Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
já tak cca v 6 týdnech, ve chvíli, kdy se právě vrtěním a rozhazováním ručiček začaly budit. Jim to bylo jedno, prostě jsem dala do ložnice dvě postýlky (měli jsme a máme do písmene L - k sobě postavené-čelo jedné přiléhá k boku druhé, jinak to v prostoru nejde). Jim je to jedno, tam se jen spalo, když byly vzhůru, byly vedle sebe v široké ohrádce, později na molitanu na zemi.
Já si teda myslím, že každý by měl mít svou postel… (pokud vysloveně pak někdy nebudou chtít spát spolu). Prostě dát vedle sebe dvě postýlky a víc neřešit. ![]()
Dvojčata co máme v rodině, spala každé ve své postýlce od narození - jen při odpoledním spánku, zhruba tak do těch 3m spali spolu v postýlce a to za sebou jako nudle, hlavy měli u sebe.
S postýlkama neporadím, protože oni měli v ložnici místo dát je pohodlně za sebe.
Ahoj,
taky jsem je zhruba v tomto věku oddělila a dala každého zvlášť. Napřed byli se mnou v obyváku, do ložnice se nevejdou, pak jsme je přesunuli do jejich pokojíku. Postýlky máme dané do L podél zdí, a jsou rozděleny podnožníkem od křešla, na něm jsou plyšáci..
malá je darebák a brala by malému hračky, dudlíky a tahala ho za vlasy. ![]()
Našla jsem i foto, tak přikládám…
Kamarádky dvojčátka spaly spolu po dobu šestinedělí, pak začaly dělat to co popisuješ ty.
spaly spolu hodně dlouho ale byly nedonošené takže mrňavé. Rozdělila jsem je až když jsem měla dojem, že už se tam nevejdou (asi 4 měsíce?) Od té doby jedna spí vedle mě a druhá vedle manžela. Teď už bych je vedle sebe asi nedávala, když někam jedeme kde musí být žbrdlení na žbrdlení tak si místo spaní třeba 1,5 hodiny povídají a podávají hračky.
Holky já vám tak závidim…ale v dobrém samozdřejmě.
Fotky jsou moc pěkné
.
Lafi píše:Lafi kéž bys za mě toto dilema vyřešila
Fotky jsou moc pěkné.
Andrejko ,půjdeme do 3 pokusu umělka-a tak když by se to konečně povedlo…tak mi spíš potom poradíš Ty-souhlasíš? kluci jsou moc pěkný ![]()
kluci spali hned kazdy ve sve posteli, chtela jsem, aby meli klid a nikdo je nerusil a nemlatil
andrejka87 píše:Lafi píše:Lafi kéž bys za mě toto dilema vyřešila
Fotky jsou moc pěkné.
,stojím pořád v dětským pokoji čučím a nevím jak to poskládat
![]()
My je měli ještě jednu dobu za sebou, taky to nebylo špatný, ale tohle je lepší…
Synovci spali každý ve své postýlce, měli tam každý monitor dechu, kdyby spali v jedné, tak monitor nemá smysl.
s rozestavěním postýlek…nevím, jak to u vás vypadá s místem, ale mysli také na to, aby jsi k oběma postýlkám měla dobrý přístup. A nevejdou se do postýlky za sebe…hlavičkami k sobě? Nebo i nožičkami, pokud by na sebe nedosáhli ![]()
No zatím je mám takto v jedné,mají mezi sebou deku,pomohlo to,ale když mají svůj den deka je pryč
…strašně jim to spolu takhle sluší ale musejí od sebe no ![]()
Zdravím všechny maminky dvojčátek,moji chlapečci už mají téměř 2 měsíce a mám je v jedné postýlce..Vzájemným křičením se nebudí,ale začali do sebe narážet boxují se do obličeje a tak
,tak si říkám jestli není čas je rozdělit..A taky jak..chtěla jsem rozebrat dvě postýlky a udělat jednu velikou jenže co když se pak začnou navzájem budit,a když je srazím k sobě mají zas mezi sebou mřížky jak ve vězení,do rohu pokoje je dát nejde. jsem z toho zoufalec písněte jak to máte vy a kdy jste je rozdělili,díky