okamzite.Zavidim ji a mam v planu poridit stejnou i nam.
V Jysku jsem taky chodila okukovat..sem tam, je tam akce.Ale ty,co jsem poridila my proste prijdou nejlepsi,pomer cena,kvalita ![]()
Ty klasické ovčí čistíš tak, že napustíš do vany vlažnou vodu s lanolímen a v tom ty peřiny ručně opereš!
Ale strašně blbě se to pere, je to veliké a těžké a pak taky musíš vychytat krásný den aby ti to vůbec uschlo ![]()
Do pračky to nedš, protože by jsi ztrhla pračku ![]()
No a v zimě se to má čistit tak, že je hodíš na sníh a potom je vyklepeš na klepači!
A nebo když padá sníh tak se dají na klepač a pak je jen oprášíš …
Je strašně moc způsobů čištění ![]()
Já je mám stejně povlečené v povlečení, protože mě to kouše ![]()
Naši je třeba povlečené nemají vůbec, mají jen povlečené polštáře ![]()
My máme tohle,naprostá spokojenost,syn je alegik.
http://www.klinmam.cz/…re/czech.php
Ty brdo,takze takove cisteni,aby se nereko,ze?Ale asi to moc efektivni neni,roztoci pochcipaj az pri tech 60. stupnich..Leda to nechat vymrznou na mraze treba pres noc ![]()
Ja pod tim jednou spala,jako teple je to uzasne,ale to i duty no.A to,ze se da kvalitne vyprat je pro me velikou prednosti.
Ahoj. No co se mne týče, tak se přiznám, že v dutém vlákně se hrozně potím ať už je to peřina v jakékoliv cenové ralaci. Já jak pro nás tak i pro dceru nechala ušít prošívanou deku z ovčího rouna(deka s polštářem cca 1500)Je lehká, nijak nepráší v zimě je pod ní teplo, v létě je akorát -neměnila bych. Jen ten polštář u nás nevyhovuje-to mám raději péřové-tyto z ovčího rouna jsou málo nahňácané.(jinak tedy peřinu jsem koupila, když dcera byla starší a vím, že mi do postele třeba nenačůrá a že se tyto nehody, už nedějí. čištění zatím nebylo třeba,až bude nechám to pročistit nad párou.
nejlepší peřiny pro děti jsou z prachového peří a v antialergické sypkovině třeba z www.perinypolstare.cz, máme je všichni a jsou k nezaplacení
Ahoj jaká je prosím standartí velikost peřiny a polštáře- chystám se nejakou koupit:-)
Dcera je alergička a proto si dáváme pozor, abychom nepořídili něco, co jednak nemůžu vyprat a taky co by jí alergii ještě zhoršovalo. Nakonec jsme pořídili novinku z nanovlákna (nanoSPACE) a jsme spokojení. Navlečete to na vaše staré peřiny, nebo i na nové (podle sezóny teplejší nebo prodyšnější). Breberky se nedostanou dovnitř a nemnoží se. Lepší než nějaká chemie a navíc je to vše z ČR.
Kdyžtak mi napište zprávu, řesila jsem to samé poměrně nedávno ![]()
Ahoj, zrovna to resim taky… premyslela jsem o merino perine nebo perine z ovci vlny vs. dute vlakno. Mate s tim nekdo zkusenost pripadne i doporuceni, kde treba ty z ovci vlny koupit za rozumnou cenu? Dekuji ![]()
Ahoj holky,
ráda bych Vás poprosila o radu
Koupili jsme dětem novou postel do pokojíčku a budeme předělávat celý dětský pokojíček
Potřebovala bych poradit jaké koupit dětem peřiny aby se jim dobře spalo!
jestli peřiny s dutým vláknem nebo peřiny s přírodní náplní … 
Vůbec nevím co vybrat
Děkuji za rady