Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Předem děkuji všem maminkám co nám poradili ohledně začátku přikrmování mrkví. Ale na konec seukázalo že problém není trávení ale měsíc. Bohužel jsem si neuvědomila že jsem přestěhovala postýlku k oknu a že na malého svítí měsíc. Když je v úplňku tak asi spát nebude ale při běžných svítících nocech jen kňourá do cvíle než mu zatáhnem žaluzie. Tak jestli nějaká zkušená mamina má nějaké osvědčené rady beru vše ![]()
Jé, to já i syn spíme přímo nádherně, a ještě když nám svítí měsíc na postel
Miluju to.
Tak to vypada, ze je malej asi citlivejsi na vliv mesice, to je asi jak u dospelych, nekdo si ani neuvedomi, ze je uplnek a nekdo par noci nespi. Ja to mivam taky tak, vetsinou nespim noc pred uplnkem. A kdyz mu zatahnes zaluzie, spinka? Nebo mu zkus prestehovat postylku jinam. Drzim palce, at uz broucka mesic nerusi ![]()
na mě úplněk působí, pořádně nespím, stále se převaluju, je to tak noc před, při úplnku a noc po.
a vypadá to, že malá to bude mít po mě ![]()
a to má postýlku skoro uprostřed pokoje.
zkus to vysledovat až bude další úplněk, jestli je opravdu tím ![]()
Ahoj holky,
můžete mi prosím někdo stručně vysvětlit, proč se dnešního dne mnozí obávají a z jakého důvodu, by zrovna úplněk+pátek 13. mělo být něco, čeho se bát?
Úplňky bývají často a pátek 13. se taky v roce objeví, tak co spolu mají ty dvě věci společného, co by mělo tvořit nějakou „mystickou atmosféru“? ![]()
Děkuji. ![]()
No nejsem holka, ale vysvětlit ti to mohu. Bát se musíš vždycky a to především blbých lidí
![]()
@Maculinka píše:
Ahoj holky,můžete mi prosím někdo stručně vysvětlit, proč se dnešního dne mnozí obávají a z jakého důvodu, by zrovna úplněk+pátek 13. mělo být něco, čeho se bát?
Děkuji.![]()
Úplňky bývají často a pátek 13. se taky v roce objeví, tak co spolu mají ty dvě věci společného, co by mělo tvořit nějakou „mystickou atmosféru“?
aby měli o čem psát. ![]()
Tak jestli by to melo mit vaaaazne nejakou moc, tak at mi to laskave vyvola porod
![]()
@mrs.gendy píše:
Tak jestli by to melo mit vaaaazne nejakou moc, tak at mi to laskave vyvola porod![]()
souhlasím ![]()
@mrs.gendy píše:
Tak jestli by to melo mit vaaaazne nejakou moc, tak at mi to laskave vyvola porod![]()
@Krista0671 píše:
souhlasím
Prý to má mít vliv na otěhotnění jsem někde slyšela, tak co by ne na porod
Třeba má měsíc, kromě vlivu na příliv/odliv moře, také vliv na odtok plodové vody
![]()
@Akivasha tak to bych dneska mela doma zpusobit povodne
se vecer natocim pupkem na mesic ![]()
Já po úplňku porodila mladšího syna.
Ten den nás tam rodilo deset, na sálech narváno k prasknutí a PA i doktorka při šití říkaly, že po úplňcích je tam vždy opravdu mnohem víc porodů než v kterýkoliv jiný den. Jen se ještě nikdy nikomu nepodařilo dokázat, proč tomu tak je. ![]()
@Maculinka píše:
Ahoj holky,můžete mi prosím někdo stručně vysvětlit, proč se dnešního dne mnozí obávají a z jakého důvodu, by zrovna úplněk+pátek 13. mělo být něco, čeho se bát?
Děkuji.![]()
Úplňky bývají často a pátek 13. se taky v roce objeví, tak co spolu mají ty dvě věci společného, co by mělo tvořit nějakou „mystickou atmosféru“?
Protože lidé mají tendence neustále něco přikládat něčemu, lidé nechtějí uvěřit, že se věci prostě dějí jen tak.